Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο «νόμος του Μέρφι» στη ζωή μας;



perierga.gr - Πώς ο "νόμος του Μέρφι" βρίσκει εφαρμογή στη ζωή μας;Λένε πως αυτός που έχει πλήρη επίγνωση του τι μπορεί να πάει στραβά έχει κατανοήσει εις βάθος τον κόσμο, το νόημα της ζωής και όλα τα συναφή. Η αλήθεια είναι πως οι καρποί της ερευνητικής προσπάθειας του Έντουαρντ Μέρφι, αλλά και των μεταγενέστερών του, μας βοήθησαν αρκετά στο να κατανοήσουμε την γκαντεμιά που εισβάλλει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην καθημερινότητά μας, χωρίς, όμως, να μπορούμε να κάνουμε και τίποτα το ιδιαίτερο για να αποφύγουμε το… πεπρωμένο! Γιατί «αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει», και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια είτε βρίσκεσαι στο δρόμο είτε είσαι στο σπίτι σου!
Στο δρόμο:
- Θα σου πάρει πάντα περισσότερο χρόνο για να φτάσεις κάπου, από το να γυρίσεις πίσω.
- Αν επιτρέψεις σε κάποιον να μπει μπροστά σου τότε, αν πηγαίνετε και οι δύο στο ίδιο μέρος, το άλλο αυτοκίνητο θα πιάσει την τελευταία θέση στο πάρκινγκ.
- Αν αναγκαστείς να παρκάρεις έξι τετράγωνα μακριά από το σπίτι σου, επιστρέφοντας θα βρεις δύο άδειες θέσεις ακριβώς μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας.
- Όταν δεν βιάζεσαι, βρίσκεις πάντα το φανάρι πράσινο.
- Αν αποφασίσεις να πλύνεις το αυτοκίνητο σου και δεν το πλύνεις γιατί φοβάσαι μήπως βρέξει, δεν θα βρέξει έστω και αν ο ουρανός είναι κατάμαυρος. Αν το πλύνεις με λιακάδα θα ρίξει λάσπη.
- Αν παρκάρεις το αυτοκίνητο σου κάτω από δέντρα θα γεμίσει κουτσουλιές. Αν πάλι το παρκάρεις σε ξέφωτο για να το αποφύγεις, ένα σμήνος πουλιά θα καθίσει στα καλώδια του ρεύματος ακριβώς από πάνω και θα σ’ το «στολίσει».
- Όταν οδηγείς και βλέπεις έναν παλιό σου φίλο, μέχρι να κατεβάσεις το παράθυρο, ή ανάβει πράσινο, ή δίπλα σου έρχεται λεωφορείο ή σκάνε από το πουθενά τρία αμάξια από πίσω σου και κορνάρουν ταυτόχρονα.
- Αν στα διόδια στην ουρά που βρίσκεσαι υπάρχουν δύο αυτοκίνητα και στις διπλανές τουλάχιστον είκοσι, ο μπροστινός σου ή δεν θα βρίσκει το πορτοφόλι σου ή θα δώσει 50€. Μέχρι να ξεμπερδέψει, οι διπλανές ουρές έχουν αδειάσει ήδη.
- Όταν σε χτυπήσει ο ήλιος στα μάτια την ώρα που οδηγείς, ή τα γυαλιά ηλίου δεν βγαίνουν απ’ την τσέπη σου ή αν βγουν είναι γεμάτα δαχτυλιές.
- Αν μια μέρα αποφασίσεις να μετακινηθείς με λεωφορείο αντί του αυτοκινήτου (απογοητευμένος από την γκαντεμιά!), καταρχήν, η αναμονή στη στάση διαρκεί περισσότερο από την ίδια τη διαδρομή.
- Αν βρέχει, ή έχει κρύο, ή και τα δύο, το λεωφορείο θα καθυστερήσει.
- Αν πας στη στάση νωρίς, το λεωφορείο θα καθυστερήσει. Αν καθυστερήσεις να πας στη στάση, θα έρθει νωρίς, ενώ τα λεωφορεία που περιμένουν οι άλλοι στην στάση φτάνουν πάντα στην ώρα τους.
- Το λεωφορείο που περιμένεις πάντα περνάει πρώτα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
- Αν περπατώντας προς τη στάση κοιτάζεις κάθε τόσο πίσω σου για να δεις αν έρχεται το λεωφορείο, δεν θα έρθει. Αν δεν κοιτάζεις, θα σε προσπεράσει τη στιγμή που φτάνεις στη στάση.
- Αν περιμένεις για πολλή ώρα στη στάση και αποφασίσεις να φύγεις, το λεωφορείο θα φτάσει μόλις έχεις απομακρυνθεί τόσο ώστε να μην μπορείς να το προλάβεις.
- Αν ανάψεις τσιγάρο στη στάση, έρχεται το λεωφορείο και πρέπει να το σβήσεις.
Στο σπίτι
- Όταν είσαι φορτωμένος με σακούλες ή βαλίτσες, τότε το ασανσέρ ποτέ δεν είναι στον όροφο που βρίσκεσαι.
- Η κύρια είσοδος της πολυκατοικίας, που ποτέ δεν κλείνει, είναι κλειστή μόνο όταν είσαι φορτωμένος σακούλες που σου «καίνε» τα χέρια.
- Όταν κλείνεις πίσω σου την πόρτα και διαπιστώνεις ότι δεν έχεις βάλει αποσμητικό, είτε έχεις ξεχάσει τα κλειδιά σου μέσα στο σπίτι, ή αν τα έχεις, τότε τα δεύτερα κλειδιά θα είναι από μέσα στην κλειδαριά και δεν θα ανοίγει.
- Σηκώνοντας τη ζεματιστή κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, δεν υπάρχει πουθενά χώρος να την ακουμπήσεις παρά μόνο στο τραπέζι με το πλαστικό τραπεζομάντηλο.
- Όσο πιο ακριβή είναι μια συσκευή στην κουζίνα τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να τη χρησιμοποιήσεις, επίσης όσο πιο εύκολες είναι οι οδηγίες, τόσο πιο δύσκολα ανοίγει το κουτί.
- Στο μαγείρεμα, αν η συνταγή δεν πετύχει, ό,τι και αν προσθέσεις για να τη σώσεις κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ενώ τα καλύτερα λόγια θα τα ακούσεις για ένα φαγητό που σου πήρε τη λιγότερη ώρα για να το ετοιμάσεις.
- Η πιθανότητα να πέσει μια φέτα ψωμί από τη μεριά που είναι αλειμμένη με μαρμελάδα είναι ευθέως ανάλογη του ύψους της τιμής του χαλιού/τραπεζομάντηλου/ πουκάμισου.
- Αν βρεις ένα ξεχασμένο αναψυκτικό στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι ζεστό, τα παγάκια έχουν τελειώσει και τα ποτήρια είναι άπλυτα στο πλυντήριο πιάτων, εκτός από τα ποτηράκια του κρασιού.
Σημείωση: Η γκαντεμιά είναι κάτι «μαγικό» και τρομακτικό συνάμα, που δεν αλλάζει… δρόμο ό,τι κι αν κάνεις! Άλλωστε ούτε και ο ίδιος ο Μέρφι δεν κατάφερε να ξεφύγει από αυτήν: Έχοντας ξεμείνει από βενζίνη και περπατώντας προς το κοντινότερο βενζινάδικο, χτυπήθηκε από έναν Άγγλο τουρίστα που είχε περάσει στο αντίθετο ρέυμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...