Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τα πιο περίεργα όνειρα


Τα πιο περίεργα όνειραΤι είναι τα όνειρα; Kρυφές επιθυμίες; Γραμμένες εικόνες στον εγκέφαλο που προβάλλονται όταν κοιμόμαστε και το συνειδητό δίνει τη θέση του στο υποσυνείδητο;

Θεωρίες έχουν υπάρξει πολλές για τα όνειρα, σήμερα όμως στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε 10 πράγματα τα οποία δεν γνωρίζετε για τα όνειρα σαν γενική έννοια. Ας πούμε οι τυφλοί άνθρωποι που δεν έχουν εικόνες, μπορούν να ονειρευτούν;

Ή μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο των ονείρων μας; Μπορεί να σκεφτούμε ότι θέλουμε να δούμε όνειρο όπου θα πετάμε και να δούμε;

1. Τελικά ονειρεύονται όλοι οι άνθρωποι; Ναι όλοι. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει επίσης ότι ονειρεύονται ακόμη και τα βρέφη.

2. Όταν κοιμόμαστε παραλύουμε; Ναι. Αρκεί να σηκώσετε το χέρι κάποιου που κοιμάται και θα δείτε ότι πέφτει σαν βαρίδι, παράλυτο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος περνάει σε άλλο επίπεδο, ξεκουράζεται και τα νεύρα χαλαρώνουν.

3. Θυμόμαστε ή ξεχνάμε τα όνειρα μας. Στην πλειοψηφία, τα όνειρα που θυμόμαστε σε σχέση με εκείνα που έχουμε δει κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα τα έχουμε ξεχάσει αμέσως μόλις ξυπνήσουμε.

4. Οι εξωτερικοί παράγοντες, και τα πρόσωπα, επιδρούν στα όνειρα μας. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να βίωσε έναν σεισμό και να ονειρεύεται σεισμούς. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται dream incorporation.

5. Τελικά τα όνειρα είναι έγχρωμα ή… ασπρόμαυρα; Παλιά πίστευαν ότι τα όνειρα ήταν ασπρόμαυρα, αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σε ποσοστό 80%, οι άνθρωποι ονειρεύονται με… χρώμα. Βλέπουν έγχρωμα όνειρα. Τα ασπρόμαυρα όνειρα τα βλέπουν 2 στους 10.

6. Όσοι έχουν κόψει μια κακιά συνήθεια, ας πούμε αλκοόλ, ή κάπνισμα βλέπουν πιο έντονα και πιο ρεαλιστικά όνειρα από τους άλλους.

7. Τα όνειρα των ανδρών είναι διαφορετικά από των γυναικών. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι σε φυσιολογικές καταστάσεις τόσο για έναν άνδρα όσο και για μια γυναίκα, τα όνειρα είναι διαφορετικά. Οι άνδρες στα όνειρα τους είναι πιο διεκδικητικοί, πιο άγριοι, ενώ οι γυναίκες πιο τρυφερές και πιο ρομαντικές. Βέβαια αυτό δεν είναι θέσφατο, ή κανόνας, μιλάμε σε γενικές γραμμές.

8. Τα αρνητικά συναισθήματα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα σε ένα όνειρο, παρά τα θετικά. Όσο και να μην συμφωνείτε έρευνες έδειξαν ότι στα όνειρα μας κατά πλειοψηφία, βγάζουμε έναν πιο σκληρό πιο κακό εαυτό παρά έναν ευαίσθητο.

9. Έρευνες επίσης δείχνουν πως μπορούμε με κάποιο μηχανισμό, προφύλαξης να έχουμε τον έλεγχο στα όνειρα μας. Πόσοι από εσάς δεν είδατε ότι πέφτετε και λίγο πριν σκοτωθείτε, είπατε με δύναμη: “Ξύπνα είναι όνειρο” και ξυπνήσατε; Ή ακόμη καλύτερα, ενώ πέφτατε είπατε, “μα γιατί πέφτω αφού μπορώ να πετάξω” και αρχίζατε να πετάτε στο όνειρο σας.

10. Οι άνθρωποι που έχασαν την όραση τους πριν τα 5 τους χρόνια, μπορούν να ονειρευτούν. Αυτό έχουν δείξει έρευνες, οι οποίες όμως διευκρινίζουν ότι ο τυφλός άνθρωπος (που επαναλαμβάνουμε έχασε πριν τα 5 του χρόνια την όραση του) μπορεί να ονειρευτεί αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ξέρουμε, δίχως εικόνες.

Πηγή: govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...