Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η δύναμη της ελεύθερης θέλησης



Η Ελεύθερη Θέληση είναι η ουσία που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο. Αυτή είναι η απόδειξη πως έχει λόγο και ύπαρξη. Με την ποδηγέτηση της ελεύθερης θέλησης της ανθρωπότητας
απόκτησαν την δύναμη της ηγεσίας, αυτοί που κατέχουν την γνώση τής χρήσης της, και κατάφεραν να μας εγκλωβίσουν μέσα σε μία και μοναδική πραγματικότητα . Την πραγματικότητα του κόσμου που οι ίδιοι μας έχουν περιορίσει.

Στον κόσμο μας επικρατεί η τριαδικότητα μέσα σε έναν τετραδιάστατο χωροχρόνο. Στο σύνολό του αποδίδει τον σεβαστό αριθμό Επτά- Σεπτά. Μέσα από μια ανθρωποκεντρική υφή , διαιρούμε τα πάντα με τις τρείς υποστάσεις που μας εκφράζουν. Νου, Ψυχή , Σώμα. Οι τρείς θεϊκές βασιλείες από τις οποίες εκπορεύτηκε ο κόσμος. Η Βασιλεία του Ουρανού. Η Βασιλεία του Κρόνου. Η Βασιλεία του Διός. Η Ουράνια Βασιλεία του Ουρα- Νού εκφράζει την ιδέα – σκέψη της Δημιουργίας. Η Βασιλεία του Κρόνου υποδηλώνει την άμορφη και χαοτική ύλη από την οποία ξεπηδούν τα πάντα με την παρεμβολή της ιδέας – σκέψης του Νού. Η του Διός Βασιλεία αφορά την είς την νόηση εμβάπτιση των όντων διαμέσων της οποίας διέρχεται η οδός της εξελίξεως με ανώτερο μορφικό όν επί της Γής τον άνθρωπο του Διός.

Το 1948 στην Πράγα, πραγματοποιούνται πειράματα υπνωτισμού , με σκοπό την ενεργοποίηση της διόρασης. Από τα πειράματα αυτά προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα για την προσωπικότητα του ανθρώπου. Σε ένα από αυτά, μια υπνωτισμένη κοπέλα απαντά στην ερώτηση , «Από τι αποτελείται η προσωπικότητα του ανθρώπου;» «Πρώτα ..τό κορμί μου…Μετά έρχεται το δεύτερο Εγώ μου,…κάτι σαν Πνοή, που με παρουσιάζει …τόσο ικανή και πλήρη, έτσι όπως θα μπορούσα να είμαι. Η πνοή ασκεί ένα είδος έλεγχου στο τρίτο Εγώ μου , πού είναι η ψυχή μου. Σε αυτήν, την ψυχή αντικαθρεφτίζονται όλες οι κακές επιρροές πού προέρχονται από τον κόσμο πού με περιβάλει και από ΄το υλικό Εγώ μου…»

Ερωτηθείς για το δεύτερο Εγώ, για την Πνοή όπως την είπε , απάντησε

«Αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο ό ορισμός του ανθρώπου, η πνευματικά μου εικόνα, το πώς θα μπορούσε να είναι, ή τι θα κατάφερνε να πετύχει αν μπορούσε να ξεχωρίσει το σωστό , το καλό από ΄το κακό. Είναι κάτι σαν σπινθήρας , σαν φώς , πού εξηγεί στον άνθρωπο τι πρέπει να κάνει .»

Για το τρίτο Εγώ, την ψυχή , απάντησε:

«Όπως είπα, η Πνοή είναι το δεύτερο μέρος μας, πού μας δίνει την ώθηση για το τι πρέπει να κάνουμε , είναι το φώς πού καίει στον καθένα μας και πού όλο μας ψάχνουμε να το βρούμε και δεν ξέρουμε ότι βρίσκετε μέσα μας. Το τρίτο Εγώ, είναι και αυτό αθέατο από την ανθρώπινη όραση. Από πνευματική άποψη όμως η ψυχή αποτελείται από ύλη. .. η ψυχή έχει φορτωθεί με ύλη , έχει δεθεί πολύ με την ύλη.»

