Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Οι πιο διάσημοι κατά συρροή δολοφόνοι


Θα προσπαθήσετε πολύ για να τους εντοπίσετε μέσα στο πλήθος. Φαίνονται ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι γλυκομίλητοι και ευγενικοί. Μέσα τους όμως κρύβουν ένα θανάσιμο μυστικό. Οι ζωές τους έγιναν κινηματογραφικές ταινίες, με εκατομμύρια εισπράξεις στις αίθουσες όλου του κόσμου.
Δείτε στην συνέχεια τους πιο διάσημους κατά συρροή δολοφόνους που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Γιος του Σαμ
Son of Sam
Ο David Berkowitz, γνωστός και ως «Γιος του Σαμ», σκότωσε έξι και τραυμάτισε επτά ανθρώπους στην πόλη της Νέας Υόρκης από τον Ιούλιο του 1976 έως τον Αύγουστο του 1977. Συνήθως για τις επιθέσεις του χρησιμοποιούσε ένα  0,44 διαμετρήματος περίστροφο Bulldog.
Όταν τον συνέλαβαν ισχυρίστηκε ότι τον ανάγκαζε να σκοτώσει το σκυλί του γείτονά του, ο Sam. Σήμερα βρίσκεται σε φυλακή της Νέας Υόρκης και θα βρίσκεται εκεί για τα επόμενα 365 χρόνια.


The Night Stalker
The Night Stalker
Ο Richard Ramirez, γνωστός και ως Night Stalker, καταδικάστηκε τελικά για 13 κατηγορίες για φόνο, 5 κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 11 σεξουαλικές επιθέσεις, και 14 διαρρήξεις. Για να τον εντοπίσουν, οι ντετέκτιβ της αστυνομίας σύγκριναν το DNA που βρήκαν με το DNA όλων όσων είχαν καταδικαστεί για βίαιες επιθέσεις στην Καλιφόρνια…
Ο Ramirez ήταν θαυμαστής του περίφημου συγκροτήματος AC/DC. Κατά την σύλληψη του ισχυρίστηκε, πως επηρεάστηκε για τις πράξεις του, από το τραγούδι Night Prowler των AC/DC. Ένα τραγούδι που αναφέρεται σε επισκέψεις αργά το βράδυ στην φιλενάδα σου, όταν οι υπόλοιποι κοιμούνται. Μάλιστα σε μια από τις  δολοφονίες, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα καπέλο που είχε πάνω του ραμμένο το λογότυπο του συγκροτήματος. Ο Night Stalker έχει καταδικαστεί σε θάνατο.


O κανίβαλλος του Μιλγουώκι
Jeffrey Dahmer
Ο Jeffrey Dahmer,γνωστός και ως κανίβαλλος του Μιλγουώκι εργάζονταν σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Μάλιστα από τους συναδέλφους του θεωρούνταν ήπιος και γαλήνιος άνθρωπος. Στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν. Σε διάστημα 13 ετών από το 1978 μέχρι και το 1991 όταν και συνελήφθη, σκότωσε 17 άνδρες και αγόρια.
Οι δολοφονίες του ήταν φρικιαστικές.. νεκροφιλία, κανιβαλισμός, και βασανισμός μέχρι θανάτου. Πέθανε στην φυλακή, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από κάποιον άλλο τρόφιμο, το 1994.


Ted Bundy
Ted Bundy
Ο ιδανικός γαμπρός για κάθε πεθερά. Τουλάχιστον μέχρι να αποκαλυφθεί ποιος πραγματικά ήταν. Η διπλή ζωή του ξεκινούσε την ώρα που έδυε ο ήλιος. Πάρκαρε το αυτοκίνητο του, έδενε με ένα επίδεσμο το χέρι του και ζητούσε βοήθεια από μαθήτριες να του κουβαλήσουν τα βιβλία στο αυτοκίνητο. Η δράση του κράτησε 4 χρόνια. Από το 1974 έως και το 1978 που συνελήφθη. Στη δίκη υπερασπίστηκε τον εαυτό του χωρίς δικηγόρο, παίρνοντας δύναμη από τα γράμματα των γυναικών που έφταναν κατά χιλιάδες στη φυλακή.
Μάλιστα παντρεύτηκε μία συγκρατούμενή του με την οποία απέκτησε και παιδί.Αν και ομολόγησε 28 φόνους, οι αρχές υπολόγισαν ότι μπορεί να ξεπερνούσαν τους 100. Στις 25 Ιανουαρίου του 1989 εκτελέστηκε από τις αρχές με ηλεκτρική καρέκλα.


