Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ με ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΦΗ από την ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ



9-11-12  ΝΑ Αγγλία,  Herne Bay, Kent.   Μητέρα πιστεύει πως το παιδί της που σκοτώθηκε σε τροχαίο, της στέλνει μηνύματα μέσω της αυτόματης γραφής.
Καθημερινά, κάθεται σε ένα ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο, παίρνει χαρτί και μολύβι και κάνει νοερά ερωτήσεις στο πνεύμα του πεθαμένου γιού της.
Κρατάει χαλαρά το μολύβι και αρχίζει να γράφει στο χαρτί λέξεις που «έρχονται μόνες τους»  και δίνουν απάντηση στα ερωτήματα που τη βασανίζουν.
Το χέρι της δεν κινείται με τη δική της θέληση,  η αυτόματη κίνηση της γραφής που παράγεται, αποτελεί ένα  κινητικό φαινόμενο. 

Ο Ελβετός ψυχίατρος και ψυχολόγος
Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ ανέλυσε το φαινόμενο της αυτόματης γραφής  που παρουσιάστηκε σε ασθενή του κατά τη διάρκεια ύπνωσης.
όπως διατύπωσε πρόκειται για άλλο ένα φαινόμενο αυτοματισμού που παρουσιάστηκε σε ένα υψηλό βαθμό μερικής ύπνωσης και παράγεται δύσκολα.

Δεν ανήκει στις περιπτώσεις της απλής υποβολής, μιας και περιέχει ένα ευφυές στοιχείο : ''γράφω'' σημαίνει ''μεταφέρω κάποιες έννοιες σε λέξεις''. Αυτό το ιδιαίτερο περιεχόμενο, επεκτείνεται πέρα από την απλή κινητική σφαίρα.

εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία η πρωταρχική υποβολή που μπορεί να κατευθύνεται στο συνειδητό νου, όταν διατηρείται η λειτουργία της αίσθησης, ή στον ασυνείδητο, όταν λείπει.

Το υποκείμενο, που κρατά ένα στυλό στο χέρι του, απασχολείται σκόπιμα στη συζήτηση, για να αποσπάται η προσοχή του από το γράψιμο. Τότε το χέρι αρχίζει να κινείται, γράφοντας στην αρχή τελείες και τεθλασμένες ή απλές γραμμές. Μερικές φορές το μολύβι δεν ακουμπά στο χαρτί αλλά γράφει στον αέρα. Αυτές οι κινήσεις θεωρούνται κινητικά φαινόμενα  (μπαίνει σε λειτουργία το κινητικό μέρος του κεντρικού νευρικού συστήματος)  και αντιστοιχούν στην έκφραση του κινητικού στοιχείου στην ιδέα της ''γραφής''.
Είναι κάπως σπάνιες.

Η αντίληψη του Γιουνγκ για το Θάνατο
Υπάρχουν ιδιόμορφες ιδιότητες της ψυχής που δεν περιορίζονται στο χώρο και  στον χρόνο.   Δεν υπόκεινται στους νόμους.

Η αυτόματη γραφή θεωρείται μέσο επικοινωνίας με τον πνευματικό κόσμο, ίσως και τρόπος σύνδεσης του υποκειμένου με το συλλογικό ασυνείδητο,
Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πρωταρχική υποβολή που κατευθύνεται στον συνειδητό ή ασυνείδητο νου.
ονομάζεται και "αυτόματη συνεχής γραφή" διότι το πνεύμα επικοινωνεί με τον τρόπο αυτό,  γράφει  αυτά που θέλει να δηλώσει χρησιμοποιώντας το χέρι του ενδιάμεσου αλλά η μύτη του μολυβιού ή του στυλό, δεν σηκώνεται καθόλου από το χαρτί προκειμένου να περάσει στην επόμενη λέξη ή πρόταση.

σχετικό το θέμα της ταινίας "the changeling"
 σε σκηνοθεσία Peter Medak με τον George C. Scott
οι λέξεις και η σημασία των λέξεων έχουν κάποια κωδικοποιημένη ενέργεια. Η κάθε λέξη ανεξάρτητα από την γλώσσα έχει την ίδια ενέργεια,  έτσι στη γλώσσα που γίνεται η ερώτηση, στην ίδια γλώσσα «έρχεται» και η απάντηση
ο γραφικός χαρακτήρας επηρεάζεται από το γραφικό χαρακτήρα του υποκειμένου αλλά επειδή πρόκειται για συνεχές κείμενο, η γραφή αποκτά κυκλικό χαρακτήρα.

Η 52χρονη SALLY WOODMANSEE έχασε τον 20χρονο γιο της Tony, σε τροχαίο πριν από δύο χρόνια.
Τυχαία έμαθε πως έχει ψυχικές ικανότητες και πιστεύει πως το πνεύμα του γιού της καθοδηγεί το χέρι της όταν γράφει.
Είναι αληθινά φαινόμενο αυτόματης γραφής? 
Το μήνυμα από το παιδί της, που βρίσκεται στην «άλλη πλευρά», εμπνέει γαλήνη στη μητέρα –αποδέκτη.   Τη βεβαιώνει πως είναι καλά, έτσι η μάνα γνωρίζει πως η ψυχή του παιδιού της αναπαύεται εν ειρήνη.
Αυτό της δίνει κουράγιο να συνεχίσει να ζει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των άλλων πέντε παιδιών που μεγαλώνει. 
9-11-12  Dead son’s spirit holds my hand to write letters to me

SALLY WOODMANSEE   holds the pen lightly as it moves across the page, but she is not writing the words – her DEAD SON is.
She believes her beloved boy Tony, who died in a car smash two years ago, is guiding her hand to send her messages from beyond the grave. 

“When this started happening I thought, ‘You can’t believe it just because you want to, just because you need it so much’. 
The secret to her own peace, however, has been knowing Tony is happy. πηγή
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/woman/real_life/4635099/Dead-sons-spirit-holds-my-hand-to-write-letters-to-me.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...