Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο εφιάλτης του Μεγάλου Αδελφού: Τα κυρίαρχα ΜΜΕ παραδέχονται ότι το FBI και η CIA διάβαζουν όλα τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα


Εδώ και πολλά χρόνια όσοι προσπάθησαν να αφυπνίσουν τη κοινή γνώμη σχετικά με τη πλήρη παρακολούθηση όλων των χρηστών του Internet, χλευάζονταν ως γραφικοί και συνωμοσιολόγοι.
Πλέον, όμως, ακόμη και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης παραδέχονται ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr αλλά ας μην γελιόμαστε – και κάθε κυβέρνηση του πλανήτη) παρακολουθεί όλες τις διαδικτυακές μας κινήσεις και δραστηριότητες. "Η κυβέρνηση των Η.Π.Α – ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – είτε παρακολουθεί κάθε λεπτό που περνά την διαδικτυακή σας δραστηριότητα μέσω αυτοματοποιημένων μεθόδων ή/και μη-ανθρώπινων τεχνικών διαδικτυακής παρακολούθησης, είτε έχει την ικανότητα να «παρεμβάλλεται» όποτε εκείνη θεωρεί ότι είναι απαιραίτητο – χωρίς απαραίτητα να διαθέτει ένταλμα για αυτή τη πράξη," ανέφερε ρεπορτάζ του ZDNet νωρίτερα στο μήνα που διανύουμε.
Η υπόθεση Petraeus
Η υπόθεση Petraeus αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α προβαίνει στην απόλυτη διαδικτυακή παρακολούθηση. Η επίσημη δικαιολογία της παραίτησης του David Petraeus, πρώην διευθυντή της CIA, ήταν ότι ενεπλάκη σε εξωσυζυγική σχέση με τη γυναίκα που είχε αναλάβει να συντάξει τη βιογραφία του.
Αυτό που έχει σημασία σε αυτή την υπόθεση, είναι το μέσον μέσω του οποίου αποκαλύφθηκε το νέο μεγάλο «σκάνδαλο» των Η.Π.Α. Ο Petraeus «προδόθηκε» από τη χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας email της Google, το γνωστό Gmail, το οποίο όπως απεδείχθη ήταν διάτρητο απέναντι στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των κυβερνητικών υπηρεσιών. Και βεβαίως, σύμφωνα με ομοσπονδιακή νομοθεσία των Η.Π.Α, η πρακτική αυτή είναι ολότελα παράνομη.
"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να «περιδιαβαίνει» στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο απλώς και μόνο επειδή θέλει να γνωρίζει τι σκέφτεστε ή τι κάνετε», δήλωσε ο Stewart Baker πρώην αξιωματούχος του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας προς το Associated Press. Συνεχίζει όμως: "Εάν η κυβέρνηση ερευνά ένα έγκλημα, διαθέτει ευρεία «εξουσιοδότηση» για τον έλεγχο όλων των προσωπικών μας emails."
Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι νέες διαδικτυακές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη απειλή για την ιδιωτικότητα των χρηστών. Οι κυβερνήσεις μπορούν πλέον να εισέλθουν πολύ εύκολα στα «άδυτα» όλων των προσωπικών μας διαδικτυακών συζητήσεων και δραστηριοτήτων..
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...