Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Tα πιο περίεργα φρούτα, που μάλλον δεν θα φάτε ποτέ


Ίσως δεν φάτε ποτέ κάποιο από τα παρακάτω και για να είμαστε ειλικρινείς ίσως δεν είναι και νόστιμα....












Kiwano

Eίναι κάτι που μοιάζει με πεπόνι και καλλιεργείται στη Νέα Ζηλανδία.


Dragon Fruit

Αλλιώς λέγεται Pitaya και πραγματικά θα μπορούσε να είναι ένα φρούτο που τρώνε οι δράκοι. Από έξω μοιάζει με φλόγα, ενώ από μέσα είναι λευκό με μαύρους σπόρους. Καλλιεργούνται στο Μεξικό, στην Αυστραλία και το Ισραήλ.

Durian


Το φρούτο αυτό μυρίζει άσχημα. Πολύ άσχημα. Κάποιοι που το δοκίμασαν, είπαν πως η μυρωδιά του είναι κάτι ανάμεσα σε σκουπίδια και χαλασμένο αυγό. Κάποιοι άλλοι πάλι το λατρεύουν. Θα χρειαστεί να ταξιδέψετε ως τη Σιγκαπούρη για να το δοκιμάσετε.


Buddha’s Hand

Το "χέρι του Βούδα" είναι σχετικά τρομακτικό. Σαν να βλέπουμε ένα κίτρινο χέρι με τεράστια δάχτυλα. Μέσα ο καρπός είναι τόσο μικρός, που κανείς δεν κάνει τον κόπο να το ανοίξει και να το φάει, όμως τα χρησιμοποιούν για αρωματικά σε χώρους, αφού μυρίζουν έντονα λεμόνι.


Passion Fruit

Δεν είναι ακριβώς σπάνια, μιας και μπορείς πλέον να τα βρεις στα μανάβικα, όμως είναι αλλόκοτα στην όψη όταν τα κόβεις. Τα λατινοαμερικάνικα αυτά φρούτα καμιά φορά είναι δηλητηριώδη.


Screw Pine

Το φρούτο αυτό το τρως, αλλά χρησιμοποιείς και το χυμό του για να... βάψεις (σε περίπτωση που θες να δοκιμάσεις). Ναι, κάποτε το ζουμί του χρησιμοποιούνταν ως χρώμα!



Rambutan


Φρουτάκι από την Ασία - κάποτε πίστευαν πως βοηθά στη γονιμότητα. Τα μισά φρούτα είναι δηλητηριώδη, τα άλλα γίνονται μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...