Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Γυναίκες δολοφόνοι που έμειναν στην ιστορία


Μπορεί οι άντρες να κατέχουν τα πρωτεία στην ιστορία των στυγερών εγκλημάτων, δεν είναι λίγες όμως και οι γυναίκες που έπραξαν ανάλογα εγκλήματα. Μπορεί να μην προκάλεσαν τόσο θόρυβο, αλλά έμειναν στην ιστορία για τις αδίστακτες δολοφονίες τους και τα αμέτρητα θύματά τους. 




Vera Renczi 
image 
Η Vera Renczi καταγόταν από τη Ρουμανία και είναι η πιο γνωστή serial killer της χώρας της. Χρησιμοποιούσε δηλητήριο για να σκοτώνει τα θύματα της, τα οποία ανέρχονται σε 35 άνδρες, συμπεριλαμβανομένου των συζύγων της, εραστών της αλλά και του ενός γιού της. Η αστυνομία την ανακάλυψε όταν ερευνούσε την εξαφάνιση ενός εραστή της. Στο υπόγειο κελάρι της βρήκαν 32 πτώματα. Ομολόγησε ότι τους σκότωνε όταν υποψιαζόταν ότι την απατούσαν ή όταν έχαναν το ενδιαφέρον τους για εκείνη. Επίσης ομολόγησε το φόνο άλλων δύο αντρών, καθώς και του γιού της.
Beverly Allit 
image 
Η Beverly Allit ήταν μια νοσοκόμα που έπασχε από το γνωστό σύνδρομο της Μασαχουσέτης. Ένιωθε την ανάγκη να σκοτώνει ή να τραυματίζει για να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Καταδικάστηκε 13 φορές ισόβια το 1993 για την δολοφονία τεσσάρων παιδιών και για την επίθεσή της σε άλλα εννέα. Η Beverly κρατείτε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Είναι απίθανο να βγει, αλλά αν συμβεί ποτέ, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ορκιστεί να την σκοτώσουν. 
Οι άγγελοι του θανάτου 
image 
Πρόκειται για τις Maria Gruber, Irene Leidolf, Stephanija Meyer, και Waltraud Wagner. 
Οι τέσσερις αυστριακές ήταν νοσοκόμες στη Βιέννη και έσπερναν τον θάνατο στο νοσοκομείο Lainz General. Η Wagner ήταν η πρώτη που σκότωσε ασθενή με υπερβολική δόση 
μορφίνης. Τότε ανακάλυψε ότι απολάμβανε να «παίζει το Θεό» και στρατολόγησε και τις υπόλοιπες τρεις. Σύντομα βαρέθηκαν να σκοτώνουν με ενέσεις και ανακάλυψαν τη νέα τους μέθοδο. Δύο κρατούσαν τον ασθενή στο κρεβάτι, μία κρατούσε τη μύτη του κλειστή, ενώ η άλλη έριχνε υγρά στο στόμα του μέχρι να πνιγεί. Όταν συνελήφθηκαν ομολόγησαν τη δολοφονία 49 ασθενών, ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι τα θύματά τους ξεπερνούν τα 200. 
Εlfreide Blauensteiner 
image 
Το 1996, η αυστραλιανή χήρα, ομολόγησε τη δολοφονία πέντε αντρών, ενώ οι αρχές προσπαθούν να την συνδέσουν και με άλλους θανάτους. Ο τύπος της απέδωσε τον χαρακτηρισμό «Μαύρη Χήρα» αφού ομολόγησε ότι σκότωσε τον άντρα της, δυο πρώην συντρόφους της και δύο ακόμη άντρες. Όπως δήλωσε ή ίδια: «Τους σκότωσα γιατί τους άξιζε να πεθάνουν». Όλα της τα θύματα πέθαναν από υπερβολική δόση φαρμάκων. 
Helene Jegado 
image 
Γεννημένη το 1803 στη Γαλλία, εξέφρασε μια μέρα το παράπονό της: «Όπου κι αν πάω ο κόσμος πεθαίνει». Φυσικά και πέθαιναν αφού απολάμβανε να τους δηλητηριάζει. Ξεκίνησε στην εφηβεία της να πειραματίζεται με τα δηλητήρια και κατάφερε να ξεπαστρέψει επτά οικογένειες για τις οποίες δούλευε. Κανείς δεν την υποψιάστηκε κι έτσι η Helene συνέχιζε να δηλητηριάζει ακάθεκτη. Η αστυνομία την υποψιάστηκε μετά από ανάκρισή της για το θάνατο δύο οικογενειών, για τους οποίους δούλευε. Η ίδια δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή της. 
