Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Λουλούδι εκσπερματώνει ακριβώς όπως οι άνθρωποι

Απίστευτη ομοιότητα στη διαδικασία αναπαραγωγής φαίνεται πως έχουν οι άνθρωποι με τις... καμέλιες, αφού όπως επισημαίνει πρόσφατη μελέτη, το πανέμορφο λουλούδι έχει οπτικά όμοιο σπέρμα και εκσπερματώνει ακριβώς όπως ο άνθρωπος.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ του Καναδά με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Ανζα Γκέιτμαν, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής τους, οι γυρεόκοκκοι, τα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα της καμέλιας, αναπτύσσονται κατά μήκος, καθώς διεισδύουν στους ιστούς με τελικό προορισμό τα γυναικεία γενετικά όργανα.
Όταν ο σωλήνας τους βρίσκει μεγάλη αντίσταση λόγω στενότητας χώρου, εκρήγνυται και απελευθερώνει με ταχύτητα το σπέρμα του φυτού.
Ωστόσο οι ομοιότητες δε σταματούν εκεί, αφού όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες με το μικροσκόπιο, οι κόκκοι γύρης που εκχύονται, έχουν ίδιο σχήμα με τα ανθρώπινα σπερματοζωάρια και η ταχύτητα με την οποία εκτοξεύονται είναι η ίδια με αυτήν που εκσπερματώνει ένας άνδρας. «Πρόκειται για έναν υδροσκελετό υπό πίεση», εξηγεί ο Γκέιτμαν.

(Πηγή: tanea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...