Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος που πουλάει ψέμματα – Εχει «γραφείο για άλλοθι»

Ο άνθρωπος που πουλάει ψέμματα – Εχει «γραφείο για άλλοθι» και οργανώνει τις διπΕίναι στο σπίτι του, μπροστά στον υπολογιστή του. Από εκεί όμως, οργανώνει τη ζωή πολλών άλλων. Τη διπλή ζωή για την ακρίβεια. Γιατί ο Πάτρικ Ούλμερ είναι ένας επαγγελματίας ψεύτης με το δικό του γραφείο στη Γερμανία που «πουλάει» άλλοθι στους ενδιαφερόμενους.
Πελάτες του από άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν τις μικροπεριπετειούλες τους, προκειμένου να μην έχει τριγμούς ο γάμος τους, έως άτομα που διατηρούν παράλληλες ζωές, με δεύτερες συζύγους, παιδιά και σπίτια. Ο Ούλμερ είναι ο άνθρωπός τους. Εκείνος που φροντίζει προκειμένου να μην τους ξεσκεπάσει ποτέ κανείς.
Οι υπηρεσίες του 28χρονου περιλαμβάνουν από ένα απλό μήνυμα ή τηλεφώνημα, που θα βγάλει τον πελάτη από τη δύσκολη θέση, έως ολόκληρο «πακέτο» ζωής. Το πρώτο κοστίζει από εννιά ευρώ. Το δεύτερο έχει τετραψήφια τιμή.
Για έναν από τους πελάτες του ο Ούλμερ έστησε ολόκληρο σπιτικό. Πρόκειται για Ελβετό, που έχει δύο συζύγους και από ένα παιδί με την καθεμία, σε διαφορετικές πόλεις στην πατρίδα του. Οταν θέλει να φύγει από το ένα σπίτι για να πάει στην άλλη οικογένειά του, λέει πως έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Κολωνία. Μόνο που υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια από τις δύο συζύγους του θέλει να τον επισκεφθεί στη Γερμανία.
Εκεί μπαίνει στο πλάνο ο Ούλμερ. Εχει νοικιάσει διαμέρισμα και έχει φροντίσει να κάνει εμφανές πως ο πελάτης του περνά ένα διάστημα εκεί. Τα ρούχα του είναι πεταμένα στο σαλόνι, στο ψυγείο υπάρχουν τα αγαπημένα του τρόφιμα και στο χώρο μυρίζει το άρωμά του. Οταν λοιπόν η σύζυγος που είναι μόνη νοσταλγήσει τον άνδρα και τον ειδοποιήσει πως θα πάει στην Κολωνία να τον δει, εκείνος αφήνει την οικογένεια στην οποία βρίσκεται, πετάγεται στη Γερμανία και τη συναντά στο σκηνικό που έχει φτιάξει ο Ούλμερ.
Μέχρι και τηλέφωνο με κωδικό της Κολωνίας έχει- φρόντισε το γραφείο των άλλοθι για αυτό- όπου μπορούν να τον καλούν οι γυναίκες της ζωής τους, με τις κλήσεις να εκτρέπονται στο κινητό του τηλέφωνο.
Οι πελάτες του είναι άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας και οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης. Χαρακτηριστικό είναι πως κάποτε έφτιαξε επαγγελματικές κάρτες και επιστολόχαρτο για έναν άνεργο που ήθελε να δώσει την εντύπωση πως εργάζεται ακόμη. Και στην περίπτωση ενός συνταξιούχου, που ήθελε να ταξιδέψει χωρίς τη σύζυγό του, φρόντισε ο πελάτης του να λάβει μία ψεύτικη πρόσκληση για σεμινάριο.
Ο Ούλμερ δεν έχει ηθικούς ενδοιασμούς για τη δράση του. Πιστεύει ότι κάνει τον κόσμο καλύτερο δουλεύοντας ως επί πληρωμή ψεύτης. «Τους δίνω την ελευθερία που χρειάζονται», δηλώνει με αυτοπεποίθηση.
Πηγή: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...