Caroline Grills 
Είναι γνωστή και με το παρατσούκλι «Auntie Thally». Η Caroline έδρασε στην Αυστραλία, δηλητηριάζοντας άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Οι αστυνομία την υποπτεύθηκε το 1947 μετά το θάνατο της μητριάς της, δύο συγγενών της και μίας οικογενειακής τους φίλης. Οι αρχές έλεγξαν το τσάι που τους πρόσφερε και βρήκαν το ίδιο δηλητήριο με αυτό που βρέθηκε στα σώματα των θυμάτων. Η Caroline δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή της, ούτε εξήγησε τους λόγους που σκότωνε. Καταδικάστηκε σε ισόβια με τις κατηγορίες για 4 τέσσερις φόνους και άλλες τρεις απόπειρες δολοφονίας. 
Dorothea Puente 
image 
Η Dorothea Puente διατηρούσε ένα οικοτροφείο στην Καλιφόρνια, όπου πρόσφερε στέγη σε ηλικιωμένους. Έκτος από στέγη τους πρόσφερε και άφθονες δόσεις δηλητήριου. Και φυσικά όσο τους φρόντιζε, εισέπραττε τις επιταγές από τις συντάξεις τους. Μετά από την εξαφάνιση αρκετών «φιλοξενούμενων» της, το 1988 εμφανίστηκε η αστυνομία κρατώντας φτυάρια και ξέθαψε επτά πτώματα από τον κήπο της. Άλλο ένα πτώμα ανακαλύφθηκε στο ποτάμι του Σακραμέντο και προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων της. Οι αρχές πιστεύουν ότι σκότωσε περίπου 25 άτομα. Συνελήφθη το 1988 στο Λος Άντζελες, όταν προσφέρθηκε να μαγειρέψει σε κάποιον ένα ωραίο δείπνο για τη μέρα των Ευχαριστιών. Φαντάζεστε τα συστατικά; 
Belle Gunness 
image 
Μια από τις διασημότερες serial killers της Αμερικής. Με ύψος 1.83 και βάρος 91 κιλά, ήταν δύσκολο να ξεφύγει κάποιος από τα χέρια της. Φημολογείται ότι σκότωσε τους δυο συζύγους της και όλα τα παιδιά της, αν και κατηγορήθηκε μόνο για τους φόνους των δυο συζύγων της και των δύο κόρων της. Ο λόγος που σκότωνε ήταν για να εισπράττει τις αποζημιώσεις της ασφάλειας. Εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει πάνω από 20 ανθρώπους, ενώ κάποιοι ανεβάζουν το νούμερο αυτό στα 100 θύματα. 
Delfina και Maria de Jesus Gonzales (Las Poquianchis) 
image 
Οι δυο αδελφές ήταν ιδιοκτήτριες ενός οίκου ανοχής στο Μεξικό. Στρατολογούσαν κορίτσια, τα έθιζαν στα ναρκωτικά ώστε να τα αναγκάζουν να ικανοποιούν τις ορέξεις των πελατών. Αν τα κορίτσια αρρώσταιναν ή έχαναν την ομορφιά τους από την κακομεταχείριση και τους βιασμούς, τα σκότωναν. Η αστυνομία οδηγήθηκε στις δύο αδελφές όταν συνέλαβαν μια πόρνη με την υποψία ότι απήγαγε κορίτσια από την περιοχή. Εκείνη τους υπέδειξε τις δύο αδελφές. Στην έρευνα της αστυνομίας στον οίκο ανοχής ανακάλυψαν τα σώματα 11 ανδρών, 80 γυναικών και αρκετών εμβρύων. Δεν καταδικάστηκαν σε θάνατο, ούτε καν σε ισόβια, παρά μόνο σε 40 χρόνια φυλάκιση. 
Kathleen Folbigg 
image 
Η Kathleen κατηγορήθηκε για τον θάνατο των τριών παιδιών της και τη δολοφονία ενός βρέφους 19 μηνών. Οι θάνατοι των παιδιών της είχαν αποδοθεί σε φυσικά αίτια, μέχρι που ο σύζυγός της ανακάλυψε το ημερολόγιο της. Διάβασε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις δολοφονίες των παιδιών τους και την κατέδωσε στις αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...