Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα σουρεαλιστικό δάσος από λεύκες

Η δασώδης έκταση Farm Tree Boardman βρίσκεται στο Όρεγκον και καλύπτει μια περιοχή 25.000 στρεμμάτων γης, στην οποία υπάρχουν χιλιάδες υβριδικές λεύκες… Ιδιοκτήτρια του δάσους είναι η εταιρεία GreenWood Tree Farm Fund η οποία εκμεταλλεύεται τις λεύκες για την παραγωγή χαρτιού και ξυλείας.
Τα δέντρα είναι τακτοποιημένα σε ομοιόμορφα απέχουσες σειρές, και έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος, το ίδιο ύψος αλλά και το ίδιο πάχος. Είναι τόσο σουρεαλιστικό το θέαμα που η ιδιοκτήτρια εταιρεία διοργανώνει ομαδικές εκδρομές για τους επισκέπτες που επιθυμούν να δουν το δάσος από κοντά.
Το δάσος χωρίζεται σε δυο μεγάλα οικόπεδα 40 στρεμμάτων και 70 στρεμμάτων. Κάθε οικόπεδο αποτελείται από περίπου 600 δέντρα ανά στρέμμα και χωρίζεται από το άλλο με μεγάλους δρόμους. Η άρδευση ελέγχεται από υπολογιστή ενώ χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν λιγότερα λιπάσματα. Τα δέντρα που φυτεύονται ανήκουν στο είδος Pacific Albus, που στην ουσία πρόκειται για λεύκες.
Οι λεύκες χρειάζονται 10 έως 12 χρόνια για να ωριμάσουν πλήρως. Στην συνέχεια κόβονται και αποστέλλονται στο εργοστάσιο όπου διαμορφώνονται σε σανίδες και ροκανίδια. Τα μικρά κομμάτια του ξύλου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χαρτιού , ενώ τα μεγαλύτερα προορίζονται για προϊόντα ξυλείας. Κάθε τμήμα των δέντρων που δεν μπορεί να γίνει σανίδες μετατρέπεται σε πολτό ή καύσιμο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...