Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Βρώμικοι κροίσοι: Όταν οι πλούσιοι κάνουν -κυριολεκτικά- μπάνιο στο πετρέλαιο


Ο μύθος υποστηρίζει ότι η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδάρου για να διατηρήσει την ομορφιά της. Οι σύγχρονοι αζέροι κροίσοι όμως φαίνεται πως προτιμούν το πετρέλαιο.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι πραγματική και προέρχεται, σύμφωνα με την Daily Mail, από το Αζερμπαϊτζαν. Στην πρωτεύουσα αυτής της χώρας όπου το πετρέλαιο είναι σε υπερεπάρκεια, και την οποία διοικεί δικτατορικά ο πρόεδρος Αλίγιεφ και η οικογένειά του, λειτουργούν πολυτελή spa όπου οι κυρίες της ανώτερης τάξης βγάζουν τα πανάκριβα ρούχα τους για να μπουν σε μπανιέρες γεμάτες πραγματικό αργό πετρέλαιο στους 40 βαθμούς Κελσίου.


Κι αυτό γιατί οι Αζέροι πλούσιοι πιστεύουν, όπως ο Μάρκο Πόλο, ότι το μπάνιο σε ζεστό πετρέλαιο θεραπεύει δερματικές ασθένειες, τους ρευματισμούς, την αρθρίτιδα ακόμα και τα νεύρα! Βεβαια, οι επιστήμονες έχουν διαφορετική γνώμη, επισημαίνοντας ότι η έκθεση στο πετρέλαιο για πάνω από δέκα λεπτά προκαλεί καρκινογένεση.

Αυτό όμως είναι λεπτομέρεια για τους πλούσιους κατοίκους της χώρας που λόγω του μαύρου χρυσού έχει βαλθεί να γίνει το Κατάρ ή το Ντουμπάι της Ανατολής. Άλλωστε μέχρι το 2019, στο Μπακού θα έχει εγερθεί το υψηλότερο κτίριο του κόσμου: ο Πύργος του Αζερμπαϊτζάν των 1019 μέτρων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...