Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι 10 πιο καταπληκτικές θεωρίες για τη δολοφονία του Κένεντι


Ήταν μια μέρα που όλος ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει. Ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, στα 46 του έπεφτε νεκρός στο Ντάλας του Τέξας.

Από την ημέρα εκείνη -22 Νοεμβρίου 1963- της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, το ενδιαφέρον για το τι μπορεί να συνέβη αυξήθηκε και πολλές θεωρίες συνωμοσίας περιβάλλουν τη δολοφονία. Μια απλή βόλτα στο διαδίκτυο να κάνει κάποιος και θα βρει πάρα πολλές.

Δείτε μια λίστα με τις 10 πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες που συνδέονται με κάποια από τα άτομα που βρισκόντουσαν στο μέρος. Πολλές από αυτές έχουν απορριφθεί αλλά ποιος ξέρει; Ίσως και να κρύβουν μια κάποια δόση αλήθειας.

10. Το έκανε ο οδηγός

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, κάποιοι πρότειναν σαν δολοφόνο τον ίδιο τον οδηγό της λιμουζίνας. Οι υπερασπιστές αυτής της θεωρίας ισχυρίζονται πως στην περιβόητη ταινία του πράκτορα Zapruder film (Zapruder film) φαίνεται καθαρά ο William Greer, ο οδηγός της λιμουζίνας, να πυροβολεί τον πρόεδρο. Φυσικά, λένε, η σκηνή θα ήταν πιο ευδιάκριτη αν το φιλμ δεν είχε πέσει στα χέρια της CIA. Οι επικριτές αυτής της θεωρίας λένε πως αυτό που φαίνεται σαν όπλο είναι η σκιά από τα μαλλιά του μυστικού πράκτορα στο κάθισμα του Roy Kellerman.

9. Ο άντρας με την ομπρέλα


Εκτός από τις σφαίρες που δέχτηκε ο Κένεντι, δέχτηκε και ένα δηλητηριασμένο βέλος από μια ομπρέλα! Η λιμουζίνα με τον πρόεδρο πέρασε δίπλα από έναν άντρα που κουβαλούσε μια ομπρέλα που μάλιστα την ανοιγόκλεισε εκείνη τη στιγμή (φωτογραφία πάνω). Παράξενο σίγουρα, μιας και δεν ήταν βροχερή η ημέρα. Εκείνη την ώρα λένε οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας έριξε στον πρόεδρο το θανατηφόρο βέλος. 15 χρόνια μετά τη δολοφονία, εμφανίστηκε κάποιος που είπε πως είναι ο "Umbrella Man", ο οποίος είπε πως απλά διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον τρόπο γιατί ο πατέρας του Κένεντι ήταν πρέσβης των ΗΠΑ τον καιρό που πρωθυπουργός στην Μεγάλη Βρετανία ήταν ο Νέβιλ Τσάμπερλεν, οο οποίος συνήθιζε να κρατάει ομπρέλα.

8. Φίλια πυρά

Κάτι σαν, "Την έκανα!" Ο συγγραφέας Bonar Menninger, βασιζόμενος στα συμπεράσματα του ειδικού σε βαλλιστικές έρευνες Howard Donahue, ο Κένεντι πυροβολήθηκε από τον μυστικό πράκτορα George Hickey κατά λάθος. Παρά το ότι πρόκειται για μια πολύ παράξενη υπόθεση, πολλοί την υποστήριξαν λόγω των διαπιστευτηρίων του Donahue, ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας που προσελήφθη για να αναπαραστήσει την δολοφονία από τον Όσβαλντ και ήταν ο μόνος από τους σκοπευτές που μπορούσε να αποδείξει ότι ο Όσβαλντ έριξε τρεις βολές μόνος του -κάπως ειρωνικό, δεδομένης της μετέπειτα άποψης του Donahue. Στο βιβλίο του Menninger "Mortal Error" –στο οποίο εξηγείται γιατί οι κοντά στον πρόεδρο μύρισαν πυρίτιδα– ο Donahue αξιώνει πως το ατύχημα καλύφθηκε από τον Ρόμπερτ Κένεντι.

7. Το έκανε ο Τζο ντι Μάτζιο


Ο πρώην σύζυγος της Μέριλιν Μονρόε και παλιός άσσος του μπέιζμπολ, δολοφόνησε τον Κένεντι επειδή οι Κένεντι ήταν υπεύθυνοι για την αυτοκτονία της συζύγου του. Μπορεί βέβαια να μην το έκανε ο ίδιος αλλά να προσέλαβε κάποιον, αν και ήταν γνωστό πως αγαπημένο του χόμπι ήταν το κυνήγι πάπιας. Όλοι πιστεύουν πως πίσω από τη δολοφονία του Κένεντι είναι μπλεγμένη η CIA, το FBI, η KGB, η Μαφία αλλά ποτέ δεν πίστεψαν αυτήν τη θεωρία.

6. Η Τζάκι το έκανε


Μόνο η Τζάκι Κένεντι είχε την καλύτερη ευκαιρία. Η θεωρία λέει πως η σύζυγος του, είχε κρύψει το όπλο σε μια ανθοδέσμη για να το χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή. Γιατί όμως να το κάνει μπροστά σε τόσα μάτια; Είτε λόγω ζήλιας για τα δήθεν παραστρατήματα του προέδρου, ή λόγω της επιθυμίας της να παντρευτεί τον Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και επειδή την απειλούσαν συνωμότες. Κάποιοι είπαν πως η Τζάκι ήταν μυστική στρατιώτης των Σιωνιστών ή πράκτορας της CIA. Εννοείτε, πως όπως με την υπόθεση του ντι Μάτζιο έτσι και αυτήν την υπόθεση κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά.

