Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δεν παρακολουθείτε εσείς τηλεόραση η τηλεόραση σας παρακολουθεί


Ενωμένες οι τάξεις των ιδιωτικών εταιρειών βοηθούν στον τομέα της επέκτασης τουBig Brother, και κατοχυρώθηκαν μάλιστα και με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, για μία τεχνολογία που μετατρέπει ένα DVR δέκτη (Τηλεόραση) σε ένα προσωπικό εργαλείο κατασκοπείας για να σας παρακολουθούν ακόμα και μέσα στα σπίτια σας.
Η εταιρεία Verizon μας λέει για αυτήν προσπάθεια ότι είναι σε θέση να εμφανίσει «οξεία ευαισθησία στα σαλόνια των πελατών:. με επιχείρημα ότι από τα στοιχεία που θα μαζέψει, θα βελτιωθεί στον τομέα των διαφημίσεων για άμεση παροχή συμβουλών ανάλογα με τους ήχους που θα λαμβάνει από το δωμάτιο. Για παράδειγμα αν ένα ζευγάρι που παρακολουθεί τηλεόραση μιλάει για διακοπές θα τους δείξει τις ανάλογες διαφημίσεις που θα περιλαμβάνουν διακοπές.
Επιλέγει δηλαδή μια διαφήμιση που σχετίζεται με τη δράση που εντοπιστεί από το περιβάλλον.
Πληροφορίες που σχετίζονται με τον χρήστη, όπως χειρονομία, το προφίλ, τη φωνή και την αναγνώριση προσώπου, είναι οι μέθοδοι που θα μπορούν να προσδιορίσουν το χρήστη και έτσι θα παράγει την πιο αποτελεσματική διαφήμιση, με βάση το "σύστημα παρουσίασης του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης" (MCP).
Είναι τόσο απλό, όσο μιλούν οι κατάλληλες λέξεις θα καταγράφονται από τον ενσωματωμένο υπολογιστή της τηλεόρασης, και οι MCPS θα ενεργοποιούνται. Ενσωματωμένος "υπολογιστής-εκτελέσιμος σε οδηγίες" σε συνεργασία με τις MCPS θα επιτρέψει στις διαφημίσεις να καθορίζονται μέσω της αξιοποίησης του "αισθητήρα βάθους [s], αισθητήρα εικόνας [s], αισθητήρα ήχου [s] και έναν θερμικό αισθητήρα."
Σκεφτείτε πόσες ώρες παρακολουθείτε τηλεόραση κάθε μέρα,... έτσι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να μας παρακολουθούν όλους χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Εάν δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτή η τηλεόραση, κλείστε τη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...