Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Οι συμβουλες της μανας(που δεν ακουσες ποτε)


Αντιδραστικό παιδί. Τέτοιος ήσουν πάντα. Εκεί, να κάνεις το δικό σου. Μην τύχει και ακούσεις την συμβουλή της γυναίκας που σε έφερε σε αυτόν τον κόσμο, σε αγαπάει και σε φροντίζει μέχρι να βρεις μια “άχρηστη” να παντρευτείς. Γιατί άχρηστη θα είναι σίγουρα για την καλή σου την μαμά.
Η μάνα είναι ηρωίδα. Δουλεύει αδιάκοπα για το συμφέρον σου, εσύ δεν το καταλαβαίνεις, αλλά εκείνη συνεχίζει. Οκ, πολλές φορές έχει άδικο, αλλά τις περισσότερες έχει γνώμωνα το δικό σου συμφέρον και μόνο. Της αρέσει να είναι drama queen. Κατά βάθος μπορεί να της αρέσει και το να παραβλέπεις τις συμβουλές της μόνο και μόνο για να δικαιωθεί.
Ιδού μερικές από τις κλασικές μαμαδίστικες συμβουλές που σε έβρισκαν πάντα με το “άσε μας ρε μάνα” στα χείλη:

Ρίξε κάτι πάνω σου, θα κρυώσεις

Κάτι ξέρει. Είτε έχει ακούσει Τάσο Αρνιακό από βραδύς είτε την πονάει το κότσι κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός, ξέρει ότι θα κάνει κρύο. Και ότι θα την αρπάξεις που βγαίνεις έξω με το t-shirt λες και έχουμε Αύγουστο. Και Αύγουστο να έχουμε, ένα ζιπουνάκι να το παίρνεις πάντα μαζί σου.
Την θυμήθηκες: Όταν μετά από 2 ημέρες σου έφτιαχνε κοτόσουπα και σου έβαζε κομπρέσες για να πέσει ο πυρετός.

Μην τρως κιμάδες απ' έξω

“Δεν ξέρεις τι σκατά βάζουν αυτοί στους κιμάδες τους”. Ενώ ο έτοιμος συσκευασμένος κιμάς που παίρνεις από το σούπερ μάρκετ είναι ωραιότατος. Οκ, στον χασάπη σου βλέπεις το μοσχαράκι να γίνεται κιμάς. Βλέπεις τι τρως. Αλλά μερικά από τα πιο ωραία junk περιλαμβάνουν κιμά. Είτε είναι μπιφτέκια είτε είναι kebab.
Την θυμήθηκες: Όταν έφαγες εκείνο το βρώμικο burger και σε έπιασε η κοιλιά σου. Προφανώς και δεν έφταιγε το burger αλλά η μάνα σού το έχει κολλήσει το μικρόβιο.

Πάρε την θεία σου να της πεις χρόνια πολλά

“Μα έχω να της μιλήσω τρία χρόνια. Μα δεν την πάω μία. Μα δεν με νοιάζει να της πω χρόνια πολλά”. Όχι. Είναι υποχρέωσή σου να πάρει τη θειά σου την Αμερσούλα από το χωριό να της ευχηθείς. Γιατί αλλιώς δεν θα σας στείλει φέτα και λάδι από το χωριό.
Την θυμήθηκες: Όταν σε πήρε η θεία στα δικά σου γενέθλια. Και δεν ένιωθες άσχημα, μέχρι που σου παραπονέθηκε ότι δεν την έχεις πάρει ούτε ένα τηλέφωνο.

Άναψε ένα κεράκι

Σώσε την ψυχή σου. Δεν θα σου πάρει πολύ. Μόνο 10 λεπτά χρόνου και 50 λεπτά του ευρώ για να εξασφαλίσεις την αιωνιότητα. Δεν πειράζει που δεν πιστεύεις. Αρκεί να ανάψεις το κεράκι που σου λέει η μάνα σου.
Την θυμήθηκες: Όταν σε παίρνει τηλέφωνο να σε ρωτήσει αν πήγες από την εκκλησία και της απαντάς “Ναι” με σκυμμένο το κεφάλι του ψεύτη.

Μην καμπουριάζεις

Δεν είσαι ωραίος ρε παιδάκι μου όταν περπατάς σαν τον Κουασιμόδο. Όχι δεν φταίει η μανούλα που δεν σε έστειλε κολυμβητήριο μικρό γιατί φοβόταν μην σε πειράξει το χλώριο στα μάτια. Εσύ φταις που δεν σκέφτεσαι ανά 10 sec να ισιώνεις την πλάτη σου.
Την θυμήθηκες: Όταν μπήκες στο ασανσέρ του εμπορικού κρατώντας ψώνια στα χέρια και είδες τον εαυτό σου κατάκοπο στον καθρέφτη. Μεγάλη λύπηση.

Μην κάθεσαι τόσο κοντά στην τηλεόραση

Θα στραβωθείς, θα τυφλωθείς, θα πάθεις όλα τα κακά του κόσμου. Βέβαια η εκδίκηση ήρθε γλυκιά όταν πράγματι απομακρύνθηκες από την 14” τηλεόραση του σαλονιού σου. Για να μπορείς να ευχαριστηθείς και τις 42” της νέας LCD που αγόρασες.
Την θυμήθηκες: Όταν ζάρωσες τα μάτια σαν κινέζος στην καρέκλα του οφθαλμιάτρου για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις τα γράμματα στον πίνακα απέναντι.

Μην κάνεις ναρκωτικά παιδάκι μου

Στο μυαλό κάθε ανθρώπου που δεν είχε ποτέ σχέση με τα ναρκωτικά ή έστω συγγενείς και φίλους που να κάνουν χρήση υπάρχει μια θολούρα. Όλα τα ναρκωτικά είναι κακά και εθιστικά και θα σε σκοτώσουν. Και αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα κι αν αποποινικοποιηθεί η χρήση ινδικής κάναβης. Αλλά ας μην το ανοίξουμε αυτό το θέμα τώρα.
Την θυμήθηκες: Όταν είχες ξεχάσει ένα τσιγάρο στο μπουφάν σου και εκείνη το πήρε να το βάλει για πλύσιμο. Gotcha!

Μην βάζεις το πορτοφόλι στην κωλότσεπη

“Κρύψε τα λεφτά σου” και άλλα τέτοια σχετικά. Που αν βγαίνατε μαζί βόλτα, στον κόρφο της θα τα έκρυβε για να μην τα χάσεις. Ή στην μαγική κρυψώνα μετά την τράπεζα.. Την χαρτοσακούλα. Αλλά βέβαια, δεν τα εκτιμάς τα λεφτά που βγάζει ο πατέρας σου, “μόνο να ξοδεύεις ξέρεις”.
Την θυμήθηκες: Όταν περπατούσες με ένα 50αρικο στην κωλότσεπη και σου έφυγε χωρίς να το καταλάβεις. Το έχω πάθει φίλε. Και πόνεσε πολύ.

Πρόσεχε

Γενικά. Τα πάντα. Το τσουνάμι, τις σφήκες, τα μικρόβια, την βροχή, τις αρκούδες, την τρύπα του όζοντος, τις κακές παρέες, τον ήλιο, τους ναζί, τους gay, το κακό μάτι
Την θυμήθηκες: Την πρώτη φορά που είπες εσύ πρόσεχε στο παιδί σου, έκρυψες το πρόσωπο στα χέρια σου και άρχισες να κλαις που έγινες ίδιος η μάνα σου
http://www.aniwthoi.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...