Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

9 παράξενα πρόστιμα από την αστυνομία





1. Ένας άνδρας πλήρωσε την κλήση για παράνομη στάθμευση της μητέρας του από το 1954
Πριν λίγες μέρες πληρώθηκε μια κλήση για παράνομη στάθμευση που εκδόθηκε πριν από 57 χρόνια στη νοτιοανατολική Νεμπράσκα. Το πρόστιμο… μια δεκάρα. Ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε πως ένας άντρας μπήκε στο τμήμα με την κλήση και τα χρήματα -πάνω στην κλήση και σε κάδρο. Ο άνδρας είπε πως βρήκε την κλήση ανάμεσα στα πράγματα της μητέρας του και θέλησε να εξοφλήσει το χρέος. Η κλήση είχε εκδοθεί στις 13 Ιουλίου 1954, για ένα όχημα με άδεια στην Οκλαχόμα. Ο άνδρας είπε στον αστυνομικό πως πίστευε ότι η μητέρα του πήγαινε στην περιοχή τότε και ίσως έχασε την κλήτευση.

2. Κλήση για παράνομη στάθμευση 50 λιρών σε παιδικό λεωφορείο
Ένας κομμωτής έκανε προσφυγή εναντίον μιας κλήσης για παράνομη στάθμευση 50 λιρών σε παιδικό λεωφορείο. Ο Giovanni Cortessi είχε παρκάρει το παιδικό αυτοκίνητο στην άκρη ενός δρόμου στο Μπράιτον, για πάνω από ένα μήνα και τότε του έκοψαν κλήση. Ο Cortessi είχε βάλει το αυτοκινητάκι έξω από την επιχείρηση του για διαφημιστικούς λόγους.

3. Οδηγός λεωφορείου μπήκε κάτω από το λεωφορείο για να αποφύγει την κλήση
Ένας οδηγός λεωφορείου στην Κίνα προκάλεσε μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα όταν κρύφτηκε κάτω από το όχημα του για να αποφύγει να του επιδοθεί κλήση από την αστυνομία. Τον είχε σταματήσει η αστυνομία γιατί παραβίασε φωτεινό σηματοδότη (πέρασε με κόκκινο) και άλλαζε λωρίδες κυκλοφορίας απρόσεκτα. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μην του δοθεί η κλήση, κρύφτηκε κάτω από το σταθμευμένο λεωφορείο του. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χάσουν χρόνο ώστε να τον βγάλουν από το λεωφορείο, αλλά το κυκλοφοριακό όλο και μεγάλωνε. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να βγει ο οδηγός, η αστυνομία κάλεσε την πυροσβεστική για να τραβήξει το λεωφορείο, αλλά η απειλή απλά έκανε τον οδηγό να σέρνεται μαζί με το κινούμενο όχημα.
Η αστυνομία τελικά κατάφερε να τον βγάλει με τη χρήση βίας -τον άρπαξαν από τα χέρια του και τον τράβηξαν έξω. Αργότερα συνελήφθη.

4. Μια γυναίκα της κόπηκε κλήση επειδή είχε το αυτοκίνητο της παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο από το 208 μ.Χ.
Η αστυνομία στη Σικελία έκοψε το επιβλητικό πρόστιμο των € 32.000 για παράνομη στάθμευση όταν κατά λάθος έγραψαν πως ήταν σταθμευμένο σε εκείνο το σημείο για 2.000 χρόνια. Οι τόκοι υπολογίστηκαν από το 208 μ.Χ. όταν ένας αστυνομικός αντί να γράψει 2008 στην κλήση έγραψε 208.
Όταν άνοιξε το φάκελο με το πρόστιμο, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου του ήρθε -στην κυριολεξία- ζάλη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία αναγνώρισε αργότερα το λάθος της και το ποσό τελικά έπεσε στα € 102.

5. Ένας θυμωμένος υδραυλικός πλήρωσε το πρόστιμο με 3.500 πένες
Ένας υδραυλικός νευρίασε πολύ με τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση που του έκοψαν που πήγε να πληρώσει την τελευταία με πένες (σαν τα σεντ). Ο 42χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα των τροχονόμων όταν τον κάλεσαν κάποιος για μια έκτακτη ανάγκη στα υδραυλικά του σπιτιού του, πήγε με 3.500 πένες στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα μαύρο κουτί και τις έριξε πάνω σε ένα γραφείο. Του είχαν κόψει κλήση 35 λιρών.
Η υπεύθυνη του Συμβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει πόση ώρα έκανε το προσωπικό να μετρήσει τις πένες.

6. Μια γυναίκα είχε 69 κλήσεις για παραβίαση κόκκινου φαναριού από κάμερες
Η Amber Gray από το Albuquerque του New Mexico θα μπορούσε να ονομαστεί η βασίλισσα των κλήσεων για παραβίαση κόκκινου φαναριού από κάμερες.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει μαζέψει 69 κλήσεις λόγω παραβίασης, με υπερβολική μάλιστα ταχύτητα, φωτεινών σηματοδοτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, την έχουν σταματήσει άλλες 23 φορές για διάφορα παραπτώματα σε αυτό το χρονικό διάστημα και συνεχίζει να οδηγεί παρά την ανάκληση του διπλώματος της. Η «βασίλισσα των κλήσεων» οφείλει πάνω από $ 10.000 σε πρόστιμα.

7. Ένας πεζός έπρεπε να πληρώσει κλήση 80 λιρών επειδή τον πάτησε αυτοκίνητο της αστυνομίας
Η απλή λογική λέει πως αν κάποιον πεζό τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο που είχε ανέβει σε πεζοδρόμιο, είναι προφανές ποιος θα έχει πρόβλημα. Όμως, δεν συνέβη το αυτονόητο με τον Daniel Horne που έσπασε το πόδι του όταν τον πάτησε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Αργότερα έλαβε και μια κλήση 80 λιρών, για χτύπημα στο αυτοκίνητο.
Στην κλήση αναφερόταν, «Έτρεξε κοντά στο μπροστινό φτερό του όχηματος της αστυνομίας προκαλώντας ένα βαθούλωμα».

8. Μια 97χρονη φυλακίστηκε για κλήση πάρκινγκ
Μια 97χρονη μεταφέρθηκε στη φυλακή, επειδή δεν πλήρωσε μια κλήση για παράνομη στάθμευση. Οι αστυνομικοί είπαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή όταν την σταμάτησαν για μια κλήση που δεν είχε πληρωθεί και ανακάλυψαν πως υπήρχε ένταλμα για τη σύλληψή της.
Η γυναίκα ήταν για περίπου δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα πριν την αφήσει ελεύθερη ο δικηγόρος της.

9. Κλήση από τα συμβούλια του Λονδίνου στα ίδια τα αυτοκίνητα τους
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηλίθιο απ’ αυτό! Τα συμβούλια 6 περιφερειών του Λονδίνου έκοψαν κλήσεις στάθμευσης στα αυτοκίνητα τους και μετά αρνήθηκαν να τα πληρώσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν και στο Εφετείο μετά από 14 δίκες! Το Συμβούλιο του Islington στο Βόρειο Λονδίνο έκοψε κλήση, μετά πήγαν σε εκδίκαση έφεσης, όπου ζήτησε την καταδίκη του. Η διαδικασία για τα δικαστικά έξοδα, απαιτεί άλλες τέσσερεις δίκες. Ο άναυδος δικαστής Gerald Styles είπε ότι δεν μπορούσε να αποφανθεί επί των εξόδων, διότι το Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να «ενεργήσει εξ ολοκλήρου χωρίς εύλογη αιτία από μόνη του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...