Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!


Οι παράξενες ιστορίες εξαφανίσεων ανέκαθεν ιντρίγκαραν το μυαλό του κόσμου και αποτελούσαν υλικό για κάθε λογής σενάρια επιστημονικής (και μη) φαντασίας. Μερικές υπήρξαν περισσότερο διαβόητες από άλλες, κυρίως λόγω του μυστηριώδους χαρακτήρα τους αλλά και τις πλήρους αδυναμίας των αρχών να βγάλουν μια άκρη.

Παρακάτω ακολουθούν έξι χαρακτηριστικά παραδείγματα «διάσημων» εξαφανίσεων οι οποίες παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτες.

1. Το πλήρωμα του Mary Celeste

kollima.gr - Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!
Πρόκειται ίσως για το πιο κλασσικό παράδειγμα εξαφάνισης πλοίου και πληρώματος. Είναι Νοέμβριος του 1872 και το πλοίο Mary Celeste σαλπάρει για Ευρώπη μεταφέροντας οινόπνευμα, σανό και κάρβουνο. Στο πλοίο βρίσκονται ο καπετάνιος του, Benjamin Briggs μαζί με την σύζυγό του, την μικρή του κόρη και ένα πλήρωμα επτά ανδρών.
Στις 5 Δεκεμβρίου του 1872, το πλοίο Dei Gratia συναντά το Mary Celeste να πλέει κοντά στην Πορτογαλία και ο καπετάνιος του Dei Gratia ο οποίος γνώριζε τον Benjamin Briggs, πλησιάζει το καράβι. Έντρομος διαπιστώνει ότι το πλήρωμα λείπει, ενώ το πλοίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και δεν υπάρχουν σημάδια επίθεσης ή μάχης. Τα μόνο αντικείμενα που έλειπαν ήταν το ημερολόγιο του καπετάνιου, το ρολόι και οι… επιβαίνοντες. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια λογική εξήγηση για το τι απέγινε το πλήρωμα.

2. Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας

kollima.gr - Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!
Θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχει ο τίτλος της σουρεαλιστικής κωμωδίας του Τέρυ Γκίλιαμ με μια υπόθεση εξαφάνισης. Και όμως, ο Oscar Zeta Acosta, ο άνθρωπος πάνω στον οποίο βασίστηκε ο Hunter S. Thompson για να πλάσει την επική φιγούρα του δικηγόρου «Γκόνζο» στην ταινία «Φόβος και Παράνοια», εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1974, ενώ ταξίδευε προς το Μεξικό.
Το Μάιο του 1974 ο Acosta τηλεφώνησε στο γιο του και του είπε ότι «ετοιμαζόταν να μπει σε ένα σκάφος γεμάτο με άσπρο χιόνι». Ο γιος του αργότερα είπε στους δημοσιογράφους ότι «το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά υποθέτουμε ότι, με τους ανθρώπους που συσχετιζόταν, θα έμπλεξε σε καβγά και θα κατάφερε να σκοτωθεί».

3. Η ηθοποιός εξαφανίζεται

kollima.gr - Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!
Η Jean Spangler υπήρξε την δεκαετία των ‘40s μια πολλά υποσχόμενη και πανέμορφη ηθοποιός. Τον Οκτώβριο του 1949, η Spangler φεύγει από το σπίτι της στο Los Angeles στις 17:00 το απόγευμα αφήνοντας την κόρη της μαζί με την νύφη της και λέγοντας τους ότι επρόκειτο να συναντήσει τον πρώην σύζυγο της, για να συζητήσουν για την διατροφή της κόρης της.
Το τελευταίο άτομο που την είδε, ήταν ένας υπάλληλος καταστήματος κοντά στο σπίτι της, ο οποίος ανέφερε ότι του φάνηκε να περιμένει κάποιον. Την επόμενη ημέρα η νύφη της πήγε στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση. Η τσάντα της βρέθηκε δύο μέρες αργότερα κοντά στο Griffith Park στο Los Angeles και περιείχε ένα περίεργο σημείωμα που έγραφε στον «Kirk» ότι πήγαινε να επισκεφτεί τον «Dr Scott». Κανένα από τα δύο ονόματα δεν έλεγε κάτι ούτε στην οικογένειά της ούτε στην αστυνομία.

