Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το μυστικό σχέδιο «Gertrude» για τον διαμελισμό της Τουρκίας




Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 

Για τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο με τα 40 εκατομμύρια θύματα η Ιστορία έχει ήδη γράψει πολλά. Η έρευνα όμως για αλήθεια δεν σταματάει ποτέ καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Έτσι μέσα από την έρευνα ήρθε στο φως άλλη μια ξεχασμένη ιστορία του πολέμου. Ένα μυστικό σχέδιο των Γερμανών, με την κωδική ονομασία «Gertrude».



Το σχέδιο "Gertrude" που αφορά την κατάκτηση και τον διαμελισμό της Τουρκίας από το Γ’ Ράιχ βρισκόταν για δεκαετίες ξεχασμένο στα συρτάρια της «Smersh», της Σοβιετικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν συζητηθεί σε μυστικές συναντήσεις μελών της Αρμενο-γεωργιανής και της Γεωργιανο-γερμανικής ένωσης με το Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης.


Το Γ’ Ράιχ είχε από το 1942 διαγνώσει τον κίνδυνο που θα μπορούσε να αποτελέσει για την Ευρώπη μια μελλοντική ένωση Τουρκίας Αζερμπαϊτζάν. Το σχέδιο «Gertrude» προέβλεπε πως η Αρμενία και η Γεωργία μετά την απελευθέρωση τους από τους μπολσεβίκους θα ξεκινούσαν Ιερό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας. Οι Αρμένιοι και οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με το σχέδιο, έπρεπε να παρέχουν 100.000 άνδρες. Αυτός ο στρατός μαζί με γερμανικές δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS θα εισέβαλε στην Τουρκία.

Το σχέδιο είναι βέβαιο πως θα εφαρμοζόταν αν η Γερμανία νικούσε .Ο Χίτλερ είχε δώσει την εντολή να σχηματιστούν καυκασιανές λεγεώνες, όπως ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο «Gertrude» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρόζεμπεργκ και Αρμενίων. Πρόσφατα και ο Τούρκος ερευνητής Conecsi μιλώντας στην εφημερίδα Mιλλιέτ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σχεδίου «Gertrude». Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Mιλλιέτ αναφέρθηκε σε έγγραφα κατασκοπείας των Γερμανών. Έγγραφα που κατέγραφαν κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την Τουρkία και φανερώνοντας την πρόθεση του Ράιχ να συγκεντρώσει πληροφορίες με σκοπό μια μελλοντική επίθεση.


Ο Χίτλερ είχε αντιληφθεί το Παντουρκικό κίνδυνο εν αντιθέσει με τους σημερινούς Ευρωπαίους ηγέτες που θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ. Η μεγάλη Αρμενία θα ήταν το αντίβαρο στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στον Κάυκασο. Τελικά ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο, η Αρμενία παρέμεινε υπό την ΕΣΣΔ μέχρι το 1991 και η Τουρκία διατήρησε την ουδετερότητά της σε όλο τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Γερμανική μπότα δεν πάτησε ποτέ στο έδαφος της Τουρκίας και το σχέδιο «Gertrude» για τον διαμελισμό της έμεινε στα χαρτιά...


Σήμερα το κράτος τέρας που δημιούργησαν εξισλαμισμένοι μογγόλοι, προερχόμενοι από τις στέπες της Ασίας, υπάρχει ακόμα και επαίρεται αλαζονικά για την ισχύ του. Οι Τούρκοι υπό την ηγεσία των ισλαμιστών Ερντογάν και Νταβούτογλου ονειρεύονται μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Όμως η σημερινή νέο-οθωμανική Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα. Έχει κανονικό πόλεμο με τους Κούρδους τόσο στα σύνορα της όσο και μέσα στην Τουρκία και ετοιμάζεται να κάνει πόλεμο και με την Συρία. Η ό,ποια ευημερία της Τουρκίας όμως είναι μόνο φαινομενική.Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που βλέπουμε στα σήριαλ που μας δείχνουν με το κιλό τα Ελληνικά(;;;) τηλεοπτικά κανάλια. Αυτή είναι μόνο η βιτρίνα. Η Τουρκία είναι ένας πήλινος γίγαντας. Μια χώρα με ένα μέτωπο στο εσωτερικό της (κούρδοι), ένα μέτωπο στα σύνορα της (Συρία) και την Ρωσική άρκτο να βρυχάται από τον Καύκασο.

Το σχέδιο «Gertrude» δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η Νέμεσις όμως, η θεία δίκη, θα αναλάβει κάποια μέρα να τιμωρήσει τον αλαζόνα Ασιάτη.
Ίσως μάλιστα να είναι πολύ κοντά αυτή η μέρα...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...