Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Το καταραμένο δάσος των αυτοκτονιών

Το δάσος Aokigahara στην Ιαπωνία κρύβει μακάβρια μυστικά. Είναι το δάσος που επιλέγουν δεκάδες Ιάπωνες για να βάλουν τέλος στη ζωή τους, χωρίς να υπάρχει εξήγηση. Το δάσος βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Φούτζι. Κάθε χρόνο οι αρχές ανασύρουν περισσότερα από 100 πτώματα, τα οποία βρίσκουν να κρέμονται από τα κλαδιά των δέντρων.Τα μακάβρια σημάδια είναι διάσπαρτα παντού. Απομεινάρια ρούχων στο έδαφος, θηλιές στα δέντρα, προσωπικά αντικείμενα, ακόμα και σκελετούς κρυμμένους στην πυκνή βλάστηση, μπορεί να συναντήσει ένας επισκέπτης του δάσους Aokigahara. Κάποιες φορές υπάρχουν και μηνύματα που άφησαν πίσω τους οι αυτόχειρες και παρακαλούν να μην τους αναζητήσουν.

sucide-forest2
Ένας γεωλόγος, ο Azusa Hayano, μελετά το περίεργο φαινόμενο τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ακόμα και αυτός δεν μπορεί να δώσει εξήγηση γιατί άνθρωποι σε απόγνωση ταξιδεύουν στο όρος Φούτζι για να αυτοκτονήσουν. Τις έρευνές του συμπεριέλαβε σε ένα ντοκιμαντέρ για το καταραμένο δάσος.
forest3
Σύμφωνα με τον Hayano, η πρώτη αυτοκτονία που σημειώθηκε στο Aokigahara είχε σχέση με ένα μυθιστόρημα, η δράση του οποίου εξελισσόταν στο δάσος αυτό. Τα επόμενα χρόνια, οι φήμες που απλώθηκαν γύρω από το μύθο του δάσους έγιναν κύμα αυτοκτονιών, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.
forest4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...