Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Καταγραφή συνομιλιών στα λεωφορεία


Οι υπεύθυνοι των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν «σιωπηρά» συστήματα επιτήρησης στα δημόσια λεωφορεία, γεγονός που θα τους δώσει τη δυνατότητα να καταγράφουν και να αποθηκεύουν ιδιωτικές συνομιλίες, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε ένα ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συστήματα εγκαθίστανται με χρηματοδότηση από τοΥπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας όπως στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βαλτιμόρη και άλλες πόλεις, σύμφωνα με την Daily, η οποία έχει στην κατοχή της αντίγραφα των συμβάσεων σχετικά με αγορές και άλλα έγγραφα.
Η χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με παρακολούθηση χωρίς ένταλμα, ιδιαίτερα όταν οι ηχογραφήσεις των επιβατών μπορούν να ληφθούν και να χρησιμοποιηθούν από τις νομικές υπηρεσίες.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, δεδομένου ότι τα συστήματα IP audio-video μπορούν να παραβιαστούν από απόσταση μέσω του ενσωματωμένου διακομιστή web που διαθέτουν και μπορεί να συνδυαστούν με δεδομένα GPS για την παρακολούθηση της κίνησης των λεωφορείων και των επιβατών σε όλη την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...