Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Το ήξερες;


Ήλιος... τόσο δα!Ένα τετραγωνικό εκατοστό του Ήλιου λάμπει τόσο όσο 275,000 κεριά

Πόσα αστέρια υπάρχουν στο σύμπαν;Ένας μέσος γαλαξίας έχει περίπου εκατό δισεκατομμύρια αστέρια. Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν περίπου εκατό δισεκατομμύρια γαλαξίες οπότε πάνω κάτω υπάρχουν 10 εξάκις εκατομύρια αστέρια στο Σύμπαν.
Ή 10.000.000.000.000.000.000.000 (1Χ1022) αστέρια

Ηλικία του ΣύμπαντοςΣύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις υπολογίζεται σε 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ηλικία του ΉλιουΗ δε ηλικία του Ήλιου μας είναι 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Για πόσο ακόμα θα λάμπει ο ΉλιοςΓιά άλλα 4,5 - 5,0 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή τώρα είναι "μεσήλικας"

Αστρονομική ΜονάδαΟρίζεται ως η μέση απόσταση Γης-Ηλίου, χρησιμοποιείται κυρίως για την μέτρηση των αποστάσεων στο Ηλιακό μας σύστημα, η δε τιμή είναι περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα.

Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό στο Ηλιακό ΣύστημαΔεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα! Το ψηλότερο βουνό είναι το Όρος Όλυμπος... στον Άρη με ύψος που αγγίζει τα 24 χιλιόμετρα, 3 φορές πιο ψηλό από το Έβερεστ το οποίο καλύπτει μια περιοχή όση και η μισή Ισπανία

Όταν ο Ήλιος καίειΜόνο ένα δισεκαομμυριοστό της ενέργειας που απελευθερώνει ο Ήλιος φτάνει στην Γη

Και μετά νομίζεις ότι το αυτοκίνητο σου είναι γρήγορο
Αν σταθείς στον ισημερινό περιστρέφεσαι με ταχύτητα 1610 χιλιόμετρα την ώρα καθώς γυρίζει η Γη γύρω από τον εαυτό της και με 107,825 χιλιόμετρα την ώρα γύρω από τον Ήλιο

Γενέθλια κάθε δύο περίπου μέρεςΣτον Ερμή η μέρα (ο χρόνος που χρειάζεται για να περιστραφεί γύρω από τον εαυτό του μία φορά) διαρκεί τόσο όσο 59 γήινες μέρες. Το έτος (ο χρόνος που χρειάζεται για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο) είναι 88 μέρες.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες από δύο μέρες σε κάθε έτος του Ερμή

Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Eίναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.

Eίναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

Είναι πιο εύκολο να κάνεις μια αγελάδα να ανέβει σκαλιά παρά να την βάλεις να τα κατέβει.

Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.

Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.

Ένα στα δέκα σκυλιά Δαλματίας γεννιέται κουφό, ενώ τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τα ούρα εντελώς. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει ν' ακολουθούν ειδική δίαιτα, με λίγες πρωτεΐνες.

Ένα τυπικό κρεβάτι "φιλοξενεί" περίπου 6 δισεκατομμύρια κομματάκια σκόνης. Γενικότερα, το 70% της σκόνης που υπάρχει σ' ένα οποιοδήποτε σπίτι προέρχεται από νεκρές φολίδες ανθρώπινου δέρματος.

Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία "Τιτανικός", ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.

Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, οι Σκωτσέζοι για πολλούς αιώνες δεν τις έτρωγαν.
http://himaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...