5. Οι Τρεις Αλήτες


Λίγο μετά τη δολοφονία, η αστυνομία συνέλαβε τρεις αλήτες (φωτογραφία πάνω) στον σιδηροδρομικό σταθμό πίσω από την Dealey Plaza, όχι πολύ μακριά από όπου πυροβολήθηκε ο Κένεντι. Πολλοί πιστεύουν πως οι τρεις αλήτες είναι πράκτορες της CIA ή εγκληματίες. Στις φωτογραφίες αμέσως μετά τη σύλληψη τους, οι τρεις άντρες δεν φαίνονται και τόσο "άστεγοι". Όλα αυτά μέχρι που ένας δημοσιογράφος βρήκε τα αρχεία της σύλληψης τους και ανακάλυψε ότι οι κρατούμενοι ήταν όντως τρεις αλήτες -εκ των οποίων δύο εντοπίστηκαν και έδωσαν συνέντευξη ενώ ο άλλος είχε πεθάνει.

4. Ο σκοπευτής του υπονόμου

Ο δολοφόνος του προέδρου κρυβόταν σε έναν υπόνομο, απ' όπου και διέφυγε, χωρίς να τον πάρει κανείς μυρουδιά, και μάλιστα στη δολοφονία εμπλέκονταν και μέλη της κυβέρνησης και του Βατικανό. Κάποιοι λένε πως ο "σκοπευτής του υπονόμου" είχε και βοηθούς, που κρυβόταν πίσω από ένα φράχτη στον πράσινο λόφο. Κάποιοι μάλιστα κατέβηκαν στους υπονόμους και έκαναν τη δική τους έρευνα. Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές λένε πως δεν υπήρχε τρόπος να χτυπηθεί ο Κένεντι από τη θέση αυτή.

3. Το μαύρο σκυλί


Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό φαίνεται κάτι σαν άνθρωπος πίσω από τον θάμνο στα δεξιά στην κορυφή της σκάλας. Η φιγούρα αυτή ονομάζεται "μαύρο σκυλί". Πολύ πιστεύουν πως είναι κάποιος άνθρωπος. Όμως η ταυτότητα του αποτελεί μυστήριο. Πολλοί πιστεύουν πως είναι κάποιος από τους δολοφόνους του Κένεντι. Άλλοι πως είναι μια μαύρη, νεαρή γυναίκα που κάποιοι την είδαν να τρώει εκεί κοντά με παρέα. Δυστυχώς το ζευγάρι δεν βρέθηκε ποτέ.


2. Ο άντρας με το σήμα


Στην ίδια προηγούμενη φωτογραφία κάποιοι μέσα στους θάμνους βλέπουν έναν άντρα με στολή και σήμα ο οποίος μόλις έχει πυροβολήσει -κάτι φαίνεται σαν καπνός ή λάμψη ριπής. Η φωτογραφία που τράβηξε ο φωτογράφος Mary Moorman, επεξεργάστηκε πολλές φορές (πάνω μια έγχρωμη έκδοση της). Κάποιοι λένε πως δεν είναι μόνο ένας άντρας μέσα στους θάμνους αλλά τρεις. Όμως ο ερευνητής της δολοφονίας Dale Meyers, αναφέρει για τον "άντρα με το σήμα" πως πρόκειται για κάποιον άνθρωπο μέσου ύψους, που βρίσκετε 10 μέτρα πίσω από τον θάμνο και σε ύψος 1,37 μέτρα πάνω από το έδαφος, μια θέση εντελώς άβολη για πυροβολισμό.

1. Ύποπτοι μάρτυρες

Πολλοί λένε πως δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος. Το 1987 εμφανίστηκε ο Gordon Arnold ισχυρίστηκε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με τον Arnold, βιντεοσκοπούσε την αυτοκινητοπομπή μπροστά από τον φράχτη όταν άκουσε δυο πυροβολισμούς πάνω και πίσω του. Αμέσως έπεσε στο έδαφος. Επίσης αναφέρει πως δυο αστυνομικοί πήραν το βίντεο του και του είπαν να φύγει. Όλα αυτά τα χρόνια ακόμη ένα πρόσωπο εμφανίστηκε που δήλωσε πως είχε κάποιο βίντεο της στιγμής. Όμως χωρίς την ύπαρξη των αποδεικτικών στοιχείων τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί. Πολλοί και σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκουν θεωρίες συνωμοσίας. Όμως όπως δήλωσε και ο ρεπόρτερ Hugh Aynesworth, ο οποίος μίλησε με ανθρώπους αμέσως μετά τον πυροβολισμό, "έπερνα συνέντευξη ένα νεαρό ζευγάρι και ο άντρας μου έλεγε πως είχε δει το ένα και το άλλο και η σύζυγος είπε, 'Δεν είδες τίποτα! Ήμασταν στο πάρκινγκ όταν έγινε'."

Δείτε και το "Zapruder film". Εσείς τι συμπεράσματα βγάζετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...