Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

10 άνθρωποι-τέρατα της φύσης



10. Οι αδελφές Violet και Daisy Hilton


Οι αδελφές αυτές ήταν σιαμαίες. Μοιράζονταν το νευρικό σύστημα, που σημαίνει ότι αισθάνονταν τον ίδιο πόνο. Πουλήθηκαν σαν σκλάβες από την άπορη μητέρα τους σε μια μαία, η οποία εκμεταλλεύτηκε την ατυχία τους. Ενώ τραγουδούσαν, χόρευαν, έπαιζαν σε διάφορα τσίρκο, η "ιδιοκτήτρια" τους κρατούσε όλα τα κέρδη τους και τους απαγόρευε να συναναστρέφονται με κόσμο. Τελικά ένας δικηγόρος τις βοήθησε να ξεφύγουν από τα δεσμά τους και κατάφεραν να πάρουν και τα χρήματα που κέρδιζαν. Άρχισαν να γυρίσουν ταινίες (ανάμεσα τους το "Freaks" του 1932) και έβγαζαν 5000 δολάρια στο αποκορύφωμα της καριέρας τους.


9. Οι αγριάνθρωποι από το Βόρνεο


Αυτοί οι "αγριάνθρωποι" ήταν στην πραγματικότητα δυο δίδυμοι διανοητικά καθυστερημένοι νάνοι. Τους είχε αγοράσει από τη μητέρα τους όταν ήταν 26 ετών κάποιος Lyman Warner και τους δίδαξε την παράσταση τους ο P.T. Barnum, μια παράσταση η οποία περιελάμβανε ακροβατικά, χορό, ομιλία στην "μητρική τους γλώσσα" (στην πραγματικότητα έλεγαν ασυναρτησίες), καθώς και απαγγελία ποιημάτων στα αγγλικά. Έμειναν σκλάβοι της οικογένειας Warner για τρεις γενιές δίνοντας παραστάσεις για σχεδόν πενήντα χρόνια.


8. Lucia Zarate, η γυναίκα-κούκλα


Ζύγιζε 226 γραμμάρια και είχε ύψος 17,78 πόντους. Είναι ο μικρότερος καταγεγραμμένος άνθρωπος. Όταν πήγε στην Αμερική -γεννήθηκε στο Μεξικό το 1864- σε ηλικία 12 ετών, ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος νάνος -20 δολάρια την ώρα. Πέθανε σε ηλικία 26 ετών όταν το τρένο που επέβαινε σταμάτησε στα Βραχώδη Όρη κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας.


7. Jack Earle, ο γίγαντας του Τέξας


Ο Earle είχε μια πάθηση που ονομάζεται μεγαλακρία ή ακρομεγαλία. Ταξίδεψε με τα τσίρκο των Ringling Brothers και των Barnum & Bailey για 14 χρόνια, περισσότερο από το αρχικό συμβόλαιο του ενός έτους. Εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες, όπως "Jack and the Beanstalk" του 1924. Αν και είναι δύσκολο για ένα "τέρας" να βρει μια κανονική δουλειά, ο Earle ήταν πωλητής κρασιού, ασχολούνταν με τη γλυπτική, τη ζωγραφική και την ποίηση (το 1950 δημοσιεύτηκε στο βιβλίο "Long Shadows").


6. "Le Bossu", ο Κουασιμόδος


Ο Κουασιμόδος της Παναγίας των Παρισίων στο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ μάλλον ήταν έμπνευση από έναν πραγματικό καμπούρη που ζούσε στην Παναγία των Παρισίων. Ένας Βρετανός ερευνητής βρήκε ένα απόσπασμα από τα απομνημονεύματα κάποιου που ανέφερε έναν "καμπούρη λιθοξόο" που εργαζόταν σε ένα καθεδρικό ναό.


5. Grace McDaniels, η γυναίκα με πρόσωπο μουλαριού


Αυτή η γυναίκα γεννήθηκε με μια δυσμορφία στο πρόσωπο. Θεωρείται ως "η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο". Παρά την εμφάνισή της, ήταν πολύ καλός άνθρωπος και μάλιστα παντρεύτηκε και απέκτησε και παιδί.


4. Fedor Jeftichew ή Jo-Jo, το αγόρι με το πρόσωπο σκύλου


Και ο πατέρας αυτού του αγοριού, ονόματι Adrian, είχε πρόσωπο σκύλου. Ο πατέρας ήταν μέθυσος και για να βγάλει τα προς το ζην έδινε παραστάσεις. Όταν απέκτησε τον μικρό Fedor, ο οποίος ήταν εξίσου τριχωτός, περιόδευαν μαζί, μέχρι που ο Adrian κατέληξε να πεθάνει από το ποτό. Το αγόρι, όμως, συνέχισε να δίνει παραστάσεις, γαβγίζοντας σαν εκπαιδευμένος σκύλος. Το παιδί έπασχε από μια κατάσταση που ονομάζεται υπερτρίχωση και παρά το ότι εμφανιζόταν σαν τέρας μπορούσε να μιλήσει αγγλικά, ρωσικά και γερμανικά.


3. Η Julia Pastrana


Η μνήμη αυτής της ιθαγενής από το Μεξικό διατηρήθηκε, μιας και -μετά το θάνατό της το 1860- βαλσαμώθηκε και εκτίθεται στο κοινό όπως ήταν όταν ζούσε. Γεννήθηκε με υπερτρίχωση και τα χαρακτηριστικά της έφερναν σε γορίλα. Η μύτη και τα αυτιά της ήταν ιδιαίτερα μεγάλα, το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με τρίχες και είχε ένα διπλό ζευγάρι δοντιών. Με τον σύζυγο της, Theodor Lent, -ο οποίος την είχε αγοράσει και της έμαθε να δίνει παραστάσεις- απέκτησαν ένα παιδί που της έμοιαζε και που το οποίο πέθανε μετά από τρεις ημέρες. Η ίδια πέθανε πέντε ημέρες μετά τη γέννα από επιπλοκές και ο σύζυγός της εκμεταλλεύτηκε τόσο την ίδια όσο και το μωρό. Τους μουμιοποίησε και τους έβαλε σε ένα γυάλινο κουτί. Ο Lent αργότερα παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα με παρόμοια δυσμορφία και κατέληξε στο ψυχιατρείο.


2. Simon Metz, ο Schlitzie


Οι άνθρωποι με μικρά κεφάλια (Pinheads) είχαν μεγάλη πέραση στο τσίρκο και ο Schlitzie ήταν ένας από αυτούς. Ήταν μικροκέφαλος, δηλαδή το κρανίο του ήταν απίστευτα υπανάπτυκτο και το κεφάλι του έμοιαζε σαν ενός μωρού στους ώμους ενός ώριμου άνδρα. Ο Schlitzie διανοητικά ήταν 3 χρονών. Παρ' όλα αυτά, τραγουδούσε και χόρευε, μετρούσε μέχρι το 10 και πρωταγωνίστησε στην ταινία Freaks, στην φυσική ηλικία των 40 ετών.


1. Prince Randian, ο άνθρωπος-κάμπια


Ο "άνθρωπος" αυτός διέθετε μόνο κεφάλι και κορμός και μπορούσε να ανάψει τσιγάρο μόνο με το στόμα του. Είχε γυναίκα και παιδιά, αν και κανένα δεν ήταν σαν αυτόν. Εμφανίζεται στην ταινία Freaks όπου δίνει την παράσταση με το τσιγάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...