Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι περίεργες ικανότητες της Τζόαν Ντέντον

Στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ υπάρχει νόμος που απαγορεύει δια ροπάλου τη μαγεία. Οι περίεργες ικανότητες της μάντισσας-μάγισσας Τζόαν Ντέντον την δεκαετία του 1970 προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενικών προσώπων ανθρώπων που κατηγόρησαν τη μάντισσα για ό, τι είχε συμβεί. Όλα ξεκίνησαν από την ακριβή πρόβλεψη της Ντέντον για το θάνατο κάποιας άλλης γυναίκας. Η κόρη της νεκρής κίνησε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες εναντίον της μάντισσας. Όταν προσήλθε στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι οι υπερφυσικές ικανότητες της Ντέντον ήταν τέτοιες ώστε να μπορεί να προβλέπει το μέλλον με κάθε λεπτομέρεια και ακόμα να φτάνει στο σημείο να ανασταίνει νεκρούς. Όταν η κατηγορούμενη κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη, δεν κρίθηκε ένοχη από τους δικαστές. Σε αντίθετη περίπτωση θα την καταδίκαζαν σε 5μηνη φυλάκιση και θα της επέβαλαν πρόστιμο 600 δολαρίων.

Τα γενόμενα είχαν ως εξής: Την Άνοιξη του 1975 απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών η Ντόροθι Ράμσεϊ. Η γυναίκα που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης της πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα. Ενδείξεις αυτών των στοιχείων εντοπίστηκαν στο αίμα της άτυχης γυναίκας. Επίσης η αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρέθηκαν πολλά σημειώματα στο σπίτι της νεκρής στα οποία αναγράφονταν η λέξη «αυτοκτονία» όπως και αρκετά μπουκαλάκια με ηρεμιστικά χάπια. Η Ντέντον προέβλεψε τον θάνατο της Ράμσεϊ ένα μήνα νωρίτερα. Ο σύζυγος της Ράμσεϊ είχε ζητήσει να γίνει μια πνευματιστική συγκέντρωση στο σπίτι τους. Η συγκέντρωση στην οποία κλήθηκε η Ντέντον έγινε μετά την επιμονή του συζύγου να επικοινωνήσει με το πνεύμα ενός φίλου του που είχε χάσει τη ζωή του πριν από χρόνια στο Βιετνάμ. Αφού αυτοσυγκεντρώθηκε, η Ντέντον κοιτάζοντας πάντα προς μία κατεύθυνση άρχισε να μιλάει εξ ονόματος του χαμένου φίλου με το όνομα Τζάκ Ρόμπινσον, λέγοντας ότι η Ντόροθι Ράμσεϊ θα έχανε τη ζωή της από μία σπάνια και άγνωστη ασθένεια στις 10 Απριλίου.

Τρομοκρατημένος από την πρόβλεψη της μάντισσας, ο σύζυγος της Ράμσεϊ έσπευσε αμέσως μετά τη συγκέντρωση να κάνει μια ασφάλεια ζωής στη γυναίκα του με μοναδικό κληρονόμο τον ίδιο. Παρότι ζούσαν χωριστά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο σύζυγος συγκλονίστηκε αρκετά από όσα άκουσε στην πνευματιστική συγκέντρωση. Η κόρη τους είπε πως ήταν φοβερό να προβλέπουν την ακριβή ημερομηνία του θανάτου σου και ότι τα όσα είχαν ειπωθεί επηρέασαν σε αφάνταστο βαθμό την μητέρα της ώστε να την ωθήσουν στην αυτοκτονία ακριβώς την ημέρα που είχε προβλεφθεί να πεθάνει.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συγκλόνισε τόσο την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας όσο και ολόκληρη την Αμερική. Ανεξάρτητα όμως από τα επιμέρους ερωτήματα η απορία που εξακολουθούσε να υπάρχει ήταν: Πως κατάφερε η Ντέντον με την επίκληση του πνεύματος του σκοτωμένου στο Βιετνάμ Ρόμπινσον να προβλέψει συγκεκριμένη ημερομηνία του θανάτου της Ντόροθι Ράμσεϊ. Η μάντισσα μετά το περιστατικό δήλωσε στα ΜΜΕ πως δεν καταλάβαινε γιατί έγινε τόσος ντόρος γύρω από το όλο θέμα ρωτώντας τους δημοσιογράφους. «Νομίζετε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος άνθρωπος το θάνατο ενός άλλου ανθρώπου»; Η Ντέντον θεωρούσε εύκολο κάτι που ο απλός ανθρώπινος νους έβλεπε εξαιρετικά δύσκολο ως και ακατόρθωτο. Συνεχίζοντας η Ντέντον επισήμανε ότι κάτι τέτοιο ήταν εύκολο να γίνει αν κάποιος διέθετε τις δικές της ικανότητες και σύμφωνα με τα λεγόμενα της, τέτοια άτομα που να μπορούσαν να προβλέψουν όπως εκείνη, υπήρχαν στον κόσμο εκατοντάδες.