Ο Πλάτωνας έλεγε ότι ο «Θείος σπινθήρας» , το Πνεύμα του Θεού, το οποίο υπάρχει μέσα μας, είναι Πύρ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να βρεθεί μέσα στον άνθρωπο από μόνο του γιατί θα τον κατέκαιε. Γιαυτό βρίσκετε κριμένο στην ψυχή. Μέσα από την ψυχή γνωρίζουμε αυτό το Πνευματικό Φώς. Το Πύρ αυτό του Θείου Πνεύματος οδηγεί στην εξέλιξη τον άνθρωπο, μέσα από την ελεύθερη θέληση του καθενός.

Επειδή δε αναφέρθηκε, πώς αυτό παρουσιάζετε σαν να δείχνει την εικόνα του εαυτού μας, την πλήρη ικανοτήτων και τελειότητας, μας παραπέμπει στην άλλη αναφορά του Πλάτωνα πού λέει πώς τά πάντα είναι ανταύγες του κόσμου των Ιδεών. Δηλαδή είναι ή Ιδέα αυτού πού είναι να γίνει. Ο Αξιώτης ονομάζει αυτήν την ιδέα , Βιολογικό Πρότυπο. Μέσα από την πορεία της ανθρωπότητας, ανακαλύπτει κανείς, και ξεχωρίζει , τα στοιχεία εκείνα, ή στοιχειακά, ή τα ανθρωπόμορφα όντα, που οπισθοδρομούν από την εις το Θείο έλξη , και επιχειρούν την εις την αδιαμόρφωτη πρώτη ύλη επιστροφή, όχι μόνο των δομικών στοιχείων των ανθρώπων, αλλά και αυτής της ψυχής των, μέσω της αποσυνειδητοποιήσεως των, δηλαδή την αποκοπεί από τον πνευματικό τους εαυτό, διαχειριζόμενοι την δύναμη με την οποία ισχυροποιείται αυτή ή πνευματική επαφή, δηλαδή την Θέλησή των.

Όταν κάποιος γνωρίζει κάτι που δεν το γνωρίζει ο άλλος, τότε μοιραία ο πρώτος υπερτερεί του δεύτερου και διαθέτει μια δύναμη πάνω του που ονομάζεται η Δύναμη της Γνώσης. Αυτή του δίνει την δυνατότητα να κυριαρχήσει , να γίνει αρχηγός , να αποκαλεστεί και Θεός . Ο άνθρωπος, από παλαιότατων , αρχέγονων χρόνων, ανακάλυψε πώς η δύναμη διατηρείται όταν αυτό που γνωρίζεις το κρατάς κρυφό. Αυτό λέγετε «Αρχή του Εγωισμού» Το να κρατάς για τον εαυτό σου κάτι που δεν γνωρίζουν οι πολλοί, και το να διατηρείς τον φόβο που προκαλεί η άγνοια στους πολλούς, τότε εσύ έρχεσαι να δόσεις την λύση που στα μάτια τους σε θεοποιεί και σου παρέχει την εξουσία πάνω σε όλους. Αυτό λέγετε «Αρχή της Ηγεσίας».

Αυτά τα δύο στοιχεία χαρακτήριζαν τους Άτλαντες και την αλαζονεία την οποία διέθεταν, ώστε έθεσαν σαν προτεραιότητα τους την επικυριαρχία επί των ανθρώπων και ολόκληρου του πλανήτη. Κάπως παρόμοια έχει περάσει και στις θρησκείες των λαών ή μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Ο επαναστάτης Αρχάγγελος - Σατανάς πού «θέλησε να δημιουργήσει τον δικό του κόσμο», κατά την θεολογία, «έπεσε από τον Ουράνιο χώρο» , τον Αγγελικό Κόσμο, και μαζί του έσυρε και ένα μεγάλο μέρος του, με αποτέλεσμα να βρεθεί ξεκομμένος και εκτός Δημιουργίας.

