Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μάθετε για την καινούργια ουσία που θερίζει κόσμο!


Για τα ναρκωτικά που κάνουν θραύση στην Αθήνα και ιδίως για το shisha, ένα φτηνό ναρκωτικό που «κανείς δεν ξέρει αν ήρθε αυτό πρώτα και μετά η κρίση ή το ανάποδο», γράφει σε άρθρο στην εφημερίδα Guardian η ανταποκρίτρια της Έλενα Σμίθ...

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ναρκωτικό που πουλιέται για 2 ευρώ ως «κοκαΐνη των φτωχών» καταδιώκει την Ελλάδα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης και φιλοξενεί την άποψης μιας πρώην εξαρτημένης από την ηρωίνη, της Μαρίας που λέει: «Είναι το χειρότερο. Καίει τα σωθικά, σε κάνει επιθετικό και σε οδηγεί στην τρέλα. Αλλά είναι φτηνό και είναι εύκολο να το πάρει κάποιος.
«Είναι το ναρκωτικό που προτιμούν χιλιάδες άστεγοι Έλληνες και απελπισμένοι, μια παραλλαγή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που οδηγεί τους χρήστες στην τυφλή βία, και που φτιάχνεται από ουσίες όπως οξέα μπαταρίας, λάδια μηχανής, ακόμη και σαμπουάν. Ακόμη χειρότερα, δεν είναι μόνο εύκολα διαθέσιμο, αλλά και εύκολο να το φτιάξει κάποιος σε μια κοινωνία που παρά τις επίσημες αισιόδοξες προγνώσεις για δημοσιονομική πρόοδο, βλέπει ελάχιστο φως στο τέλος του τούνελ», σημειώνει ακόμη η δημοσιογράφος. «Είναι ένας δολοφόνος. Μπορείς να σκοτώσει χωρίς να καταλάβεις ότι το έχεις κάνει. Και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το θάνατο».
Πολλοί χρήστες έχουν πεθάνει», λέει ένας άλλος τοξικομανής, μιλώντας σε εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού Vice. Για τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο, τον επικεφαλής του ΚΕΘΕΑ, το shisha συμβολίζει τη λεηλασία μιας κρίσης που έχει έφερε επίπεδα-ρεκόρ ανέχειας και ανεργίας. «Είναι το ναρκωτικό της λιτότητας» - η καλύτερη απάντηση όμως των εμπόρων που έχουν γίνει όλο και πιο έμπειροι στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών σχεδιάζοντας τα για εκείνους που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά πιο ακριβά από τέτοια ναρκωτικά - όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη».
«Η απόγνωση είναι τέτοια που πολλές γυναίκες συμφωνούν να προβούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν περισσότερα χρήματα», λέει η Ελένη Μαρίνη ψυχολόγος του ΚΕΘΕΑ. Για να συμπληρώσει ότι «το Shisha έχει συνδεθεί με μια πολύ έντονη σεξουαλική ορμή, αλλά προσβάλλει την ικανότητά να σκεφτείς λογικά και έτσι βλέπουμε πολλές περισσότερες εγκυμοσύνες στις τοξικομανείς που εκπορνεύονται». «Πέρυσι», αναφέρει μάλιστα η ίδια «... δύο τοξικομανείς γέννησαν στους δρόμους της Αθήνας».
«Το γόνιμο έδαφος για το Shisha, αυξάνει τους φόβους ότι η λιτότητα όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά σκοτώνει κιόλας», καταλήγει ο Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...