Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Εταιρεία καλλυντικών χορηγός σε νεκροταφείο!


Οχι μόνο για την ομορφιά των ζωντανών, αλλά και για… την ηρεμία των νεκρών φροντίζει πλέον γνωστή ελληνική εταιρεία καλλυντικών και φαρμάκων, η οποία έγινε χορηγός σε… νεκροταφείο! 

Οσο απίστευτη και αν φαίνεται η είδηση, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Εταιρεία εισαγωγής και διανομής φαρμακευτικών – καλλυντικών προϊόντων, που εδρεύει στην Αθήνα, αποφάσισε να δωρίσει το ποσό των 5.000 ευρώ στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Φυτειών, του δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που τους ταλανίζει. Και ποιο είναι αυτό; Εδώ και καιρό το νεκροταφείο της περιοχής έχει γεμίσει με μνήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για άλλους νεκρούς. 

Ετσι η εταιρεία, με επιστολή της που απέστειλε στον δήμο Ξηρομέρου, δήλωσε την επιθυμία της να προσφέρει ως χορηγία το ποσό των 5.000 ευρώ για να βοηθήσει στη διαμόρφωση του χώρου του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας Φυτειών, με τις εξής, όμως, προϋποθέσεις: α) να είναι ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και β) να κατατεθεί το παραπάνω ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον δήμο Ξηρομέρου. 

Από την πλευρά του ο δήμος Ξηρομέρου έφερε το θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η αποδοχή της χορηγίας. Ο δήμαρχος, μάλιστα, Πυθαγόρας Σαμαράς δεν ξέχασε να ευχαριστήσει θερμά την εταιρεία για τη δωρεά της, με την οποία θα δοθεί λύση στο πρόβλημα. 

Οπως ανέφερε στην «Espresso» δημοτικός σύμβουλος: «Οι Φυτείες ή Μαχαλά, όπως αποκαλούμε εμείς την περιοχή, έχουν γύρω στους 1.600 μόνιμους κατοίκους. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με το νεκροταφείο, καθώς είναι υπερπλήρες. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουν χώρο να θάψουν τους νεκρούς. Εμείς ως δήμος προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, αλλά δεν…. Ετσι, κάτοικος της περιοχής που έχει σχέση με την εταιρεία άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε βοήθεια. Ευτυχώς η εταιρεία δέχτηκε να προβεί σε αυτή τη χορηγία και έτσι ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το θέμα». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο δήμος Ξηρομέρου έχει κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει η επέκταση του χώρου. Ωστόσο, κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν δεν επιτρέπουν προς το παρόν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ας ελπίσουμε σύντομα όλα να τελειώσουν και η επέκταση να πραγματοποιηθεί, καθώς όπως σημείωσε κάτοικος της περιοχής: «Αν κάποιος αποβιώσει, τότε θα έρθουμε αντιμέτωποι με τραγελαφικές καταστάσεις. Θα ρίξουμε κλήρο για το πού θα τον βάλουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...