Aileen Wuornos
Aileen Wuornos
Από το 1989 έως το 1990, η πόρνη Aileen Wuornos δολοφόνησε επτά άνδρες στη Φλόριντα,υποστηρίζοντας αργότερα ότι την είχαν βιάσει. Μετά από παγίδα που της έστησε η λεσβία πρώην ερωμένη της, μαζί με την αστυνομία, συνελήφθη και  έδωσε μια συγκλονιστική, λεπτομερή ομολογία. Η δίκη της Aileen στιγματίστηκε από πολλά ξεσπάσματα της ίδιας, αρκετές αντιφάσεις στους ισχυρισμούς της καθώς και από την απόλυτη προδοσία που ένιωσε βλέποντας την Tyria, την φίλη της, να καταθέτει ενώπιον όλων εναντίον της. Στις 27 Ιανουαρίου ακούστηκε η ετυμηγορία της δίκης.
Οι ένορκοι βρήκαν την Aileen ένοχη για φόνο πρώτου βαθμού του Richard Mallory αρχικά, και καθώς έβγαιναν από την αίθουσα εκείνη σε μια από τις οργισμένες εκρήξεις της φώναξε: «Είμαι αθώα! Με βίασαν! Ελπίζω να σας βιάσουν και εσάς! Αποβράσματα της Αμερικής!» Ομόφωνα καταδικάστηκε σε εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1993 είχε καταδικαστεί 6 φορές σε θανατική ποινή.


Charles Manson
Charles Manson
Γεννήθηκε το 1934 στο  Κεντάκι και σύντομα άρχισε να μπαινοβγαίνει σε αναμορφωτήρια ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1960   έγινε οπαδός της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Το 1960 καταδικάστηκε για μαστροπεία, απάτη και κλοπή αυτοκινήτων. Αφέθηκε ελεύθερος το 1967 και μετακόμισε στο Σάν Φρανσισκο όπου ίδρυσε την οργάνωση «οικογένεια». Τα 40 περίπου μέλη της εγκαταστάθηκαν σε ένα ράντσο της Σέμι Βάλεϊ και άρχισαν να εξοπλίζονται για τον «Ορυμαγδό», τον πυρηνικό και φυλετικό πόλεμο που είχε προβλέψει ο αρχηγός τους. Ο Μάνσον εμφανιζόταν ώς ο Μεσσίας που μια μέρα θα έπαιρνε τους πιστούς του, θα έμπαιναν μέσα από μια σπηλιά στα έγκατα της γης και θα ζούσαν σε μια μυστική πόλη. Τον Ιούλιο του 1969 η «Οικογένεια» δολοφόνησε ένα μουσικό παραγωγό. Λίγο αργότερα εισέβαλε σο σπίτι του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και δολοφόνησε τη σύζυγό του, ηθοποιό Σάρον Τέιτ,και τέσσερα ακόμη άτομα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι φόνοι.
Στη λίστα θανάτου της «Οικογένειας» υπήρχαν πολλές διασημότητες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Στίβ Μακ Κουίν και ο Φράνκ Σινάτρα. Τον Δεκέμβριο του 1969 ο Μάνσον συνελήφθη μαζί με δέκα οπαδούς του. Καταδικάστηκε σε ισόβια.Ο 77χρονος Μάνσον βρίσκεται σήμερα στις Φυλακές Κόρκοραν της Καλιφόρνιας.


Ted Kaczynski
Ted Kaczynski
Ο Τεντ Καζίνσκι απόφοιτος του Χάρβαρντ και πρώην καθηγητής μαθηματικών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, από το 1978 έως το 1996 έστειλε 16 γράμματα-βόμβες. Από τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και ακρωτηριάστηκαν άλλοι είκοσι.
Συνελήφθη όταν τελικά τον «κάρφωσε» στις Αρχές ο αδελφός του «τσεπώνοντας» και την επικήρυξη του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Στη δίκη που ακολούθησε ο ερημίτης της Μοντάνα ανακηρύχθηκε σχιζοφρενής, αλλά καταδικάστηκε σε τετράκις ισόβια κάθειρξη. Σήμερα εκτίει την ποινή του στην φυλακή Supermax του Κολοράντο.



