Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

10 απίστευτοι Λαβύρινθοι


Λαβύρινθοι μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο, και θεωρούνται σημαντικά πολιτιστικά έργα, προσφέροντας φως στην ανθρώπινη ψυχή.

Ο Λαβύρινθος στην Ελληνική Μυθολογία, ήταν μια σύνθετη οικοδομική κατασκευή, στην Κνωσσό. Φτιάχτηκε από τον μηχανικό Δαίδαλο για λογαριασμό του μυθικού βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο λόγος που κατασκευάστηκε ήταν για να απομονώσει τον Μινώταυρο, πλάσμα μισός άνθρωπος και μισός ταύρος. Ο ίδιος ο Δαίδαλος, κατασκεύασε τόσο περίτεχνα και πολύπλοκα τον λαβύρινθο, που ακόμη και αυτός κατάφερε με δυσκολία να βρει την έξοδό του, όταν ολοκλήρωσε το έργο.

Ο όρος Λαβύρινθος χρησιμοποιείται πολλές φορές για να δηλώσει οικοδόμημα με πολύπλοκους διαδρόμους που κάνουν δύσκολη ή αδύνατη την έξοδο από αυτό καθώς και κάθε παρόμοια διάταξη δρόμων, στοών.

Βρήκαμε τους 10 πιο περίπλοκους, όμορφους και δημιουργικούς λαβύρινθους στον κόσμο..
Δείτε τους...


Dole Plantation
Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος βρίσκεται στο Oahu της Χαβάης. Περιέχει 11.400 τροπικά φυτά και καλύπτει 3.11 μίλια

Reignac-sur-Indre ΓαλλίαCherry Crest Adventure Farm
Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος καλαμποκιού στον κόσμο είναι 5-στρεμμάτων, με πάνω από 2,5 μίλια μονοπατιών, γραφικές γέφυρες και άλλα πολλά και βρίσκεται στις Ηνωμένες ΠολιτείεςSnakes ‘n Ladders
Βρίσκεται κοντά στο Rochester, στην Αγγλία με σχήμα φιδιού καταλαμβάνει 6 στρέμματα και είναι απο τα πιο περίπλοκα.Davis Mega Maze
Ένας τρισδιάστατος λαβύρινθος απο καλαμπόκι, με γέφυρες και ειδικά μονοπάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το πρωτότυπο είναι ότι κάθε χρόνο είναι και διαφορετικός.
Βρίσκεται στο New England των Ηνωμένων Πολιτειών
Ashcombe
Ο Ashcombe Maze & Lavender Gardens είναι απο τους παλαιότερους λαβύρινθους της Αυστραλίας.
Περισσότερα απο 1.000 κυπαρίσια, λουλούδια και λεβάντες καλύπτουν μια έκταση 25 στρεμμάτων.

The Imprint
"Το Αποτύπωμα" είναι ένα μεγάλος λαβύρινθος σε σχήμα πατούσας στο Gloucestershire. Χτισμένο το 1975, βασίζεται στο σχεδιασμό του Μινώταυρου και απεικονίζει το αποτύπωμα ενός Κολοσσού.
Hampton Court Maze
Θεωρείτε ο εκπρόσωπος των Λαβύρινθων. Διασταυρώσεις οδηγούν σε αδιέξοδα και η κύρια διαδρομή είναι σαν παζλ.
Σε αντίθεση με τους άλλους λαβύρινθους που είναι καθαρά για αισθητική και πνευματική απόλαυση, αυτός προορίζεται για την πρόκληση του μυαλού.
Βρίσκεται στο Chevening στο Κεντ, και χτίστηκε το 1820.

Victoria Park Water Maze
Αυτό είναι ένας λαβύρινθος που χτίστηκε το 1984 για να  αναγνωρίσει την ανάγκη για καθαρό πόσιμο νερό.
Σχεδιάστηκε για να τρέχει καθαρό νερό απο το κέντρο, αλλά τελικά θεωρήθηκε πολύ ακριβό. Βρίσκεται στο Νότιο Μπρίστολ.
Villa Pisani
Ο Gerolamo Frigimelica σχεδίασε το λαβύρινθο της Villa Pisani το 1720, και σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη.

Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...