4. Η απαγωγή του Bobby Dunbar

kollima.gr - Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!
Στις 23 Αυγούστου 1912, ο 4χρονος Bobby Dunbar εξαφανίζεται κατά την διάρκεια μιας εκδρομής στην λίμνη Σουέιζ στην Λουιζιάνα. Ύστερα από 8 μήνες έρευνας, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι βρήκε το χαμένο παιδί στα χέρια ενός άντρα εν ονόματι Γουίλλιαμ Κάντρελ. Οι γονείς του παιδιού αναγνώρισαν τον γιο τους και ο Κάντρελ κατηγορήθηκε για απαγωγή και αργότερα καταδικάστηκε.
Η επιστροφή του παιδιού στην οικογένεια, γιορτάστηκε από όλη την πόλη σε μια μεγάλη παρέλαση. Λίγους μήνες μετά, μια γυναίκα με το όνομα Τζούλια Άντερσον, ισχυρίζεται ότι το παιδί που βρέθηκε δεν είναι ο Μπόμπυ, αλλά ο γιός της! Ο Τύπος κατέκρινε την Άντερσον ως αναξιόπιστη και αμφιβόλου ηθικής, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημά της για την επιμέλεια του παιδιού. Το παιδί που μεγάλωσε ως Μπόμπυ απέκτησε τέσσερα παιδιά και πέθανε το 1966. Μερικά χρόνια μετά τον θάνατό του, μία από τις εγγονές του ξεκίνησε την δικιά της έρευνα πάνω στο μυστήριο. Για να καταλήξει το 2004, στο ότι το παιδί που βρέθηκε μπορεί και να μην ήταν όντως των Dunbar. Η μοίρα του «πραγματικού» Boby Dunbar ίσως παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη…

5. Η εξαφάνιση ενός μαφιόζου

kollima.gr - Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!
Αφεντικό του μεγαλύτερου συνδικάτου των ΗΠΑ και «κολλητός» της Μαφίας, ο Jimmy Hoffa δεν ήταν από αυτούς που θα έλεγε κανείς «καλά παιδιά». Έχοντας εκτίσει ποινή τεσσάρων ετών για οικονομικά εγκλήματα που έκανε ενώ υπήρξε πρόεδρος του συνδικάτου των φορτηγών, ο Hoffa με το που βγήκε από τη φυλακή κατάφερε να κλέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία του σωματείου.
Δύο εβδομάδες αφού η απάτη είδε το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Η Αστυνομία έκανε λόγο για μαφιόζικη δουλειά από τους «ανταγωνιστές» του Anthony (Tony Jack) Giacalone και Anthony (Tony Pro) Provenzano, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να παραδεχτούν ότι είχαν συναντηθεί μαζί του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 30 Ιουλίου του 1975. Οι έρευνες της Αστυνομίας για να βρεθεί η σωρός του παρέμεναν άκαρπες. Στις 19 Ιουνίου του 2013, το FBI ανακοίνωσε ότι σταματά τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

6. Ο άγνωστος D.B. Cooper

kollima.gr - Έξι πολύ παράξενες ιστορίες εξαφάνισεων!
Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα, όμως στις 24 Νοεμβρίου του 1974, όλοι στην Αμερική μιλούσαν για τον μυστηριώδη τύπο που αυτοαποκαλείτο D.B. Cooper και κατάφερε να παγιδεύσει την πτήση 305 των Αμερικάνικων Αερογραμμών, απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό που έκρυβε στη βαλίτσα του. «Θα σας ζητήσουμε να παραμείνετε σε επιφυλακή μέχρι να συνεννοηθούμε με τον φίλο μας», είπε εκείνη την μέρα ο πιλότος του αεροπλάνου στο Κέντρο Ελέγχου του Seattle αφού αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο. Όταν ο Cooper έλαβε τα 200.000 δολάρια και τα αλεξίπτωτα που ζήτησε, απαίτησε το αεροπλάνο να τον πάει στο Μεξικό.
Επίσης, ζήτησε να παραμείνει ανοικτή η πίσω πόρτα και το αεροπλάνο να πετάξει αργά και χαμηλά. Στα μέσα της διαδρομής, ο Cooper πήδηξε από την πίσω πόρτα και χάθηκε στην νύχτα. Παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο ακολουθούσαν πέντε τζετ, κανείς δεν κατάφερε να δει αν ο Cooper όντως πήδηξε από αυτό. Αν και το FBI υποστηρίζει ότι ο τρομοκράτης δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από το άλμα, κυκλοφόρησε ένα σκίτσο του το 2007 ελπίζοντας να κλείσει την υπόθεση. Μάταια.
 http://a-pistefto.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...