Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Roboy στις υπηρεσίες του ανθρώπου


Ο ρομποτικός υπηρέτης θα διαθέτει τεχνητούς μυς και θα «γεννηθεί» σε εννέα μήνες Roboy στις υπηρεσίες του ανθρώπου



Το μικρόσωμο ανδροειδές θα κινείται όπως ο άνθρωπος και θα έχει μαλακό τεχνητό δέρμα. 
Ζυρίχη 
Επιστήμονες από το τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου της Ζυρίχηςανακοίνωσαν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους, για την κατασκευή του «τελειότερου» ρομποτικού υπηρέτη που έχει δημιουργηθεί ποτέ και μάλιστα μέσα σε διάστημα εννέα μηνών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ανθρωποειδές ονόματι Roboy θα μοιάζει με μικρό αγόρι και το ύψος του δεν θα ξεπερνά το 1,20 μ. Σκοπός του ρομπότ θα είναι να προσφέρει βοήθεια σε ηλικιωμένους και ασθενείς.
Ένα ρομποτικό αγόρι «γεννιέται»
Στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου για την κατασκευή του Roboy συμμετέχουν 15 εταίροι και περισσότεροι από 40 μηχανικοί, οι οποίοι αποβλέπουν στην χρηματοδότηση του project από ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες.
«Η χρηματοδότηση από εταιρείες και πολίτες θα μας επιτρέψει να φέρουμε εις πέρας ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο εντός του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» επισημαίνει ο επικεφαλής του προγράμματος και καθηγητής, δρ Ρολφ Πφάιφερ.
Τα ρομπότ παροχής υπηρεσιών, εξηγούν οι ερευνητές, είναι ουσιαστικά μηχανές οι οποίες μπορούν να εκτελέσουν διάφορες εντολές με σκοπό να βοηθούν τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη.
«Καθώς συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με τον άνθρωπο, ο χειρισμός τους πρέπει να είναι παιχνιδάκι, ενώ η ασφάλειά τους είναι μεγίστης σημασίας» προσθέτει ο δρ Πφάιφερ.
Ρομπότ-υπηρέτης παρόν!
Το επαναστατικό ρομπότ θα διαθέτει τεχνητούς τένοντες, οι οποίοι θα του επιτρέπουν να εκτελεί «πλαστικές» κινήσεις που θα παραπέμπουν σε κινήσεις του ανθρώπινου σώματος.
«Ο διαρκώς αυξανόμενος γερασμένος πληθυσμός επιβάλλει την ανεξαρτητοποίηση των ηλικιωμένων. Η χρήση λοιπόν ενός ρομπότ-υπηρέτη θα μπορούσε να διασφαλίσει την καλή ποιότητα ζωής για τα άτομα αυτά» υποστηρίζει η ερευνητική ομάδα.
«Το σίγουρο είναι ότι τα συγκεκριμένα ανδροειδή αναμένεται να αποτελέσουν στο μέλλον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως συμβαίνει σήμερα με τα smartphones και τα λάπτοπ» καταλήγουν.
Το Roboy αναμένεται να «γεννηθεί» τον Μάρτιο του 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης «Robots on Tour» που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...