Έφτιαξε δηλαδή ένα Σύμπαν εκτός Σύμπαντος. Εδώ μπορούμε να κάνουμε μερικές υποθέσεις με βάση τις επιστημονικές απόψεις των φυσικών. Πρόκειται για την ιδέα δημιουργίας ενός Σύμπαντος. Κατά τον φυσικό Άλαν Γκάθ «…μέσα στο ψευδοκενό , λίγες ουγιές ύλης μπορούν να επαρκούν για την δημιουργία ενός Σύμπαντος». Δηλαδή κατά μία θεωρία, «Αν θερμανθεί μια περιοχή του χώρου μας στους 1029 βαθμούς Κ, ενέργεια Πλάνκ όπου κυριαρχούν τά κβαντικά φαινόμενα και ό χωροχρόνος γίνεται «αφρώδης», και μετά ψυχθεί γρήγορα….θά σχηματισθεί ένα νέο σύμπαν το οποίο όμως θα καταρρεύσει σχηματίζοντας μια μαύρη τρύπα».

Πέρα από την μαύρη όμως αυτή τρύπα, πιθανών το νέο Σύμπαν – βρέφος να ξεκινάει μια δική του ξεχωριστή πορεία έχοντας όλες τις πληροφορίες από το μητρικό , κάτι σαν το γονιμοποιημένο ωάριο , «…γιατί αυτό το συμπυκνωμένο πακέτο πληροφοριών, DNA, αρκεί για να δημιουργηθεί ένα πλήρες ανθρώπινο όν» Σε ένα Σύμπαν έξω από το Σύμπαν της Δημιουργίας, ένας «Θεός ηγέτης» θα είχε όλη την γνώση της δύναμης, της κυριαρχίας, και της εξουσίας, γιατί θα ήταν αυτός πού γνώριζε τά μυστικά της ύλης και της ενέργειας, αλλά ακόμα, τά μυστικά ελέγχου της ενέργειας και δημιουργίας των όντων.

Μοιραία κάπως έτσι ξεκίνησαν όλες οι εξουσίες στις ανθρώπινες κοινωνίες . Μετεδίδετο η γνώση αυτή σε κλειστό οικογενειακό κύκλο που αργότερα εξελίχθηκε σε ιερατείο με κανόνες και αρχετυπικά έως τα σήμερα , καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από τις αποκαλούμενες Μυστικές Εταιρίες.

Πιο όμως είναι αυτό το Μεγάλο Μυστικό πάνω στο οποίο κτίζουν την πραγματικότητα μέσα στο μυαλό μας αυτοί που το γνωρίζουν και το χειρίζονταιΣήμερα, όσο ποτέ άλλοτε , μεγάλα μέρη αυτού του μυστικού έχουν διαρρεύσει και ένα επίσης μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας έχει πάρει το μήνυμα. Με βάση αυτό το μυστικό της Ζωής , έστησαν οι από των καταβολών αυτού του κόσμου κατέχοντες το , οι αποκαλούμενοι ιερείς και μάγοι , τον κόσμο μέσα στον οποίο εμείς σήμερα παίζουμε σαν ηθοποιοί σε ένα προδιαγεγραμμένο σενάριο .

Είμαστε δηλαδή εγκλωβισμένοι από την μια , και στερημένοι από την άλλη , από το βασικότερο και κυριότερο μέρος του εαυτού μας, αυτού που αποτελεί την μόνη μας πραγματικότητα, την Ελευθερία της Θέλησής μας.

Η Ελεύθερη Θέληση , η Ελεύθερη Βούληση , ήταν και ειναι η μόνη μας αλήθεια. Η θέληση ενισχύετε από το πνεύμα και δημιουργεί τον χαρακτήρα. Όλα τα άλλα , όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και αποτελούν τον « πραγματικό κόσμο» , είναι ένα στημένο παραμύθι μέσα από το οποίο αδυνατούμε να ξεφύγουμε. Μέσα του είμαστε κολλημένοι , ζούμε την κόλαση και τον πόνο, χωρίς να μπορούμε να αφυπνίσουμε την θέλησή μας και να ελευθερωθούμε. Με βάση την γνώση , αυτήν που ποτέ δεν μεταφέρθηκε στους ανθρώπους, παρά΄ μόνο μέσα από υποψίες, είτε μέσα από μύθους, είτε μέσω των θρησκειών, είτε μέσω των Ελλήνων φιλοσόφων , αλλά βασικά από τον τελευταίο επαναστάτη συνείδησης , Τον Χριστό, αυτοί που φύλαξαν καλά την γνώση αυτή, ειναι οι ίδιοι εξουσιαστές , που ονομάζονται Διάβολοι ή κακά όντα, αυτοί που αποτελούσαν τους Άτλαντες βασιλείς, και που σήμερα τείνουν κατ’ επανάληψη να επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους . Τον ολοκληρωτικό έλεγχο της θέλησης των ανθρώπων. Αυτό που ονομάζεται αλλιώς Παγκόσμια Πλανητική Κυριαρχία.

