Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

6 αμαρτωλές τοποθεσίες της Ευρώπης

Από οίκους ανοχής μέχρι το κάστρο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, το κελί του Καζανόβα και άλλα που δε φαντάζεστε, ακολουθούν οι ευρωπαϊκές τοποθεσίες που συνδέονται περισσότερο με το σεξ. Ο γνωστός ταξιδιωτικός ανταποκριτής και συγγραφέας του «The Sinner's Grand Tour» («Η Μεγάλη Περιοδεία του Αμαρτωλού») Τόνι Περοτέ έγραψε πάλι.






Το κάστρο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, Προβηγκία


Το πολύ γραφικό χωριό Λακόστ στη νότια Γαλλία έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι για την απαράμιλλη ομορφιά του αλλά ως το μέρος όπου βρίσκεται το μισογκρεμισμένο κάστρο του ανθρώπου που ευθύνεται για τη λέξη «σαδισμός». Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ ήταν ένας Γάλλος ευγενής του 18ου αιώνα που έγινε γνωστός για τα βίαια ερωτικά μυθιστορήματα του. Πολλά από αυτά λέγεται ότι συνέβησαν στην πραγματικότητα και μάλιστα στο συγκεκριμένο κάστρο. Σήμερα, το κάστρο ανήκει και πάλι σε celebrity, στον Πιέρ Καρντέν αυτή τη φορά, ο οποίος ανέλαβε να το ανακαινίσει και έφτιαξε κι ένα άγαλμα προς τιμή του Μαρκήσιου. Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην περιοχή φεστιβάλ στη μνήμη του Ντε Σαντ (φέτος ξεκινάει 15 Ιουλίου).



Το κελί του Καζανόβα, Βενετία


Ο πιο διάσημος γιος της Βενετίας, ο Τζιακόμο Καζανόβα, έζησε εκεί τον 18ο αιώνα,  την εποχή δηλαδή που η πόλη ήταν ένας τεράστιος οίκος ανοχής για όλη την Ευρώπη. Εκεί καταδικάστηκε από τη Βενετσιάνικη Ιερά Εξέταση και φυλακίστηκε το 1755 με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε μαγεία και αστρολογία, κάτι τελείως αναληθές. Η αλήθεια είναι ότι γλυκοκοίταζε και παραλίγο να αποπλανήσει την ερωμένη του προέδρου της Βενετσιάνικης Ιεράς Εξέτασης. Ο Καζανόβα έμεινε κλεισμένος στη σοφίτα του παλατιού για 16 μήνες μέχρι που έγινε ο πρώτος άνθρωπος που απέδρασε ποτέ από εκεί. Το κελί του βρίσκεται ακόμα στη θέση του και μπορείτε να το επισκεφθείτε με κάποιο τουρ. Στη Βενετία είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι που να μπορείς μετά βεβαιότητας να συνδέσεις με τον Καζανόβα, οπότε το συγκεκριμένο κελί είναι από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν.



Η Βασιλική καρέκλα του σεξ, Παρίσι


Τον 19ο αιώνα η πόλη του φωτός ήταν ξακουστή για τους οίκους ανοχής της. Ο γνωστότερος βρισκόταν κοντά στο Λούβρο, στην οδό Rue Chabanais, στο νούμερο 12. Λεγόταν Le Chabanais και υπήρξε παραπάνω από αγαπημένος σε βασιλείς, πολιτικούς και ηθοποιούς της εποχής. Τη δεκαετία του 1880 τον οίκο επισκεπτόταν ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας (μελλοντικός Βασιλιάς της Αγγλίας Εδουάρδος ο VII) ο οποίος ήταν γνωστός για τις ερωτικές του ορέξεις. Όταν απέκτησε αρκετά περιττά κιλά ζήτησε την κατασκευή μιας «fauteuil d'amour», μίας ειδικής καρέκλας που θα του επέτρεπε να κάνει σεξ χωρίς να πλακώνει τις εργαζόμενες, δηλαδή. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε καταλάβει και πολύ καλά πως ακριβώς δούλευε η καρέκλα, δηλαδή πού πάει τι και πώς. Το 1951, αφού η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε όλους τους οίκους ανοχής του Παρισιού, η καρέκλα πωλήθηκε σε δημοπρασία. Ο δαιμόνιος Περοτέ έψαξε και βρήκε αυτή τη καρέκλα για το καλό των αναγνωστών του. Σημερινός ιδιοκτήτης της είναι το δισέγγονο του κατασκευαστή της ο οποίος, καλώς ή κακώς, της άλλαξε το ύφασμα.



