Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γάμοι της ντροπής

Καταναγκαστικοί γάμοι ακόμα και σε πεντάχρονα κορίτσια! Μια σοκαριστική πραγματικότητα που κατέγραψε η φωτογραφική μηχανή του National Geographic. Προσωπικές ιστορίες που κόβουν την ανάσα.

Ινδία, Υεμένη, Αφγανιστάν, Αιθιοπία... χώρες που ο καταναγκαστικός γάμος νεαρών κοριτσιών ευδοκιμεί και παιδικές ψυχές αναγκάζονται υπό την απειλή των ανδρών να παντρευτούν ακόμα και πριν την ενηλικίωσή τους.

Οι σύζυγοι μπορούν να είναι νέοι, μέσης ηλικίας, χήροι ή ακόμη και απαγωγείς που τις βιάζουν πρώτη και μετά τις παντρεύονται.


Ορισμένοι από αυτούς τους γάμους είναι επιχειρηματικές συναλλαγές ή ακόμα γίνονται ώστε να επιλυθεί μια οικογενειακή διαμάχη.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο αυτό θα συμβεί σε δέκα έως 12 εκατομμύρια κορίτσια στον κόσμο! Οι γαμήλιες τελετές συχνά πραγματοποιούνται στη μέση της νύχτας. Τσιλιαδόροι όλοι οι κάτοικοι του χωριού προσπαθώντας να κρατήσουν τον μυστικό γιατί φοβούνται την επιδρομή της αστυνομίας.

Το περιοδικό National Geographic η δημοσιογράφος Cynthia Gorney και η φωτογράφος Stephanie Sinclair ταξίδεψαν στην Υεμένη και στο Ρατζαστάν της Ινδία και μας εξιστορούν απίθανες ιστορίες έχοντας τραβήξει υπέροχο φωτογραφικό υλικό.


Στην Ινδία για παράδειγμα φωτογράφισαν μια 5χρονη που την ανάγκασαν όχι μόνο να παντρευτεί αλλά και να κοιμηθεί με το μέλλον σύζυγο της πριν την τελετή ώστε να διαπίστωση αυτός ότι είναι αγνή!


Οι εικόνες αυτές μας θυμίζουν την περίπτωση της 10χρονης Νοτζούντ Μοχάμεντ Άλι την οποία ο πατέρας της ανάγκασε να παντρευτεί έναν άντρα είκοσι χρόνια μεγαλύτερό της, η ιστορία της οποίας είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η 10χρονη κατάφερε να πάρει διαζύγιο πριν από δύο χρόνια, ύστερα από δικαστική μάχη.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...