Όσα δημοσιεύτηκαν από τον τύπο δημιούργησαν αντικρουόμενες απόψεις στους κατοίκους της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας. Από τη μία πλευρά κυρίως οι θρησκευόμενοι οι οποίοι κατηγόρησαν την Ντέντον ότι κατάφερε να γίνει γνωστή από τη μία άκρη της Αμερικής ως την άλλη χρησιμοποιώντας τη Ντόροθι Ρέμσεϊ. Υποστήριξαν ότι συνεργάστηκε με το Σατανά προκειμένου να βγουν αληθινά όσα προέβλεψε. Από την άλλη ήταν όσοι υποστήριζαν ότι η Ντέντον ήταν η μεγαλύτερη πνευματίστρια της Αμερικής.

Η μάντισσα δεχόταν καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα για διάφορες υποθέσεις. Ο Κάρλ Ράινερ ήταν ένας από τους τυχερούς που μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερε να συναντήσει τη Ντέντον στο σπίτι της στο Μόργκαντον της Βόρειας Καρολίνας. Προς μεγάλη του έκπληξη ο Ράινερ, πριν καν προλάβει να μιλήσει άκουσε την Ντέντον να αναφέρεται σε προσωπικά στοιχεία που αφορούσαν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Του είπε ότι ήταν πολύ δυστυχισμένος γιατί δύο χρόνια πριν είχε χάσει τη γυναίκα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ότι τώρα υπέφερε από μία πολύ σοβαρή αρρώστια ο μονάκριβος γιός του Στίβ. Επικαλούμενη το πνεύμα της γυναίκας του Έθελ, με το οποίο είχε έρθει σε επαφή, του είπε ότι ο μικρός Στίβ θα ξεπέρναγε γρήγορα τον κίνδυνο και ότι θα γινόταν καλά. Μάλιστα προέβλεψε ότι η υγεία του θα είχε αποκατασταθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Ράινερ στο άκουσμα των όσων είχε πει η Ντέντον έμεινε άφωνος. Πριν την επισκεφθεί ήταν ένας άγνωστος που έφτασε εκεί από ένα άγνωστο μέρος και το σημαντικότερο ήταν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία για να κλείσουν το ραντεβού, έδωσε ψεύτικο όνομα και στοιχεία. Η μάντισσα συνέχισε να μιλάει χρησιμοποιώντας αρκετές από τις φράσεις που έλεγε η σύζυγος του. Και δεν σταμάτησε εκεί. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στον εργασιακό του περιβάλλον, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τους χώρους αλλά και τους συναδέλφους του. Η Ντέντον ακόμα είδε ότι η Τζούλι μία νέα γυναίκα που είχε μπει στη ζωή του Ράινερ ήταν το πρόσωπο με το οποίο θα έπρεπε να παντρευτεί για να ξαναφτιάξει τόσο τη δική του ζωή όσο και του γιου του Στιβ. Αυτό άλλωστε ήθελε και το πνεύμα της Έθελ. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είχε προβλέψει η Ντέντον και ο Ράινερ αναγνώρισε στο έπακρο τις εκπληκτικές ικανότητες της.

Το μεγάλο αυτό χάρισμα που διέθετε το χρησιμοποίησε σε αρκετές περιπτώσεις όχι μόνο ανώνυμων ανθρώπων αλλά και επωνύμων. Ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματα της ήταν η πρόβλεψη του τραγικού τέλους της ηθοποιού Νάταλι Γούντ. Όπως έγραψε μια τοπική εφημερίδα της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας και αναδημοσιεύτηκε από όλα σχεδόν τα έντυπα μέσα της Αμερικής, η Ντέντον ήρθε σε επαφή με το πνεύμα του μεγάλου ηθοποιού Τζέιμς Ντιν (που σκοτώθηκε με τη μοτοσικλέτα του πριν από πολλά χρόνια). Η μάντισσα ενημερώθηκε από το πνεύμα του Ντιν ότι η Νάταλι Γούντ επρόκειτο να χαθεί σύντομα και ότι η απώλεια της θα συγκλόνιζε ολόκληρο τον κόσμο του κινηματογράφου. Μάλιστα το πνεύμα είπε ότι η γνωστή ηθοποιός θα πνιγόταν μια φεγγαρόλουστη βραδιά.

Όταν η ηθοποιός άκουσε για την προφητεία της μάντισσας από τη Βόρεια Καρολίνα αφού αντέδρασε χαμογελώντας ψύχραιμα, είπε «Ότι είναι γραμμένο από τη μοίρα ας γίνει». Και η μοίρα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, της έπαιξε το παιχνίδι που έλαχε να γράψει ένα απίστευτα συγκλονιστικό φινάλε για τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...