Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμεναΟρισμένα φυσικά φαινόμενα μπορούν να γίνουν πιο εντυπωσιακά ακόμη και από ταινίες με ψηφιακά εφέ τελευταίας τεχνολογίας.

Η φύση άλλωστε, έχει το δικό της τρόπο της να μαγεύει τους ανθρώπους και τα φαινόμενα που ακολουθούν το αποδεικνύουν περίτρανα.

Τα σύννεφα-«μαστοί» (Mammatus cloud)
Οι μετεωρολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο «mammatocumulus» για να περιγράψουν τις «σακούλες» που φαίνονται ορισμένες φορές να κρέμονται κάτω από τα σύννεφα. Δόθηκε η ονομασία αυτή στο φαινόμενο λόγω του σχήματός τους, που θυμίζει γυναικείο μαστό.
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (1)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (2)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (3)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (4)
Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)
Το φαινόμενο αυτό που συχνά αποκαλείται και «διάβολος φωτιάς», περιγράφει τη δημιουργία μιας γλώσσας φωτιάς που αναπτύσσεται κάθετα σε σχέση με το έδαφος, θυμίζοντας πύρινη κολώνα και σχηματίζει στρόβιλο. Ελάχιστες φορές έχει αποτυπωθεί στο φωτογραφικό φακό.
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (5)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (6)
Νεροδίνες (Waterspout)
Οι νεροδίνες θυμίζουν τους στροβίλους φωτιάς, μόνο που αποτελούνται από νερό. Σχηματίζονται όταν ισχυροί άνεμοι ή ανεμοστρόβιλοι σηκώνουν μεγάλες ποσότητες ύδατος από μια έκταση νερού προς τον ουρανό.
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (7)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (8)
Κόκκινη παλίρροια (Red tide)
Το χρώμα του νερού μεταβάλλεται σημαντικά εξαιτίας της αύξησης των πληθυσμών υδρόβιων μικροοργανισμών. Η κόκκινη παλίρροια δημιουργείται συνήθως κοντά στις ακτές, όταν οι πληθυσμοί άλγης πολλαπλασιάζονται σημαντικά. Το χρώμα του νερού δεν είναι πάντα κόκκινο, αλλά μπορεί να πάρει και άλλους αποχρώσεις, όπως πράσινο ή ροζ.
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (9)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (10)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (11)
Κινούμενες πέτρες (Sailing stones)
Κατά το περίεργο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, πέτρες φαίνεται πως μετακινούνται σε επίπεδες εκτάσεις δίχως την επίδραση ζώου ή ανθρώπου. Τέτοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές, όπως την «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια. Αν και ακόμη οι αιτίες πίσω από το φαινόμενο δεν έχουν μελετηθεί σε βάθος, οι επιστήμονες θεωρούν πως πιθανότατα οφείλεται σε ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με τη έδαφος διαμορφωμένο έτσι που διευκολύνει την μετακίνηση των λίθων.
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (12)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (13)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (14)
Σέλας (Aurora)
Πρόκειται ίσως για το πλέον εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Προκαλείται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων με την ατμόσφαιρα της Γης που εξαιτίας του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη, κατευθύνονται προς τους πόλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις εκρήξεις φωτός που ονομάζουμε Σέλας. Το φαινόμενο που παρατηρείται στην Αρκτική ονομάζεται «Βόρειο Σέλας» και αντίθετα στο Νότιο Πόλο, «Νότιο Σέλας».
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (15)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (16)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (17)
Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (18)
Πηγή: newsbeast.gr

1 σχόλιο:

 1. ...traigo
  ecos
  de
  la
  tarde
  callada
  en
  la
  mano
  y
  una
  vela
  de
  mi
  corazón
  para
  invitarte
  y
  darte
  este
  alma
  que
  viene
  para
  compartir
  contigo
  tu
  bello
  blog
  con
  un
  ramillete
  de
  oro
  y
  claveles
  dentro...


  desde mis
  HORAS ROTAS
  Y AULA DE PAZ


  COMPARTIENDO ILUSION


  CON saludos de la luna al
  reflejarse en el mar de la
  poesía...
  ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE LEYENDAS DE PASIÓN, BAILANDO CON LOBOS, THE ARTIST, TITANIC SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA,JEAN EYRE , TOQUE DE CANELA, STAR WARS,

  José
  Ramón...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...