Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Fergana - H μυστήρια τοιχογραφία

Πολλές  φορές,  εξετάζοντας αρχαία σχέδια, γλυπτά, αντικείμενα κ.α.  
τα ερμηνεύουμε διαφορετικά  από αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύουν...

Ανάμεσα  σε όλα αυτά  τα  αρχαία ευρήματα  η φωτογραφία από μια τέτοια περίπτωση είναι αρκετά ενδιαφέρον. Παρουσιάζεται συνήθως ως αρχαία τέχνη σε βράχο, που βρίσκεται στην κοιλάδα του  Fergana, στο Ουζμπεκιστάν και χρονολογείτε 12.000 χρόνων.
Στην φωτογραφία διακρίνεται στα δεξιά, ένας δίσκος που εκτοξεύει από το κάτω τμήμα του αέρια και μια φιγούρα που μοιάζει με αστροναύτη. Το Εκπληκτικό είναι ότι η φωτογραφία διαθέτει προοπτική(!) και η αριστερή φιγούρα είναι μίξη πολλών διαφορετικών μορφών τέχνης, χρησιμοποιώντας στοιχεία π.χ. του βουδισμού, μέχρι και φτερωτούς αγγέλους, μορφές που θα εμφανιζόντουσαν στον κόσμο αρκετές χιλιάδες χρόνια αργότερα.

Το σχέδιο του Fergana είναι πολύ αληθοφανές, πάρα πολύ αληθοφανές για να είναι αληθινό. Ίσως επειδή είναι πραγματικά ψεύτικο.

Ο Γάλλος ερευνητής Didier Leroux αποκάλυψε στην Lumières dans la Nuit (ν. 335, Φεβρουαρίου 2000) ότι η "τοιχογραφία" δεν είναι 12.000 χρονών, αλλά μια απεικόνιση μιας φωτογραφίας ενός σοβιετικού περιοδικού του 1967.
Το τεύχος του ρωσικού περιοδικού Spoutnik, που μεταφράστηκε επίσης και σε άλλα γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου και των γαλλικών, είχε ένα άρθρο με θέμα : "Οι επισκέπτες του κόσμου", του Viatcheslaw Zaitsev.
Στην εισαγωγή του άρθρου μπορείτε να δείτε την γνωστή "τοιχογραφία"Στην οποία φωτογραφία, υπάρχει και η υπογραφή του καλλιτέχνη, στο κάτω δεξιό τμήμα.

Το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία αναφέρει ότι : "Το σχέδιο αναπαριστά έναν κοσμοναύτη που διακοσμεί τους βράχους γύρω από το Fergana".
Το ερώτημα είναι εάν αυτή η απεικόνιση στο περιοδικό, αναπαριστά με ακρίβεια την αρχαία τοιχογραφία.
Ευτυχώς το Spoutnik ήταν αρκετά τίμιο ώστε να αναφερθεί στο τυπογραφικό λάθος που έγινε, το οποίο το δημοσίευσε στο επόμενο τεύχος του.
Με λίγα λόγια, ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους και διευκρινίζουν ότι η περιγραφή που αποδίδεται στα σχέδια στο Fergana αφορούσαν στην πραγματικότητα τα σχέδια στις σελίδες 110 και 111, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Τελικό συμπέρασμα είναι ότι δημοσιεύθηκε αρχικά η φωτογραφία με μια ανακριβή περιγραφή, η οποία διορθώθηκε από το περιοδικό, αλλά προφανώς, η διόρθωση δεν μαθεύτηκε από κάποιους και έτσι ένα σχέδιο του 1967 έγινε στην κοινότητα αυτών που ασχολούνται με τα ufo, τέχνη σε βράχους 12.000 χρόνων.
Η σύγχυση κράτησε μέχρι το 2000, και λύθηκε το μυστήριο όταν ο Didier Leroux βρήκε πάλι την αρχική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...