Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - Στη φάκα παιδόφιλοι υπεράνω υποψίας


Πολυδαίδαλο κύκλωμα παιδόφιλων που είχαν απλώσει τα δίχτυα τους στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας διακινώντας on-line ανατριχιαστικό υλικό εξάρθρωσε η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος....


Eπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε πέντε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν συνολικά δέκα άτομα, όλα πρόσωπα υπεράνω υποψίας, άνθρωποι γνωστοί και με κύρος στις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι πόλεις και οι περιοχές στις οποίες διεξήχθη η μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι η Αττική, η Δράμα, η Ρόδος, η Ικαρία και η Χαλκίδα.

Το υλικό παιδικής πορνογραφίας που διακινούσαν μέσω διεθνούς ιστοσελίδας οι δέκα παιδόφιλοι προκαλεί φρίκη, καθώς περιέχει άγριες κακοποιήσεις παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας από 1 έτους μέχρι και 12 ετών.

Μάλιστα, οι αδίστακτοι παιδόφιλοι ανέβαζαν στο Διαδίκτυο ακόμα και κακοποιήσεις παιδιών από ζώα, με αποτέλεσμα να σοκάρουν ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η μεγάλη επιχείρηση διήρκεσε δεκαπέντε ημέρες και είχε αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη οχτώ ατόμων, ενώ σχηματίστηκαν συνολικά δέκα αυτοτελείς δικογραφίες. Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.

Μάλιστα, με απόφαση του εισαγγελέα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα τρία από τα τέσσερα ονόματα των παιδόφιλων που συνελήφθησαν στην Αθήνα, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι. 

Πρόκειται για τους Παρασκευόπουλο Αντώνιο του Ανδρέα και της Ελένης (ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής), Σταυράκη Ιωάννη του Αντωνίου και της Αικατερίνης (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής), Καλλιτσιώτη Κωνσταντίνο του Πέτρου και της Γεωργίας (ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Αθήνα).

«Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών, μεγάλος όγκος ψηφιακών αρχείων (συνολικής χωρητικότητας 23.350 GB), δύο κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια κρότου με συνολικά έξι φυσίγγια και ένα τυφέκιο.

Η επιχείρηση τις Δίωξης ξεκίνησε έπειτα από έρευνες που έγιναν στο διεθνές περιβάλλον του Ιντερνετ, σε ιστοσελίδα την οποία επισκέπτονται εκατοντάδες παιδόφιλοι από ολόκληρο τον πλανήτη, ανταλλάσοντας με άλλους χρήστες αρχεία σκληρού παιδικού πορνό.

 Οπως διαπιστώθηκε από την πρώτη έρευνα, ανάμεσα στους παιδόφιλους που αντάλλασαν on-line αρχεία ήταν και οι δέκα Ελληνες, των οποίων τα ψηφιακά αποτυπώματα εντοπίστηκαν από τους ειδικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη συνέχεια η έρευνα επικεντρώθηκε στην Ελλάδα, όπου σταδιακά οι αστυνομικοί άρχισαν να εντοπίζουν τους παιδόφιλους στην Αθήνα και την περιφέρεια. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο από τους συλληφθέντες ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή τους.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους, οι δικογραφίες είναι ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης και τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κατά τόπους εισαγγελείς αναμένεται να πάρουν αποφάσεις.

Ο επιχειρηματίας, ο στρατιωτικός και ο 71χρονος

Ενας γνωστός επιχειρηματίας, ένας στρατιωτικός σε νευραλγική μονάδα ακριτικού νησιού, αλλά κι ένας συνταξιούχος του Δημοσίου είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για το μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, οι άνδρες που ανέλαβαν την υπόθεση συγκλονίστηκαν από την αποκάλυψη των ταυτοτήτων των δραστών, όλοι άνθρωποι με κύρος στις τοπικές τους κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στην Ικαρία οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε μόνιμο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί σε νευραλγικό για το στράτευμα πόστο.

Στη Χαλκίδα συνέλαβαν -και μάλιστα επ’ αυτοφώρω- έναν 71χρονο συνταξιούχο του Δημοσίου να ανεβάζει σε διεθνή ιστοσελίδα παιδόφιλων εικόνες και βίντεο με σκληρό παιδικό πορνό.

Οι αστυνομικοί όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον ηλικιωμένο παιδόφιλο, πραγματικά δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς δεν περίμεναν να δουν έναν γέροντα -όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στην υπηρεσία τους- που έχει και ο ίδιος εγγόνια να ανεβάζει εικόνες και βίντεο με άγρια κακοποίηση μικρών παιδιών.

Στη Ρόδο οι αστυνομικοί συνέλαβαν γνωστό επιχειρηματία του νησιού, ο οποίος διατηρεί μεγάλη εταιρεία εισαγωγών- εξαγωγών και θεωρούνταν πραγματικά άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας.

Ωστόσο, αυτό που προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσα από τις εργαστηριακές έρευνες τις οποίες θα πραγματοποιήσουν στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που κατέσχεσαν, αλλά και του πορνογραφικού υλικού που είχαν στην κατοχή τους οι παιδόφιλοι), είναι εάν οι άνθρωποι αυτοί είχαν φτάσει στο σημείο εκτός από τη διακίνηση υλικού, να προβούν σε ασέλγειες ή ακόμα και βιασμούς ανήλικων παιδιών της διπλανής πόρτας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...