Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

10 απίστευτες ιστορίες



Ο «Mad Jack» Churchill ήταν ένας Άγγλος στρατιώτης που πολέμησε σε όλο το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με ένα τόξο, βέλη, γκάιντα και ένα ξίφος. Ηγήθηκε πολλών αποστολών κομάντο, συνελήφθη από τους Ναζί και πάντα έβρισκε χρόνο να παίζει με την γκάιντα του στις αποστολές.



Η Πανούκλα του Χορού
Η πανούκλα του χορού του 1518 ήταν μια υπόθεση μανιακών χορευτών που συνέβη στη Γαλλία, όταν μια γυναίκα, η Frau Troffea, άρχισε να χορεύει σε ένα δρόμο στο Στρασβούργο. Μέσα σε μια εβδομάδα απέκτησε 34 ακόλουθους και μέσα σε ένα μήνα οι χορευτές έφτασαν τους 400. Κάποιοι από αυτούς τελικά πέθαναν από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή από την εξάντληση.


Franz Reichelt
Ο Franz Reichelt πέθανε το 1912, πηδώντας από τον Πύργο του Άιφελ φορώντας την εφεύρεσή του, η οποία απέτυχε να λειτουργήσει σωστά ως αλεξίπτωτο.

Wojtek
Η Wojteck ήταν μια «αρκούδα στρατιώτης» του πολωνικού στρατού. Της άρεσε το κάπνισμα, να τρώει τσιγάρα, να παλεύει με τους άλλους στρατιώτες και έμαθε να χαιρετάει στρατιωτικά. Ως επίσημο μέλος του στρατού της Πολωνίας, ζούσε με τους άλλους στρατιώτες σε αντίσκηνα. 

Elmer McCurdy
Ο Elmer McCurdy μπήκε σε μια συμμορία ληστών τραίνων το 1911 και σκοτώθηκε σε συμπλοκή με τις αρχές στην Οκλαχόμα μετά την πρώτη ληστεία τους. Η ιστορία του αρχίζει εκεί.
Όταν δεν βρέθηκε κανείς να ζητήσει το πτώμα του McCurdy ο νεκροθάφτης το ταρίχευσε και επέτρεψε στον κόσμο να δει το σώμα για μια πεντάρα (nickel). Ο κόσμος θα άφηνε την πεντάρα στο στόμα McCurdy, απ’ όπου θα τις μάζευε αργότερα ο νεκροθάφτης.
Σχεδόν 5 χρόνια αργότερα εμφανίστηκε κάποιος από ένα περιοδεύων θίασο και υποστήριξε ότι είναι αδερφός του McCurdy. Είπε πως ήθελε να πάρει το πτώμα για να του θάψει σωστά. Μέσα σε δύο εβδομάδες, όμως, ο McCurdy αποτέλεσε το νέο έκθεμα στον θίασο. Για τα επόμενα 60 χρόνια, το σώμα του McCurdy είχε πουληθεί σε μουσεία κέρινων ομοιωμάτων, τσίρκο και στοιχειωμένα σπίτια.

Serge Voronoff
Ο Serge Voronoff ήταν ένας Γάλλος χειρουργός που απέκτησε φήμη για την τεχνική του να εμβολιάζει ιστούς από τους όρχεις πιθήκων στους όρχεις ανδρών. Η θεραπεία του Voronoff έγινε της μόδας τη δεκαετία του 1920. Η τεχνική του, του απέφερε πάρα πολλά χρήματα. Μόλις όμως το έργο του έπεσε σε δυσμένεια, κατάντησε περίγελος.

Mary Toft
Η Mary Toft ήταν μια γυναίκα η οποία ξεγέλασε τους γιατρούς ότι γέννησε κουνέλια στην Αγγλία το 1726.
Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο από το χειρουργό του βασιλιά δεν ξαναγέννησε κουνέλια πια και τελικά ομολόγησε την απάτη και φυλακίστηκε.

Florence Foster Jenkins
Η Florence Foster Jenkins ήταν μια Αμερικανίδα σοπράνο, που έγινε διάσημη για την πλήρη έλλειψη ρυθμού, ύψους, τόνου και γενικότερα για τη συνολική ανικανότητα της στο τραγούδι στη δεκαετία του 1920.

Robert Liston
Ο Robert Liston είχε ένα ποσοστό θνησιμότητας 300% στην πιο διάσημη εγχείρηση του, στην οποία ακρωτηρίασε γρήγορα το πόδι ενός ασθενή του και τελικά πέθανε από γάγγραινα. Τα δάχτυλα του νεαρού βοηθού του επίσης ακρωτηριάστηκαν κατά λάθος και ως εκ τούτου πέθανε και αυτός από γάγγραινα. Μέσα στη χειρουργική πληθωρικότητα του, έκοψε και το παλτό ενός διακεκριμένου θεατή, ο οποίος πέθανε από το φόβο του.
Στο δεύτερο πιο γνωστό χειρουργείο του, ο Robert Liston ακρωτηρίασε το πόδι ενός ασθενή του σε 2 1/2 λεπτά, αλλά πάνω στον ενθουσιασμό του έκοψε και τους όρχεις του ασθενή.

Nicholas Alkemade
Ο Nicholas Alkemade επιβίωσαν έπειτα από μια πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από τα 5500 μέτρα ενώ υπηρετούσε ως πυροβολητής στη RAF κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από μια βομβιστική επίθεση τον Μάρτιο του 1944, το αεροπλάνο του Alkemade δέχθηκε επίθεση από ένα εχθρικό αεροπλάνο. Το αεροπλάνο άρχισε να ρίχνει και να στροβιλίζεται εκτός ελέγχου. Όλα τα αλεξίπτωτα καταστράφηκαν από τα πυρά. Αντί να σκοτωθεί με το αεροπλάνο, πήδηξε απ’ αυτό στα 5.500 μέτρα.
Η πτώση του μετριάστηκε από πολλά μέτρα μαλακό χιόνι και πεύκα. Το μόνο που έπαθε ήταν διάστρεμμα στο πόδι. Το υπόλοιπο πλήρωμα σκοτώθηκε από τη συντριβή. Αργότερα συνελήφθη από τους Ναζί, οι οποίοι ήταν καχύποπτοι με την ιστορία του. Μετά την εξέταση των συντριμμιών και την επαλήθευση της ιστορίας του Alkemede, του έδωσαν πιστοποιητικό αυθεντικότητας μιας και ήταν αιχμάλωτος πολέμου.

http://to-kounavi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...