Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη κτιρίου!


Ποιητές, λογοτέχνες και συγγραφείς δίνουν συνήθως τα ονόματά τους σε δρόμους διάφορων πόλεων του κόσμου, αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι και οι τοπικές Αρχές  φόρο τιμής στην πλούσια δημιουργία τους.

Στην πόλη Lootstraat στο Άμστερνταμ έζησαν διάφοροι σημαντικοί Ολλανδοί λογοτέχνες του 18ου και 19ου αιώνα, και μάλιστα οι περισσότεροι έμειναν σε μια συγκεκριμένη γειτονιά. Έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να τιμήσουν την πλούσια προσφορά τους στην πόλη με έναν πρωτότυπο τρόπο.
Parakseno.gr : batavier2 Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη κτιρίου!
Ανέθεσαν στον καλλιτέχνη Sanja Medic, στην κεραμίστρια P. Kemink και στους γραφίστες Melle Hammer και Susanne Laws να δημιουργήσουν μια «βιβλιοθήκη» με κεραμικά βιβλία στην πρόσοψη ενός πολιτιστικού κέντρου της περιοχής.
Parakseno.gr : batavier3 Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη κτιρίου!
250 βιβλία τοποθετήθηκαν σε «ράφια» στην πρόσοψη, πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων τίτλων συγκεκριμένων Ολλανδών λογοτεχνών του 18ου και 19ου αιώνα που έζησαν στην πόλη Lootstraat και διακρίθηκαν για το έργο τους.
Parakseno.gr : batavier4 Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη κτιρίου!
«Το κτίριο είναι αφιερωμένο σε όσους κατάφεραν με τον τρόπο τους να προάγουν τον πολιτισμό μέσω της συγγραφής και συνεχίζουν να δίνουν κίνητρο στους νεότερους να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την ποίηση», αναφέρεται στον τοπικό Τύπο.
Parakseno.gr : batavier5 Ράφια με βιβλία στην πρόσοψη κτιρίου!

http://www.parakseno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...