Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

10 ψευδή γεγονότα που όλοι πιστεύουμε πως είναι αλήθεια!


Ήταν ο Ναπολέων κοντός? Η ζάχαρη μας κάνει υπερδραστήριους?...

1. Αν βγεις έξω στο κρύο με βρεγμένο κεφάλι θα αρρωστήσεις σίγουρα
Σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες επάνω στο θέμα στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση το αν θα βγεις έξω στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά ή στεγνά. Αν έχεις προδιάθεση να αρρωστήσεις θα αρρωστήσεις όπως και να 'χει.

2. Οι Βίκινγκς φορούσαν κράνη με κέρατα
Υπήρχε όντως μία αρχαία παράδοση με κέρατα στην περιοχή αλλά χρησιμοποιούνταν μόνο σε τελετές, ενώ μέχρι την εποχή των Βίκινγκς είχε ήδη εκλείψει. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε να αποθανατίζονται στις ταινίες, έχει επηρεάσει όλους μας στο να πιστεύει πως οι μαχητές των Βίκινγκς φορούσαν κράνη με κέρατα.

3 Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερδραστήρια
23 διαφορετικές έρευνες επί του θέματος έχουν γίνει από την Εφημερίδα του Αμερικάνικου Ιατρικού Συνδέσμου. Σε καμία από αυτές δεν αποδείχθηκε πως η λήψη ζάχαρης από τα παιδιά αλλάζει τη συμπεριφορά τους και στην ουσία τα τρελαίνει. Μάλιστα σε μία από αυτές τις έρευνες γιατροί έδωσαν σε 100 παιδάκια γλυκά χωρίς καθόλου ζάχαρη και είπαν ψέματα στις μητέρες τους πως ήταν γεμάτα με ζάχαρη. Οι μητέρες είπαν στους γιατρούς πως τα παιδιά τους άρχισαν να τρελαίνονται μετά το γλυκό...

4. Αν κάνεις "κρακ" τα δάχτυλα σου θα πάθεις αρθρίτιδα 
Καμία έρευνα δεν κατάφερε να συνδέσει την αρθρίτιδα με το "σπάσιμο" των δαχτύλων. Υπάρχουν βέβαια έρευνες που το συνδέουν με τενοντίτιδες αλλά καμία σχέση με αρθρίτιδα.

5. Η θερμότητα του σώματος μας χάνεται από το κεφάλι μας
Περίπου το 98% της θερμοκρασίας μας χάνεται από το κεφάλι μας γι'αυτό και τις κρύες ημέρες πρέπει οπωσδήποτε να φοράμε σκούφο. Όμως οι επιστήμονες λένε πως θερμότητα που χάνεται από οποιοδήποτε μέρος του σώματος μας εξαρτάται κυρίως από το εμβαδόν της επιφάνειας του. Έτσι είναι πιο πιθανό να φεύγει περισσότερη θερμότητα από τα εκτεθειμένα χέρια μας παρά από το κεφάλι μας μία πολύ κρύα ημέρα.

6. Η χοληστερόλη των αυγών είναι πολύ κακή για την καρδιά
Στη  πραγματικότητα η χοληστερόλη που βρίσκεται σε οποιοδήποτε φαγώσιμο δεν επηρεάζει αρνητικά τη χοληστερίνη μας. Τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυτά που ανεβάζουν τη χοληστερίνη μας. Οπότε μπορείτε να τρώτε τα αυγά σας χωρίς φόβο.

7. Πρέπει πάντα να κάνουμε διατάσεις πριν τη γυμναστική
Όλοι οι γυμναστές λένε πως πάντα πρέπει να κάνεις διατάσεις για να μην προκαλέσεις τραυματισμούς στους μυς σου κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Επιστήμονες όμως που μελέτησαν αθλητές από όλο τον κόσμο και από διάφορα αθλήματα διαπίστωσαν πως στην πραγματικότητα οι διατάσεις μειώνουν την απόδοση κατά 5% περίπου σε κάθε περίπτωση.

8. Ο Ναπολέων ήταν κοντός
Ιστορικά κείμενα αναφέρουν πως ο Ναπολέοντας είχε ύψος 1.58. Το λάθος που έγινε εδώ είναι πως οι Γάλλοι εκείνο τον καιρό χρησιμοποιούσαν πολύ διαφορετικές μονάδες μέτρησης απ'ότι εμείς σήμερα. Σε σημερινές μονάδες μέτρησης το ύψος του μεταφράζεται σε 1.73, πράγμα που τον καθιστά έναν αρκετά ψηλό άντρα για την εποχή του.

9. Ένα σκυλίσιο έτος αντιστοιχεί σε 7 ανθρώπινα
Τα σκυλιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα στην αρχή, και κυρίως μέχρι τα 2 πρώτα χρόνια τους, και μετά η ανάπτυξη τους επιβραδύνεται. Σύμφωνα με ειδικούς ο σωστότερος τρόπος για να υπολογίσεις πόσο χρόνων είναι ο σκύλος σου είναι να αφαιρέσεις 2 από την ηλικία του, να το πολλαπλασιάσεις με 4 και να προσθέσεις 21.

10. Ο George Washington είχε ξύλινα δόντια
Ο πρώτος  Πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε να χάνει τα δόντια του στην ηλικία των 20. Ποτέ όμως δεν τα αντικατέστησε με ξύλινα όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Στην ουσία τα ψεύτικα δόντια του ήταν φτιαγμένα από χρυσό, ελεφαντόδοντο, ανθρώπινα δόντια αλλά και δόντια γαϊδάρου.
http://www.kokoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...