Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Οι νέες μεγάλες ανακαλύψεις που καθόλου δεν κάνουν καλύτερη την ζωή μας !


Ναι ανακαλύφθηκαν πράματα και θάματα όμως οι άνθρωποι εξακολουθούν να κρυώνουν, να πεινάνε, να υποφέρουν με τρόπους παράλογους κι απάνθρωπους σε τίποτα δεν τους ωφελούν οι πομπώδεις αυτές “ανακαλύψεις”
1 (17)Το CERN ανακαλύπτει το Σωματίδιο του Θεού:Η παρατήρηση του σωματιδίου του Χιγκς, γνωστό και ως «Σωματίδιο του Θεού», έκλεισε έναν τεράστιο κύκλο στην επιστήμη της Φυσικής, αφού ολοκληρώνει το Καθιερωμένο Μοντέλο και παράλληλα ανοίγει μια νέα εποχή για την Επιστήμη που προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πού μπορεί να την οδηγήσει.
Το DNA των Ντενίσοβανς: Η πλήρης ανασύνθεση του γενετικού υλικού που βρέθηκε σε ένα κομμάτι κόκαλου και δύο ανθρώπινων δοντιών τα οποία ανακαλύφθηκαν σε μια σπηλιά στη Σιβηρία, έφερε στο φως τη μοναδική προς το παρόν εκπρόσωπο του είδους των Ντενίσοβανς, εξαδέλφων του Homo Sapiens.
Η μηχανική των γονιδίων: Χρησιμοποιώντας μια πρωτεΐνη ενός παράσιτου φυτών, οι επιστήμονες κατάφεραν να αφαιρέσουν συγκεκριμένα κομμάτια από γενετικό υλικό και να τα αντικαταστήσουν με καινούργιο κώδικα. Πλέον με το «TAL effector» συγκεκριμένα γονίδια μπορούν ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται.
To Curiosity στον Αρη: Η τεράστια επιτυχία της NASA και του ρομποτικού γεωλόγου που έστειλε στον Αρη, θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της φετινής χρονιάς, αφού αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην ιστορία της εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη για ύπαρξη νερού και ζωής.
Η ανάμειξη των νετρίνων: Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να μετρήσουν την τρίτη γωνία ανάμειξης των νετρίνων τη θ13, κάτι που ελπίζουν ότι θα τους δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Σύμπαν γέμισε με ύλη και όχι με αντιύλη μετά τη Μεγάλη Εκρηξη.

Το πρόγραμμα Encode: Το πρόγραμμα Encode, που στόχος ήταν να αποτελέσει μια εγκυκλοπαίδεια για την καλύτερη κατανόηση του γονιδιώματος, πέτυχε τελικά τον στόχο του, αφού από τα στοιχεία που προέκυψαν φαίνεται ότι το γενετικό υλικό είναι εξαιρετικά πιο πολύπλοκο απ' ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος.
Λέιζερ ακτίνων Χ : Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν με τη χρήση ενός λέιζερ ακτίνων Χ να προσδιορίσουν τη δομή ενός ενζύμου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το παράσιτο Trypanosoma brucei (προκαλεί την ασθένεια του ύπνου), ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω παρατηρήσεις από τον «μικρόκοσμο».
Τα φερμιόνια Μαγιοράνα: Μέσα στο 2012 παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά τα παράξενα αυτά σωματίδια, τα οποία είναι ταυτόχρονα και αντισωματίδια του εαυτού τους. Η έρευνα των Ολλανδών επιστημόνων φέρνει πιο κοντά την κατασκευή κβαντικών υπολογιστών, αφού τα σωματίδια αυτά θα ήταν ιδανικά για μια τέτοια χρήση.
Ωάρια από βλαστοκύτταρα: Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν ωάρια ποντικιών από βλαστοκύτταρα τα οποία στη συνέχεια γονιμοποίησαν και μεταμόσχευσαν σε άλλα ποντίκια, τα οποία γέννησαν πολλούς και υγιείς απογόνους.
Ο ρομποτικός βραχίονας: Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με παράλυση να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες στον χώρο μέσω του ρομποτικού βραχίονα τον οποίο ελέγχουν με τη σκέψη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...