Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μπορεί ο άνθρωπος να περπατήσει πάνω στο νερό;



Ενα νέο άθλημα, προκαλεί έντονη αντιπαράθεση σχετικά με το αν μπορεί ή όχι ο άνθρωπος να πετύχει το ακατόρθωτο: να περπατήσει στο νερό, ή για να ακριβολογούμε, να τρέξει πάνω στο νερό.
Ονομάζεται Liquid Mountaineering (υγρή ορειβασία) και ανακαλύφθηκε μετά από ένα τυχαίο γεγονός.Το μόνο που χρειάζεται, λένε οι εμπνευστές του, είναι καλής ποιότητας καουτσούκ παπούτσια και μεγάλη ταχύτητα.Η επιστήμη λέει ότι με τη σωστή γωνία και ταχύτητα, οτιδήποτε μπορεί να αναπηδήσει μακριά από την επιφάνεια του νερού για κάποιο χρονικό διάστημα πριν βουλιάξει. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνιδάκι που όλοι έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε, το πέταγμα της πέτρας μέσα στο νερό.
Αν ρίξεις την πέτρα με την σωστή ταχύτητα, περιστροφή και γωνία, θα δεις πως θα αγγίξει πολλές φορές την επιφάνεια του νερού πριν βυθιστεί. Αν κάποιος λοιπόν μπορεί να ακολουθήσει το ίδιο σύνολο κανόνων που επιτρέπουν στην πέτρα να αναπηδήσει πολλές φορές πριν βυθιστεί, θα καταφέρει να αναπηδήσει  κι ο ίδιος πολλές φορές στην επιφάνεια του νερού, πριν βουλιάξει.
«Η διαδικασία θα μπορούσε να τελειοποιηθεί μόνο με την πρακτική και την υπομονή, αλλά οπωσδήποτε όποιος το επιχειρήσει θα καταφέρει σίγουρα να κάνει 3-4 βήματα πάνω στο νερό» λένε οι εφευρέτες του αθλήματος.
Όσοι πιστεύετε ότι αυτό είναι δυνατό, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε. Εμείς πάντως, δεν το έχουμε διαπιστώσει ακόμη στην πράξη!
Δείτε το βίντεο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...