Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Απεβίωσε ο μεγαλύτερος κλέφτης πλουσίων της σύγχρονης ιστορίας


Telegraph: Απεβίωσε ο μεγαλύτερος κλέφτης πλουσίων της σύγχρονης ιστορίαςΟ Πίτερ Σκοτ δεν υπήρξε ένας απλός «μπουκαδόρος» με στόχο τον πάση θυσία πλουτισμό, αλλά ένας άνθρωπος που ενσάρκωσε το «έγκλημα» ως φιλοσοφία και τρόπο ζωής.
Απεβίωσε στα 82 του, έχοντας εξασφαλίσει τη φήμη του πιο «ολοκληρωμένου» κλέφτη, ο οποίος έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των θυμάτων του, προερχόμενων κατ' αποκλειστικότητα από τις τάξεις των αριστοκρατών, των κινηματογραφικών αστέρων, ακόμη και των βασιλικών οικογενειών.
Στο ιστορικό του συγκαταλέγονται κλοπές κοσμημάτων, μοναδικών στον κόσμο γουναρικών και έργων τέχνης, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά 30 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν έτρεφε καμία εκτίμηση για τα θύματά του, στον μακρύ κατάλογο των οποίων φιγουράρουν τα ονόματα της Σοράγια Κασόγκι, της Σίρλεϊ ΜακΛέιν, του Σάχη του Ιράν, της Τζούντι Γκάρλαντ, ακόμη και της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο ίδιος είχε δηλώσει πως τον είχε στείλει ο Θεός για να πάρει πίσω μερικό από τον πλούτο που είχαν κλέψει οι πλούσιοι.
Ο Πίτερ Σκοτ πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή, ενώ αμέσως μετά τη αποφυλάκισή του το 1998 ξαναφυλακίστηκε για άλλα τρία χρόνια, εφόσον κατάφερε να κλέψει από την Γκαλερί Λεφέβρ τον περίφημο πίνακα του Πικάσο με τίτλο «Γυναικείο κεφάλι».
Στα απομνημονεύματά του, ο Σκοτ παραδέχεται ότι οι πράξεις του εκκινούσαν από ένα ακόμη πιο ισχυρό κίνητρο: «Ακόμη και τώρα, μετά από 30 χρόνια, η σεξουαλική συγκίνηση είναι μεγάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...