Henry Lee Lucas και Ottis Toole

Henry Lee Lucas και Otis Toole
Το θανατηφόρο δίδυμο έδρασε στην περίοδο 1976 – 1985 έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 200 επιβεβαιωμένα θύματα σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ.
Ο Lucas είχε δείξει από παιδί τα προσόντα του, καθώς είχε οδηγηθεί νωρίς στη φυλακή για δολοφονία και βιασμό της μητέρας του. Όταν βγήκε, γνώρισε τον Otis Toole, ένα τραβεστί που έπασχε από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια, και μαζί βασάνισαν, σκότωσαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες θύματα. Το “αταίριαστο ζευγάρι” διακρίθηκε για φόνους ανθρώπων που έκαναν ωτοστόπ. Συχνά απλά τους χτυπούσαν με το αυτοκίνητο, όταν δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να τους σκοτώσουν με βασανιστήρια. Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο πρώτος άρχισε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την επτάχρονη ανιψιά του δεύτερου. Όταν συνελήφθησαν, ομολόγησαν ότι διέπραξαν περισσότερους από 500 φόνους, αλλά θεωρήθηκε ότι υπερέβαλαν για να περάσουν στο πάνθεον των serial killers.
Οταν συνελήφθησαν παραδέχθηκαν περισσότερους από 500 φόνους. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι οι δύο συλληφθέντες φρόντισαν να υπερβάλουν σε σχέση με τις επιδόσεις τους, αφού οι πραγματικοί φόνοι που έκαναν ήταν πολύ λιγότεροι. Ο Lucas εκτελέστηκε στο Τέξας ενώ ο Ottis πέτυχε μετατροπή της θανατικής ποινής του έξι φορές σε ισόβια κάθειρξη λόγω διάγνωσης βαριάς σχιζοφρένειας. Τελικά πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1996 στη φυλακή.



John Allen Muhammad
John Allen Muhammad
Ο John Allen Muhammad, βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου του 1991, ήταν ο ελεύθερος σκοπευτής που είχε προκαλέσει τον τρόμο στην Washington επι τρεις εβδομάδες το 2002 σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δύο.
Τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση.Το 2009 η ποινή του εκτελέστηκε στις φυλακές της Βιρτζίνια. Ο 17χρονος, όταν έγιναν οι φόνοι, συνεργός του  Malvo καταδικάστηκε με ποινή ισόβιας κάθειρξης.



Harold Frederick
Harold Frederick
O Harold Frederick “Fred” Shipman, βρετανός γιατρός αντί να εργάζεται για να σώζει ζωές τις έπαιρνε. Σκότωσε τουλάχιστον 218  ασθενείς του – κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες – και ενδεχομένως μέχρι και 508 με μοιραίες ενέσεις ναρκωτικών από το 1975 έως το 1998.
Καταδικάστηκε το 2000 σε ισόβια, χωρίς δυνατότητα αναστολής.  Κρεμάστηκε στο κελί του το 2004.



Ο δολοφόνος BTK
BTK killer
Η ονομασία BTK βγαίνει από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «δένω», «βασανίζω» και «σκοτώνω» – τη μέθοδο δηλαδή που ακολούθησε ο Ντένις Λιν Ρέινερ στα 10 θύματά του στο Σέτζγουικ του Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1974 μέχρι το 1991.
O φιλήσυχος οικογενειάρχης Ντένις Ράντερ έδρασε επί 17 ολόκληρα χρόνια! Αποκαλώντας τον εαυτό του βασανιστή δολοφόνο, ο σαδιστής εγκληματίας ενημέρωνε συνεχώς την αστυνομία για τα εγκλήματά του, στέλνοντας στοιχεία και γράμματα.
Όταν αυτά τα βάναυσα σεξουαλικά εγκλήματα σταμάτησαν ξαφνικά, η υπόθεση παραμελήθηκε ενώ ο παρανοϊκός δολοφόνος ήταν ακόμα ελεύθερος. Συνελήφθη τελικά το 2004, όταν έστειλε στην αστυνομία  δισκέτα από την εκκλησία όπου υπηρετούσε ως πρόεδρος του συμβουλίου. Καταδικάστηκε σε ισόβια στις 18 Αυγούστου του 2005.



