Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το τέλειο 24ωρο για μια γυναίκα!

perierga.gr - Το τέλειο 24ωρο για μια γυναίκα!

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, η ιδανική «ρουτίνα» μιας γυναίκας μέσα σε ένα 24ωρο περιλαμβάνει 106 λεπτά ρομαντισμού, 82 λεπτά κοινωνικότητα και 36 λεπτά δουλειά! 
Οι ερευνητές ζήτησαν από 900 γυναίκες με μέση ηλικία τα 38 έτη να περιγράψουν τι κάνουν κάθε μέρα αλλά και το πώς αισθάνονται γι ‘αυτό, και στη συνέχεια ανέλυσαν τις απαντήσεις τους προκειμένου να συνθέσουν το «τέλειο 24ωρο μιας γυναίκας». Μετά από οκτώ ώρες ύπνου, στη λίστα μιας γυναίκας ακολουθεί αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν «στενές σχέσεις», όπου αφιερώνουν 106 λεπτά, ακολουθεί ο χρόνος στον υπολογιστή στα 98 λεπτά και η κοινωνικοποίηση, για την οποία χρησιμοποιούν 82 λεπτά. Η περαιτέρω ανάλυση της ημέρας περιλαμβάνει 78 λεπτά χαλάρωσης, 56 λεπτά στα μαγαζιά και 57 λεπτά… μιλώντας στο τηλέφωνο.
Τα αποτελέσματα της μελέτης καταδεικνύουν ότι «η ποικιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα», το οποίο ίσως εξηγεί γιατί ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης 68 λεπτά άσκησης και 36 λεπτά εργασίας. Γράφοντας στο «Journal of Economic Psychology», οι ερευνητές εξήγησαν: «Θέσαμε το βασικό ερώτημα ‘με τι μοιάζει μια τέλεια μέρα’ και λάβαμε ενδιαφέρουσες απαντήσεις και σε πολλές περιπτώσεις μη αναμενόμενες, καθώς έχουμε συνδέσει το γυναικείο φύλο με ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά και στα ινστιτούτα αισθητικής. Το τέλειο 24ωρο περιλαμβάνει πολύ χρόνο με το σύντροφο, λιγότερο με τους φίλους και σχεδόν… ανύπαρκτο με τους συναδέλφους στη δουλειά». Ο κατάλογος συμπληρώνεται με 75 λεπτά φαγητού και 50 λεπτά στην προετοιμασία του και με 33 λεπτά αφιερωμένα στις μετακινήσεις. Τοποθετώντας εν τέλει όλα αυτά σε μια λίστα, οι ερευνητές παρουσίασαν τον κατάλογο για το «τέλειο 24ωρο μιας γυναίκας»:

* Ρομάντζο (106′)

* Ίντερνετ (98′)

* Φίλοι (82′)

* Χαλάρωση (78′)

* Φαγητό (75′)

* Γυμναστική (68′)

* Τηλέφωνο (57′)

* Ψώνια (56′)

* Προετοιμασία φαγητού (50′)

* Εργασία (36′)

* Μετακίνηση (33′)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...