Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Καφετέρια πρωτοτυπεί και σερβίρει μόνο… νερό!

Στο East Village της Νέας Υόρκης, ...
το «Molecule Cafe» έγινε αμέσως γνωστό εξαιτίας της ιδιομορφίας του: Σερβίρει μόνο νερό της βρύσης και μάλιστα... στην εξωφρενική τιμή του 1 δολαρίου το ποτήρι!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νερό έρχεται πάντα δωρεάν μαζί με τον καφέ, είναι λογικό να καταλάβουμε ότι… χωρίς καφέ ο πελάτης οφείλει να πληρώσει για το νεράκι του! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται ως concept, ο ένας από τους ιδιοκτήτες Adam Ruhf εξηγεί:
«Στο κατάστημα προσφέρουμε μόνο νερό, αλλά όχι οποιοδήποτε νερό! Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν νερό της βρύσης το οποίο καθαρίζεται από το χλώριο, το φθόριο και από διάφορες άλλες βλαβερές ουσίες μέσω ενός φίλτρου αξίας 25.000 δολαρίων, που ενσωματώνει καθαρισμό με όζον, υπεριώδεις ακτίνες αλλά και αντίστροφη όσμωση».

Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να γεμίσουν δικές τους φιάλες (προς 2,5 δολάρια το μπουκάλι του ενός λίτρου) ή να αγοράσουν μεγάλες συσκευασίες από το κατάστημα για οικιακή χρήση, ενώ ένα οργανωμένο σύστημα delivery φέρνει το νεράκι στο σπίτι.



«Εάν διαβάσατε τις τελευταίες εκθέσεις για το νερό της Νέας Υόρκης θα είδατε ότι περιλαμβάνει μια ποικιλία από επικίνδυνες χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των Χλωροπικρίνη, Trihalomethane, Dalapon και Ισοφορόνη, τα οποία είναι εξαιρετικά τοξικά…

…Εν τω μεταξύ το BPA, μια χημική ουσία που βρίσκεται στα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια, αποδείχτηκε ότι έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων της στειρότητας, των καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και των εγκεφαλικών όγκων», συμπληρώνει ο έτερος των ιδιοκτητών Alexander Venet.

Στον κατάλογο του καταστήματος -εκτός από νερό- ο πελάτης θα βρει και διάφορα συμπληρώματα διατροφής, η παρασκευή των οποίων βασίζεται σε βότανα και ρίζες από όλο τον κόσμο, τα οποία μπορεί να παραγγείλει και να προσθέσει στο νεράκι του φτιάχνοντας ένα… λαχταριστό κοκτέιλ![alexiptoto]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...