Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Έρχονται τα πιάτα που πλένονται μόνα τους!

Έρχονται τα πιάτα που πλένονται μόνα τους!
Αν η χειρότερη δουλειά του σπιτιού είναι για σας το πλύσιμο των πιάτων, μπορείτε να αναστενάξετε με ανακούφιση γιατί- στο άμεσο μέλλον- δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε πια ποτέ με αυτό.
Η Σουηδική εταιρεία σχεδιασμού Tomorrow Machine και η ερευνητική εταιρία Innventia εφηύραν τα αυτοκαθαριζόμενα πιάτα που κάνουν τη βρώμικη δουλειά μόνα τους!
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, η επιφάνεια των οικιακών σκευών αυτοκαθαρίζεται σε μοριακό επίπεδο, απορρίπτοντας τα υγρά και άλλες ουσίες, υποχρεώνοντας τα να απομακρυνθούν από το πιάτο.
Οι κατασκευαστές των πιάτων νέων γενιάς (φωτ) ισχυρίζονται πως- εκτός από την ξεκούραση και την προσφορά ελεύθερου χρόνου στις νοικοκυρές- η μαζική τους διάδοση και χρήση των αυτοκαθαρίζομενων πιάτων θα έχει και περιβαλλοντολογικό όφελος, καθώς οδηγήσει σε σημαντική μείωση των απωλειών των διεθνών αποθεμάτων νερού.
Η Tomorrow Machine ισχυρίζεται ότι τα πιάτα δεν σπάνε και δεν ραγίζουν, λόγω της σκληρότητας του υλικού. "Το όραμά μας ως σχεδιαστές είναι να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο κόσμο μέσω της έρευνας, των νέων τεχνολογιών και των ευφυών υλικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
Επίσης, οι κατασκευαστές επιδιώκουν να φέρουν και την οικογενειακή γαλήνη στα σπίτια των αγοραστών τους, ελπίζοντας ότι "μια μέρα τα ζευγάρια θα σταματήσουν να διαπληκτίζονται για το πλύσιμο των πιάτων".
Η εφεύρεση μπορεί να βρεθεί στην αγορά, μόνο μετά από τα οριστικά αποτελέσματα των ερευνών για την επίδραση του υδροφοβικού καλύμματος στις τροφές. Στη συνέχεια όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να αγοράσει τέτοια πιάτα στα καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...