Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο με κατάμαυρο κρέας!

Μαύρη κότα όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει! Στο φτέρωμα βέβαια, γιατί στα υπόλοιπα (κρέας, οστά κ.λπ.) το χρώμα του κοτόπουλου είναι άσπρο.
Η Silkie από την Κίνα έρχεται για να ανατρέψει τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα. Λευκό, εντυπωσιακό φτέρωμα σαν μετάξι αλλά μαύρο δέρμα, σκούρα οστά και ακόμα πιο σκούρα εσωτερικά όργανα. Η αλήθεια είναι ότι στην Ασία υπάρχουν πολλά μαύρα είδη κοτόπουλων αλλά η Silkie είναι η πιο διάσημη για τη νοστιμιά της!

Και μπορεί στο δυτικό κόσμο τα εν λόγω κοτόπουλα να μην καταναλώνονται όμως στις ασιατικές χώρες αποτελούν λαχταριστό έδεσμα και τρώγονται μετά μανίας κυρίως σε σούπες όλων των ειδών, που θεωρούνται ιδιαιτέρως δυναμωτικές. Όσο για τη γεύση του κρέατος, όσοι έχουν δοκιμάσει λένε ότι δεν διαφέρει και πολύ από τα… κλασικά κοτόπουλα, ίσως μόνο αφήνει μια γλυκιά επίγευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...