Η αληθινή ιστορία δεν έχει γραφτεί γιατί είναι ελεγχόμενη. Η αληθινή πίστη δεν υπάρχει γιατί ειναι κατευθυνόμενη.

Η αληθινή ζωή είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα βιώσει. Θα πρέπει η ανθρωπότητα να μάθει ότι η δύναμη αυτή που δημιουργεί την ζωή ειναι μέσα στον καθένα μας. Αφορά μόνο τον ίδιο μας τον εαυτό και είναι η θέλησή μας. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο μυστικό. Ο εγκλωβισμός μας και η εξάρτηση μας από τις κατευθυνόμενες αποφάσεις αυτών που μας βάζουν σε μια στερεότυπη λογική, την λογική της χρήσης και της πίστεως, των δια των αισθήσεων { υλικότητα} και μόνο δημιουργημένη από αυτούς πραγματικότητας, και μη παρεκκλίνουσα από τον δρόμο που χαράσσουν , είναι το μεγάλο ψέμα. Η ζωή , είναι μια πραγματικότητα που την κτίζουμε κάθε στιγμή και μέσα σε αυτήν ζούμε την ευτυχία μας. Γιατί μόνο ευτυχία ειναι η ζωή.

Η ζωή ειναι αθάνατη και αφού και εμείς είμαστε μέρος της, είμαστε και εμείς αθάνατοι. Η μορφή σε υλικό επίπεδο, είναι ο συνειδησιακός εντοπισμός μιας κυματοσυνάρτησης, θα έλεγε η κβαντική φυσική. Σύμφωνα με την τρίτη αρχή της κβαντικής θεωρίας, για να κατάρρευση μια κυματοσυνάρτηση και να προσδιορισθεί η τελική κατάσταση ενός αντικειμένου , πρέπει να προηγηθεί μια παρατήρηση .

Τα κβάντα , κατά τους επιστήμονες, είναι σύμφωνα με την α΄ αρχή που την διέπει , πακέτα ενέργειας, η ύλη βασίζεται σε σημειακά σωματίδια τα οποία για να τα βρούμε χρειαζόμαστε ένα κύμα που συνοδεύει κάθε υποατομικό σωματίδιο. Θα μπορούσαμε να πούμε πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους σε ενεργειακή μορφή, πρίν την «πτώση» σε υλική μονάδα, με κύματα ηλεκτρομαγνητικά.

Η ηλεκτρομαγνητική δύναμη, είναι ένας συνδυασμός ηλεκτρισμού και μαγνητισμού που δημιουργούν μαζί ένα κύμα. Το κύμα αυτό περιγράφει την υπεριώδη ακτινοβολία, τα ραδιοκύματα, τις ακτίνες γ΄, Όμως οι ακτίνες , τα κύματα, κ.λ.π. δεν είναι νεκρά φαινόμενα. Είναι οντότητες . Και οι ίδιοι οι ερευνητές φυσικοί επιστήμονες, έφθασαν στο σημείο να παραδεχθούν πώς πίσω από την έννοια Σύμπαν δεν κρύβεται μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Καταρρέοντας μάλιστα την Νευτώνειο άποψη, άρχισαν να διαισθάνονται ότι όλα τα φαινόμενα είναι οντότητες και το ίδιο το Σύμπαν αποτελεί μια μεγάλη σκέψη. Πώς λοιπόν να μην κατανοούμε αυτή την νοητική που διέπει την δημιουργία και που γίνετε από μόνη της συνδετικός κρίκος της κάθε μονάδας με το όλο; Η υλική πραγματικότητα που συνειδητοποιούμε, είναι από μόνη της μια ρευστότητα που μεταμορφώνετε από ενέργεια σε μορφή . Αν κατανοήσουμε την κατάσταση αυτή που υπάρχει παντού στο Σύμπαν την δυνατότητα να μεταβιβαζόμαστε από την μια μορφή στην άλλη, από την μια πραγματικότητα σε μια άλλη τότε θα κατακτήσουμε αυτό πού λέγετε Αθανασία.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...