Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η κατάρα της «Μαύρης Ελπίδας»


Το σπίτι των ονείρων του νόμιζε ότι είχε βρει ένα ζευγάρι από το Χιούστον του Τέξας, όμως βρέθηκε αντιμέτωπο με τα φαντάσματα νεκρών σκλάβων.


Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο Σαμ και η Τζούντιθ Χάνι μετακόμισαν στο Νιούπορτ, λίγο έξω από το Χιούστον του Τέξας.

«Όταν αγοράσαμε το σπίτι σκοπεύαμε να περάσουμε μεγάλο μέρος της ζωής μας εκεί», είχε δηλώσει ο Σαμ.

Όλα ξεκίνησαν, όταν εμφανίστηκε στο κατώφλι τους ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος άνδρας, που μετέφερε ένα δυσοίωνο μήνυμα.

«Αυτός ο ηλικιωμένος άνδρας μου είπε ότι πρόσεξε πως ετοιμαζόμασταν να φτιάξουμε πισίνα στο πίσω μέρος της αυλής και ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε κάτι. Τον ακλούθησα και μου έδειξε ένα σημείο στην αυλή, όπου κατά τα λεγόμενά του κρύβονταν τάφοι», θυμάται ο Σαμ.

Έτσι ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκοτεινού μυστικού που έκρυβε το σπίτι.

Ο Σαμ αποφάσισε να ελέγξει τους ισχυρισμούς του ηλικιωμένου και άρχισε να σκάβει την αυλή. Γρήγορα, χτύπησε πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια. Άρχισε να σκάβει με το χέρι και βρήκε μια ξύλινη κάσα. Την άνοιξε και είδε έναν ανθρώπινο σκελετό.

Με τη βοήθεια του τοπικού σερίφη διεξήχθη κανονική εκταφή. Βρέθηκαν τα λείψανα 25 ατόμων.

Η οικογένεια αποφάσισε πως πρέπει να αποκαταστήσει τη μνήμη των νεκρών. Μετά από έρευνα στα αρχεία της πόλης, ο Σαμ βρήκε ότι στο συγκεκριμένο μέρος υπήρχε ένα παλιό νεκροταφείο για Αφροαμερικανούς, με το όνομα «Μαύρη Ελπίδα».

Οι άνθρωποι που είχαν ταφεί εκεί ήταν πρώην σκλάβοι, που υπηρετούσαν τους πλούσιους Αμερικανούς της περιοχής. Η τελευταία ταφή είχε γίνει το 1939, ενώ συνολικά 60 άνθρωποι ήταν θαμμένοι εκεί.

Η οικογένεια Χάνι δεν ήταν η μόνη που είχε βιώσει περίεργα φαινόμενα. Δεκάδες άλλοι γείτονες είχαν αναφέρει περίεργες λάμψεις, συσκευές και βρύσες να ανοίγουν και να κλείνουν μόνες τους. Επίσης είχαν ακούσει απόκοσμους ήχους και είχαν γίνει μάρτυρες στην εμφάνιση φαντασμάτων.

Ο Σαμ και η Τζούντιθ έψαξαν αργότερα για τον μαύρο ηλικιωμένο, που τους είχε μεταφέρει την προειδοποίηση. Δεν βρήκαν κανένα ίχνος του, ούτε κανείς γνώριζε για την ύπαρξή του. Κατέληξαν ότι ήταν και αυτός ένα πνεύμα, κάποιου από τους σκλάβους που ήταν θαμμένοι στην πίσω αυλή τους. Σύντομα πούλησαν το σπίτι και έφυγαν από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...