Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Δημιούργησαν το burger-δολοφόνο - 40 φορές πιο καυτό από το Tabasco


Ενα εστιατόριο στο Μπρίστολ έγινε παγκοσμίως διάσημο για το πλέον απειλητικό πιάτο στην κατηγορία των burger με καυτερή σος.
Δημιούργησαν 
το burger-δολοφόνο - 40 φορές πιο καυτό από το Tabasco

Οπως γράφει η βρετανική Σαν, οι ιδιοκτήτες του Atomic Burger στο Μπρίστολ σερβίρουν στο κοινό ένα πιάτο που ελάχιστοι μπορούν να δοκιμάσουν και αναζητούνται οι «τρελοί» που αντέχουν να το φάνε ολόκληρο.

Φτιαγμένο με έναν τύπο καυτερής κέτσαπ που περιέχει πιπεριές Naga Bhut Jolokia και Scotch Bonnet, που είναι 40 φορές πιο καυτερές από αυτές που περιέχονται στο γνωστό μας Tabasco, το Fallout Burger δεν προορίζεται για ερασιτέχνες, ούτε καν για... ανήλικους! Μάλιστα, ο πελάτης που θα το παραγγείλει υπογράφει δήλωση ότι είναι πάνω από 18.

Το πιάτο σερβίρεται με καυτερές πατάτες με τσίλι, μαχαιροπήρουνα και... προστατευτικά γάντια, προκειμένου εάν χρησιμοποιήσει τα χέρια του ο πελάτης το κάψιμο να μην περάσει στα χέρια και τελικά σε ευαίσθητα σημεία, όπως το πρόσωπο και τα μάτια.

Το κάψιμο που προκαλούν οι πιπεριές του Fallout είναι τόσο έντονο, ώστε να βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή της κλίμακας Scoville με πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες. Η συγκεκριμένη κλίμακα, που μετράει το κάψιμο στην γεύση, τοποθετεί το Tabasco στις 30.000 ως 50.000 μονάδες.

Η πρόκληση ωστόσο πάει ακόμη παραπέρα: Το εστιατόριο προκαλεί οποιονδήποτε να τελειώσει το Fallout μέσα σε μία ώρα, προκειμένου να κερδίσει συλλεκτική μπλούζα και κυρίως, να δει το όνομά του γραμμένο στον Τοίχο της Φωτιάς ή Wall of Flame. Και δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως φαίνεται.

Αυτό που κάνει την πρόκληση διαφορετική, δεν είναι μόνο το πόσο καυτερό είναι, αλλά και το τεράστιο μέγεθός του. Είμαι ο ίδιος φανατικός του τσίλι, απολαμβάνω το ακραίο κάψιμο, αλλά ακόμη κι εγώ απλώς κατάφερα να το τελειώσω μία φορά. Μερικοί μετά την πρώτη μπουκιά αρνούνται να συνεχίσουν», λέει ο ένας εκ των δημιουργών.

Ενας ατρόμητος πελάτης που τόλμησε να αποδεχθεί την πρόκληση, ο 23χρονος Τζες Φάρμερ, είπε ότι «ήταν σίγουρα το πιο καυτερό πράγμα που έφαγα ποτέ και σίγουρα δεν αφορά αυτούς που δειλιάζουν εύκολα. Το κάψιμο είναι μόνιμο και εντείνεται με κάθε μπουκιά, κάθε δάγκωμα είναι σαν μία κόλαση στο στόμα σου. Παρόλα αυτά είναι νόστιμο, το κάψιμο δεν χαλάει τη γεύση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...