Yorkshire Ripper
Yorkshire Ripper
Ο Peter Sutcliffe, γνωστός ως «The Yorkshire Ripper» σκότωσε συνολικά 13 γυναίκες στην περιοχή του Yorkshire), στην πλειοψηφία τους ιερόδουλες. Συνελήφθη λίγο πριν διαπράξει τη 14η δολοφονία, όταν η αστυνομία τον έπιασε στα πράσα το 1981 με μια ιερόδουλη-υποψήφιο θύμα.
Χρησιμοποιούσε σφυρί για να ακινητοποιήσει τα θύματα του πριν τα αποτελειώσει με μαχαίρι. Κατά την σύλληψη του από τις αρχές ισχυρίστηκε ότι ο Θεός του είπε να σκοτώσει πόρνες.



Zodiac
Zodiac
Κατά συρροήν δολοφόνος που έδρασε από τα τέλη του ’60 και κυρίως τη δεκαετία του ’70 στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Ο «Zodiac» κυνηγούσε κυρίως ζευγάρια, τα οποία δολοφονούσε έπειτα από μια μαρτυρική διαδικασία τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής.
Το πρώτο θύμα του ήταν μια 18χρονη φοιτήτρια, η Cheri Jo Bates.  Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα αντρικό ρολόι, το αποτύπωμα μιας μπότας και ιστοί, ενώ από την ανάλυση των δεδομένων του εγκλήματος, φάνηκε ότι η φοιτήτρια προφανώς γνώριζε το δράστη, οπότε η αστυνομία υπέθεσε ότι μάλλον είχε να κάνει με έγκλημα πάθους.
Το επόμενο διάστημα στάλθηκαν μια σειρά από επιστολές σε τρεις διαφορετικές εφημερίδες, αναφέροντας λεπτομέρειες που μόνον ο δολοφόνος θα μπορούσε να γνωρίζει και συνοδεύονται με κάτι γραμμένο σε κώδικα. .
Zodiac
Τα μηνύματα δημοσιεύονται και ένας δάσκαλος καταφέρνει να σπάσει τον κώδικα. Το μήνυμα ήταν το εξής:
«Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί έχει πολύ πλάκα. Έχει πιο πολύ πλάκα από το κυνήγι, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ’ όλα. Το να σκοτώνω κάτι είναι η πιο δυνατή εμπειρία, είναι ακόμη καλύτερη από το να ξεδίνεις με ένα κορίτσι. Το καλύτερο όλων είναι πως, όταν πεθάνω, θα ξαναγεννηθώ στον Παράδεισο και όλοι όσους έχω σκοτώσει θα γίνουν σκλάβοι μου. Δεν θα σας πω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να με κάνετε να σταματήσω να συλλέγω σκλάβους για τη μετέπειτα ζωή»
Ο Zodiac φέρεται να είναι υπεύθυνος για τουλάχιστον πέντε φόνους ενώ χρεώνεται ανεπίσημα και άλλες 36 δολοφονίες, καθώς είχαν γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνονται σαν ατυχήματα.
Οι έρευνες για την σύλληψη του απέτυχαν ενώ για ορισμένους υπόπτους τα στοιχεία δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι κάποιος από αυτούς ήταν ο Zodiac.

Τις περισσότερες πιθανότητες είχε συγκεντρώσει ο Άρθουρ Λέι Άλεν ο οποίος πέθανε το 1992.
Το 2009 η υπόθεση ξανάνοιξε για τις αρχές. Μία γυναίκα 47 ετών υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές ότι ο πατέρας της ήταν αυτός που είχε σκορπίσει τον τρόμο στο Σαν Φρανσίσκο πριν από αρκετές δεκαετίες.  Η Ντέμπορα Πέρεζ, κόρη του Γκάι Γουορντ Χέντρικσον.
Να σημειωθεί πως ο πατέρας της Πέρεζ απεβίωσε το 1983 ενώ η ίδια αναφέρει πως όταν ήταν σε ηλικία επτά ετών- είχε ταχυδρομήσει κάποια απ τα γράμματα του Zodiac.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...