Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ραγδαία άνοδος στα εγκλήματα μέσω social media


Ο αριθμός των εγκλημάτων που σχετίζονται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως με το Facebook και το Twitter, έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία... των αστυνομικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το BBC News, 653 άνθρωποι κατηγορήθηκαν το 2012 για 4.908 καταγεγραμμένα αδικήματα, σε 29 αστυνομικούς φορείς στην Αγγλία, τη Σκοτία και την Ουαλία. 

Η αστυνομία κάνει λόγο για νέα πρόκληση, αφού τα αντίστοιχα νούμερα του 2008, οπότε και η χρήση των social media ήταν πολύ πιο περιορισμένη, έδειχναν 556 καταγραφές αδικημάτων με μόλις 46 άτομα να κατηγορούνται. «Κατανοούμε την ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, ακόμα και με τρόπους μη αποδεκτούς ή απεχθείς και δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της αστυνομίας να αναμειχθεί σε αυτό. Υπάρχουν όμως πολλές παραβάσεις στα social media όπως παρενοχλήσεις ή βίαιες απειλές που μπορεί να βλάψουν πραγματικά», δήλωσε ο Αστυνομικός Andy Trotter. Τα παραπτώματα που σχετίζονται με τα social media περιλαμβάνουν αναρτήσεις προσβλητικού περιεχομένου που μπορεί να κατέληξαν και σε πραγματικές βίαιες επιθέσεις, απειλητικά μηνύματα, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παρακολουθήσεις, ρατσιστικές επιθέσεις και απάτες. Ανάμεσα σε αυτά, υπήρχαν και έξι δολοφονικές απειλές. Ο Trotter εξηγεί ότι κάποιες από τις παραβάσεις θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως social media. «Σε πολλές περιπτώσεις οι online κοινότητες είναι αυτάρκεις και μπορούν να προστατεύουν τα μέλη τους από τέτοια περιστατικά. Η αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει εκεί που απαιτείται ο ρόλος της».
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...