Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ιστορία της γυναίκας που με συντάραξε




Την ιστορία μιας γυναίκας που με συντάραξε  θέλω να σας μεταφέρω. Μιας γυναίκας που θα έπρεπε να ανακηρυχθεί από την εκκλησία , Αγία. Ναι Αγία. Κάπως έτσι φαντάζομαι το σύγχρονο πρόσωπο της αγιοσύνης.

Η 36 χρονη πανέμορφη Maria Santos Gorrostieta,  ήταν δημάρχος της πόλης Tiquicheo του δυτικού Μεξικού. Μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και δυο αγοριών. Βασανίστηκε και βρήκε φρικτό θάνατο, γιατί αποφάσισε να τα βάλει με τα καρτέλ των ναρκωτικών.



Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, η γυναίκα πήγαινε την κόρη της στο σχολείο. Της  έστησαν ενέδρα και απειλούσαν να της πάρουν την μικρή.

Η γενναία μάνα  σπάραζε και εκλιπαρούσε να μην της πάρουν το παιδί . Για να το σώσει, μπήκε οικειοθελώς στο αυτοκίνητο των απαγωγέων της.
 
Καθώς το αυτοκίνητο με την μητέρα της μέσα απομακρυνόταν, η μικρή, μόνη στην μέση του δρόμου, έκλαιγε με λυγμούς που την αποχωριζόταν. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που είδε τη μητέρα της.

 
Η 36χρονη γυναίκα βασανίστηκε και εκτελέστηκε, αφού πρώτα τα κτήνη που την απήγαγαν την έκαψαν.
 
Την αποτρόπαια εικόνα της πρωτοαντίκρισαν άνθρωποι της περιοχής  San Juan Tararameo, που ανακάλυψαν το σώμα της οκτώ ημέρες ύστερα από τη δολοφονία της, πεταμένο στην άκρη του δρόμου και την ίδια δεμένη χειροπόδαρα. 
 
Δεν ήταν η πρώτη φορά μου η ηρωίδα δήμαρχος δέχτηκε επίθεση. Τα καρτέλ του θανάτου της είχαν επιτεθεί άλλες δυο φορές. Σκότωσαν τον πρώτο σύζυγο της , λίγο μετά την εκλογή της και τρεις μήνες αργότερα  επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό της , τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά.

 
Ορκισμένη εχθρός των καρτέλ που «πληγώνουν» την χώρα της, εξαθλιώνουν τις ζωές των πολιτών, σκορπούν τον τρόμο και απομακρύνουν την όποια δημοκρατική αύρα πάνω από το Μεξικό, η Gorrostieta δεν το έβαλε ποτέ κάτω και το σθένος της δεν νικήθηκε ούτε στιγμή.
 
Ας γίνει το πάθος της, η δύναμη, η αυτοθυσία και η γενναιότητα της, πηγή έμπνευσης για ένα καλύτερο πιο δίκαιο κόσμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...