Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ-ΧΕΛΩΝΑ!!!!!!!




Ο εξάχρονος Κολομβιανός Ντιντιέ Μοντάλβο, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως το αγόρι-χελώνα, λόγω μίας... ασθένειας, αφού όλη του την πλάτη κάλυπτε μια τεράστια ελιά που θύμιζε πολύ καβούκι, μετά την επιτυχή εγχείριση αφαίρεσης που υποβλήθηκε, απολαμβάνει πλέον τη νέα του, φυσιολογική, ζωή.


Ο εξάχρονος Κολομβιανός έπασχε από μια εκ γενετής ασθένεια που ονομάζεται «μελαγχρωστική σπίλος» και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί στην πλάτη του μια ελιά – υπερβολικά μεγάλου μεγέθους – που έμοιαζε με καβούκι χελώνας.




Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι γιατροί, υπήρχει σοβαρός κίνδυνος η ελιά αυτή να μετατραπεί σε κακοήθη όγκο. Η οικογένεια του εξάχρονου αγοριού, όμως, αδυνατούσε να καλύψει το χρηματικό κόστος της εγχείρισης για την αφαίρεσή της.
Ετσι, τόσα χρόνια και η ζωή του αγοριού-χελώνα διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του βίωνε το ρατσισμό, αφού είχε εξοστρακιστεί από τους προληπτικούς συχωριανούς του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η ελιά στην πλάτη του μικρού ήταν αποτέλεσμα των δυνάμεων του Κακού και συγκεκριμένα μιας έκλειψης.
Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος αυτού το αγόρι-χελώνα δεν είχε βαφτιστεί και δεν του επιτρεπόταν να πηγαίνει στο σχολείο. «Θέλω να μεγαλώσω. Αλλά οι τροχοί δεν με αφήνουν», έλεγε ο εξάχρονος Κολομβιανός.
Με πρωτοβουλία ενός κορυφαίου βρετανού πλαστικού χειρουργού, ο οποίος δέχτηκε να εγχειρίσει τον Ντιντιέ δωρεάν, το αγόρι μεταφέρθηκε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε μια πολύωρη εγχείριση αφαίρεσης του «καβουκιού».Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, η ελιά αφαιρέθηκε και ο μικρός επέστρεψε στην πατρίδα του όπου μπορεί, πλέον να ζήσει μια απολύτως φυσιολογική ζωή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...