Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το γραφένιο κάνει το ίντερνετ 100 φορές πιο γρήγορο


Είναι το πιο λεπτό υλικό στον κόσμο, απορροφά μόλις το 3% του φωτός που πέφτει πάνω του και υπόσχεται να φέρει ταχύτητες στο ίντερνετ που κανείς δεν έχει τολμήσει να φανταστεί.Έρευνα των βρετανικών Πανεπιστημίων του Μάντσεστερ και του Κέμπριτζ που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature Communications" και στην οποία συμμετείχαν...οι νομπελίστες καθηγητές Γκάιμ και Νοβοσέλοφ φέρνει την απόλυτη επανάσταση το λεγόμενο "γρήγορο ίντερνετ".

Το γραφένιο είχε αρχικά απογοητεύσει τους ερευνητές, αφού απορροφά μόνο του 3% της συνολικής ποσότητας του φωτός που πέφτει πάνω του, με συνέπεια η αποδοτικότητά του να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Η πατέντα των ερευνητών που αναμένεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα στο χώρο των ταχυτήτων του ίντερνετ ήταν σχετικά απλή (αν είσαι νομπελίστας). Ο Γκάιμ και η "παρέα" του τοποθέτησαν δύο μεταλλικά σύρματα πάνω στο γραφένιο και ρίχνοντας φως πάνω στην καινούργια δομή, ανακάλυψαν ότι δημιουργείται επαρκής ηλεκτρική ενέργεια.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η ανίχνευση του φωτός από το γραφένιο αυξάνεται μέχρι και 20 φορές. Με μερικές έξτρα βελτιώσεις, οι συσκευές γραφένιου θα μπορούν να κάνουν τις συνδέσεις του ίντερνετ έως και εκατοντάδες φορές γρηγορότερες, χάρη στην πολύ υψηλή κινητικότητα και στην ταχύτητα των ηλεκτρονίων του χημικού στοιχείου.

Η μέρα που ο υπολογιστής σου θα φορτώνει τα αγαπημένα σου sites ακριβώς τη στιγμή που τα σκέφτεσαι, δεν φαίνεται και πάρα πολύ μακριά πια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...