Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Διάσημοι που δεν κοιμόντουσαν!


Πολλοί είναι οι διάσημοι, που συνήθιζαν να κοιμούνται παρά μόνο μερικά λεπτά της ώρας και όχι το 8ωρο που υποστηρίζεται από τους επιστήμονες πως μας ξεκουράζει και μας αναζωογονεί -αν και σωστά θα αναρωτηθεί κανείς, "ποιος μπορεί και κοιμάται πλέον 8 ώρες;"!

Το επίσημο ρεκόρ αϋπνίας πάντως δεν το κατέχει κάποιος από τους διάσημους που θα δείτε με την παράξενη αυτή συνήθεια, αλλά ο Άγγλος αγρότης Tom Wright που δεν είχε κοιμηθεί για 11 ολόκληρες ημέρες το 2007.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν ποτέ δεν κοιμήθηκαν 8 ολόκληρες ώρες, αλλά μόνο για ένα τέταρτο της ώρας μερικές φορές την ημέρα, όταν ένιωθαν πλέον καταβεβλημένοι από την κούραση. Ο Σαλβαδόρ Νταλί κοιμόταν με ένα κουτάλι πάνω από ένα τσίγκινο πιάτο. Όταν το κουτάλι, έπεφτε στο πιάτο, ο διάσημος ζωγράφος ξυπνούσε, γλυτώνοντας την "υπερβολική ξεκούραση". Τρεις ώρες ύπνος ήταν αρκετός για τον Πάπα Ιωάννη ΚΓ' και τον Ναπολέοντα. Για τους συγγραφείς Ονορέ ντε ΜπαλζάκΦραντς Κάφκα και τον συνθέτη Ρίτσαρντ Βάρνερ η πιο δημιουργική περίοδο της ημέρας ήταν ... το βράδυ. Όλοι οι παραπάνω όπως και ο Τόμας Έντισον και η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν λάτρεις του λιγοστού ύπνου, χωρίς να πάσχουν από αϋπνία και κατάφερναν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...