Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η περίεργη περίπτωση ενός κόκορα που...κάνει αυγά!

Κίνα, κόκορας, αυγά, επιστήμονες, κοτέτσι, γείτοναςΚινέζοι επιστήμονες εξετάζουν την παράξενη περίπτωση ενός κόκορα, ο οποίος άρχισε να κάνει αυγά, όταν εξαφανίστηκε και η τελευταία κότα από το κοτέτσι όπου ζούσε.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, Χουανγκ Λι, ο κόκορας ζούσε σε ένα κοτέτσι στη φάρμα του, μαζί με επτά κότες. Στη διάρκεια του χειμώνα, ο Χουανγκ και η οικογένειά του έφαγαν τις κότες, με αποτέλεσμα ο κόκορας να μείνει μόνος του στο κοτέτσι.
Μια μέρα που ο άντρας πήγε στο κοτέτσι, είδε ότι εκεί μου καθόταν ο κόκορας υπήρχε ένα αυγό. Νομίζοντας ότι κάποιος από τους γείτονές του, του κάνει πλάκα, δεν έδωσε σημασία στο γεγονός. Ωστόσο μετά από 3 μέρες στη σειρά, κατά τις οποίες έβρισκε ένα αυγό κάθε πρωί, αποφάσισε να παρακολουθήσει τον κόκορα και είδε με έκπληξη ότι τα αυγά δεν τα άφηνε εκεί κάποιος, αλλά τα έκανε ο ίδιος ο κόκορας.
Η είδηση του κόκορα που κάνει αυγά έφτασε μέχρι το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο έκανε ένα ρεπορτάζ για το θέμα, προκαλώντας το ενδιαφέρον επιστημόνων, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν τον κόκορα για να τον μελετήσουν, ώστε να εξακριβώσουν αν είναι κότα που μοιάζει με κόκορα ή αν όντως ο κόκορας έγινε κότα, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι όλα τα θηλυκά είχαν εξαφανιστεί.
Πάντως, ο Χουανγκ δήλωσε στο δίκτυο ότι «κάθε πρωί μας ξυπνούσε, όπως κάθε κόκορας, ενώ και η συμπεριφορά του απέναντι τις κότες ήταν αυτή που περιμένει κανείς από ένα αρσενικό κοτόπουλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...