Lupanar, Κόλπος Νάπολης, Ιταλία


Όταν, το 18ο αιώνα,  στις ανασκαφές της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης της Πομπηίας ανακαλύφθηκαν πληθώρα από ερωτικές εικόνες η Ευρώπη έμεινε άφωνη. Αν επιθυμείτε να δείτε δείγματα  ρωμαϊκού ερωτισμού ο Περοτέ  προτείνει μία επίσκεψη στο επονομαζόμενο «lupanar» («σπίτι των λύκων»- λατινική αργκό για τον οίκο  ανοχής). Εκεί θα δείτε παντού τοιχογραφίες που λειτουργούσαν όπως το μενού σε ένα εστιατόριο: κάθε ζωγραφιά αντιστοιχούσε σε μία κοπέλα και η απεικονιζόμενη πράξη αποτελούσε και την σπεσιαλιτέ της κοπέλας. Μετά μπορείτε να πάτε στο μουσείο και να κοιτάξετε τα απολιθωμένα πτώματα των κατοίκων μπας και εντοπίσετε καμιά από αυτές τις κοπέλες.



Τα μυστικά του Βατικανού, Ρώμη


Το Βατικανό, εκτός από τα εντυπωσιακά του μουσεία, έχει κι άλλες χάρες να επιδείξει. Στην έρευνά του ο Περοτέ έψαξε εκτεταμένα για να εντοπίσει μια πρόσβαση στο πιο καλά κρυμμένο μυστικό του Βατικανού. Λέγεται Stufetta del Bibbiena (μικρό μπάνιο του καθεδρικού ναού Bibbiena) και μόνο ελάχιστοι υψηλά ιστάμενων του Βατικανού το έχουν επισκεφθεί. Το φημισμένο αυτό δωμάτιο λέγεται ότι έχει διακοσμηθεί με ερωτική τέχνη δια χειρός Ραφαήλ. Το αν ο Περοτέ κατάφερε τελικά να μπει στο χώρο θα πρέπει να αγοράσετε το βιβλίο για να το μάθετε.



Τα πονηρά κειμήλια των Βρετανικών Sex Clubs, Σκωτία


Σήμερα η πόλη Σέιντ Άντριους είναι γνωστή ως το μέρος γνωριμίας του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Μέσα σε αυτή τη γραφική μεσαιωνική πόλη όμως, βρίσκεται και το Museum of the University of St Andrews, που εκθέτει παράξενα ερωτικά αντικείμενα από τα sex clubs της Μεγάλης Βρετανίας. Ανήκαν σε μία ομάδα ανθρώπων με το όνομα Beggar's Benison (Ευλογία Ζητιάνου) οι οποία μαζεύονταν σε μία ταβέρνα στο ψαροχώρι Anstruther και αυνανίζονταν όλοι μαζί ενώ έβλεπαν γυμνές πόρνες να στριφογυρίζουν στα τραπέζια. Το μουσείο έχει πάρα πολλά από τα χαριτωμένα παιχνιδάκια τους, συμπεριλαμβανομένου ενός ποτηριού-ομοίωμα πέους σχεδιασμένο για να ποτίζει κρασί στα νέα μέλη που υποχρεούνταν να πιουν από αυτό. Δυστυχώς δεν διασώζεται η περούκα του προέδρου της περιβόητης ομάδας, η οποία ήταν φτιαγμένη από το τριχωτό του αιδοίου της ερωμένης του Βασιλιά Καρόλου Β’. Αν θέλετε να ασχοληθείτε ακόμα παρά πάνω με το θέμα μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε την ταβέρνα (πλέον pub) όπου συναντιόντουσαν οι Beggar's Benison. Λέγεται Smuggler's Arms και βρίσκεται 80χλμ. βόρεια του Εδιμβούργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...